Filipinler Gezi Rehberi


FİLİPİNLER

 Filipinler, Pasifik Okyanusunun batısından konumlanan 7641 adacığa sahip, eşsiz doğası ile büyüleyen bir yerdir. Tarihte pek çok doğal afetlere maruz kalmış bir yer olmasına rağmen, doğasıyla görenleri hayrete düşürmektedir. Filipinler, volkanik dağları ve doğal yağmur ormanları ile meşhurdur. Kalabalık bir nüfusa sahip olan Filipinler, 20 den fazla aktif volkanı ve 2000 yıllık pirinç tarlaları ile Asya’nın kıyısında olan sıra dışı ülkelerden biridir. Barındırdığı 100’den fazla etnik toplulukları ve tropikal adaları ile ziyaretçilerine farklı alternatifler sunmaktadır. 7000’den fazla adaya sahip olmasıyla dünyanın en uzun kıyı şeridine sahip ülkelerinden biri olmuştur.

 Filipinler, hasar görmemiş bembeyaz kumsalları, yağmur ormanları, gelişmiş otelleri ve sıra dışı doğal yapılarıyla gezilmesi ve görülmesi gereken ülkelerdendir. Ayrıca yemek kültürleri de çok çeşitli olup, her damak zevkine uygun yemek bulunması mümkündür. Ziyaretçilerinin beklentilerini her açıdan karşılayan Filipinlerde her zevke uygun aktivite de bulunmaktadır. Sualtı dalışı yapmayı seven dalışçıların, kayalıklardan atlamayı seven maceraperestlerin, beyaz kumsallarda keyif yapmayı sevenlerin, lezzetli yemeklere düşkün olanların, etnik kültür ve inançlara merakları olanların beklentilerinin karşılandığı bir yerdir. Gezilecek ve görülecek yerlerinin çokluğu ile de seyahat için paha biçilemez bir yerdir.

Gezilecek ve Görülecek Yerler

Bohol:

 Bohol, çikolata tepeleri ile bilinen Filipinlerin bir numaralı turistik bölgelerinden biridir. Dünyanın en küçük memeli hayvanı olan tersier hayvanının yaşadığı yerdir. Bohol’un kireçtaşı karstik kayalıkları ve beyaz kumlu plajları bulunmaktadır. Sömürge döneminin mimarisinin izlerini taşıyan bölgede, tarihi binalar, kiliseler, şelaleler, nehirler ve ormanlar ile ziyaretçilere şölen yaşatmaktadır.

Manila:

 Manila, aşırı kalabalık olan ve kalabalıktan kargaşa oluşan bir şehirdir. Birçok kültürden insanı bünyesinde barındırır ve bu nedenle İspanyol, Amerikan, Çin ve Arap kültürleri ile bütünleşmiş bir şehirdir. Şehirde İspanyol döneminden kalan eski kilise ve katedraller bulunmaktadır. Hareketli bir gece hayatı olan şehirde alışveriş yerleri de öne çıkmaktadır. Lüks otelleri ve lüks yaşam tarzı ile yüksek gelirli kişilere hitap eden bir yapısı olmasının yanında aynı zamanda orta ve düşük gelirli kişilere yönelik yerleri de vardır. Gezilecek yerleri arasında Asya’nın ilk üniversitesi olan University of Santo Tomas, Rizal Park, Manila Boy, Ulusal Müze ve Greenbelt Park bulunmaktadır.

Banaue:

 Banaue, Filipinlerin en kalabalık ve büyük adasıdır. Meşhur olan 2000 yıllık pirinç tarlaları bu şehirde bulunmaktadır. Pirinç tarlalarının yüksekliği 1500 metre ve kapladığı alan ise 10360 km kare olmaktadır. 2000 yıllık pirinç tarlaları UNESCO Dünya Mirası Listesine girmiştir. Şehirde ATM bulunmadığından, para çekip gitmeniz tavsiye edilir. Yürüyerek gezildiğinde enfes manzaranın tadı çıkarılabilir.

Batad:

 Batad şehri de UNESCO Dünya Mirası Listesine çeltik tarlaları ile girmiştir. Görenleri hayrete düşürecek şekilde yapılmış olan çeltik ismindeki tarlalar, amfi tiyatro şeklinde bir görünümdedir. Batad’ın serin havası, şelaleleri ve insanı içine çeken doğası sayesinde Filipin seyahatinde uğranılması gereken yerlerden biri olmuştur. Aynı zamanda bu şehirde dolaşırken, şehirdeki etnik kıyafetleri incelemek de size zevk verecektir.

Sagada:

 Sagada, dağların arasında oluşmuş olan ve oluşumu binlerce yıl öncesine dayanana kendine özgü güzelliği olan bir yerdir. Filipin seyahati sırasında doğa yürüyüşü yapmak, mistik mağaraları gezmek, şelaleleri ve tarihi yapıları görmek isteyen kişiler için muhteşemler imkânlar sunmaktadır. Şehrin kendine çeken bir diğer özelliği ise şarkıları ve danslarıdır. Eğlenceli ve güler yüzlü olmalarıyla bilinirler.

Baguio:

 Baguio, yerli halkın yazları sıcaktan bunalıp kaçtıkları ve tabiri caizse yazlık olarak kullandıkları bölgedir. Yaklaşık olarak deniz seviyesinden 1500 metre yükseklikte olması dolayısıyla serin bir iklime sahiptir. Aynı zamanda bulunduğu yer dağların arasında olup, etrafı yağmur ormanları ile kaplıdır. Gezilecek yerleri arasında Burnham Park, Wright Park ve Mines View Park bulunmaktadır.

Donsol:

 Donsol, dünyanın en ağırcanlısının yaşadığı bir koydur. Bu canlı yaklaşık olarak 3 filin ağırlığında ve bir otobüs büyüklüğündedir. Aynı zamanda zararsız balina, köpekbalıkları da Donsol koyunda yaşıyor. Bu canlıları görmek isteyenler ise Filipin seyahati sırasında sabahın erken saatlerinde Donsol koyunda seyahat etmelidir.

Coron:

 Coron, Filipinlerin, zümrüt yeşili suyu ile insanı büyüleyici güzellikte olan plajlarına sahip bölgesidir. Görülmesi gereken yerlerden biri Kayangan Lake’dir. Coron, Forbes Traveler Magazine dergisince dünyanın en iyi 10 dalış listesinde yer almaktadır. Bu nedenle dalış tutkunlarının tercih ettiği bölgelerden olmaktadır.

Palawan Adası:

 Palawan adası, 1700’den fazla küçük adaya sahip olan görülecek yerlerin oldukça fazla olduğu bölgelerden biridir. Deniz manzarasının güzelliği il büyülerken değişik yapıdaki kayaları ile de ziyaretçilerini hayrete düşürmektedir. İçinde çok çeşit canlı yaşadığı da bilinmektedir.

Boracay Adası:

 Boracay adası, Filipinlerin en popüler yerlerinden biri olup, en çok turist ağırlayan bölgelerindendir. Spor ve eğlencenin birleştiği, keyifli dakikaların paylaşıldığı bir adadır. Kumsalı beyaz kumlardan oluşur ve canlılığı ile özellikle gençlerin tercih ettiği yerlerden biridir. Filipinler gezilirken, uğranması gereken yerler arasındadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder