Como Gölü ve Gezilecek Yerleri


Como Gölü ve Gezilecek Yerleri
Birbirinden hiç sıkılmayan, baş başa romantik anlar yaşamak isteyen, şehir merkezinin gürültülü trafik yoğunluğundan sıkılıp: “Şöyle sessiz bir göl kenarında kafa dinlemek istiyorum.” diyen çiftlerin en favori mekanlarından biri haline gelen Como Gölü Roma İmparatorluğu'ndan gelen tarihsel bir geçmişe sahip olup küçük bir şehri andıran çevresinde bulundurduğu küçük ama işleri çok olan kasabaları ile de sempati puanları kazanıyor. Burada Como Gölü gezinizi uzun vadeye bölebileceğiniz, buranın baş döndürücü güzelliği karşısında ihtiyacınız olan dinlenmeyi sağlayacak nitelikte her bütçeye uygun oteller de mevcut. Otelim şehir merkezinde olsun Como' dan uzaklaşamıyorum diyorsanız Vacanze Casa De Trizzi, Apartmento La Gallietta gibi otelleri tercih edebilirsiniz.

Como' ya yakın olmak istiyorum ama cebimi de düşünmem lazım diyorsanız La Funicolare A Lago Apartment, Rose House, Your Home İn Como Lake gibi otelleri deneyebilirsiniz. Ya da Como Gölü beni büyüledi kaldığım otelde ilgi çekici olsun diyor iseniz size Sinigaglia Apartment, Holiday Home Via Avignone, Casa Lisa gibi oteller önerilebilir. Como Gölü gezisi sırasında kaldığınız otel kadar buraya gittiğiniz mevsim de çok büyük önem taşıyor. Bir dönem terk edilmiş şehir havası taşıyan Como Gölü başka bir dönemde de kalabalık arasında kaybolmanıza dahi neden olabiliyor. Kimse olmasın ben tek başıma kafa dinlemek yalnız olmak istiyorum diyorsanız size kış mevsiminde gitmenizi tavsiye ederiz. Ama bu öyle bir yalnızlık ki açık restaurant bile bulamayabilirsiniz. Como merkezi göl kenarındaki kasabalara göre daha kalabalık. En azından açık restaurant bulmanız biraz daha kolaylaşacaktır. Ayrıca turistler tarafından pek tercih edilmeyen bu dönemde Como Gölü’nde her şeye daha kolay ulaşabileceksiniz. Ama bu dönemde buraya giderken epey kalın şeyler götürmeniz tavsiye edilir yoksa Como Gölü geziniz hastalık ile sonuçlanabilir. Ancak bunun tam tersi olarak yalnızlıktan hoşlanmıyor iseniz kesinlikle yaz mevsiminde gitmelisiniz Como Gölü’ ne. Fakat gitmeden önce insan görmekten sıkılacağınızı, mekanlarda boş yer bulamayacağınızı, ulaşımda sıkıntı çekeceğinizi ve her şey için iki katı kadar para ödemeniz gerekeceğini bilmeniz gerekir. Son olarak buranın yaz yağmurlarının meşhur olduğunu belirtip yağmurluk ve şemsiye almayı unutmamanızı tavsiye ederiz. Kış mevsiminin çok sakin yaz mevsiminin ise aşırı kalabalık olduğunu düşünüyor, bu ikisinin arasında özelliklere sahip bir Como istiyorsanız buraya baharda gitmelisiniz çünkü en uygun şartların bu mevsimde olduğu kaçınılmaz bir gerçek. Como hakkında bu kadar bilgi yeter. Şimdi gelelim Como Gölü ve çevresindeki gezilecek yerlere:

1-) İpek Müzesi
 Como' nun en önemli ve geçmişe dayalı gezilecek yerlerinden biri olan İpek Müzesi şehrin ipekçilik geçmişini yansıtan Como İpek Müzesi’ne ev sahipliği yapmaktadır. Günümüzde bölgenin en önemli gelir kaynağını oluşturan Como Gölü ipek üreticileri köklü bir geçmişe sahip olan Como İpek Üretme Teknik Enstitüsünde eğitim almaktadırlar.

2-) Bellagio
 Bütün güzellikleri çevresinde ve içinde barındıran Bellagio “Y” şeklindeki gölün iki çatalının tam birleştiği noktada yer almaktadır. Como Gölü’ nün en güzel yerine sahip olan Bellagio şarap evleri, ipek ürünler satan ünlü dükkanları, lüks ve pahalı restaurant kafeleri ve mağazaları ile ön plana çıkıyor. Her yıl milyonlarca turiste ev sahipliği yapan Como Gölü’nde bu turistler tarafından en çok beğenilen eylem boylu boyunca Alp Dağları’nın kıyısında uzanan Como Gölü’nün Kuzey manzarasını seyretmektir. Pek çok ünlünün uğrak yeri olmasından dolayı Bellagio’ da gezerken Cafe ve dükkanlarda ünlülerin buradaki fotoğraflarını görmeniz de mümkün.

3-) Tremezzo
 Doğa ile iç içe, lezzetli ancak uygun fiyatlı Restaurant arıyorsanız size Como Gölü’nün en mütevazi yeri olan Tremezzo kasabasını öneririz. Muhteşem manzarası ile gezip vakit geçirmeye değecek olan Tremezzo’ nun diğer hiçbir Como Gölü kasabasını aratmayacak olduğundan emin olabilirsiniz. Como- Tremezzo arasında seyahat etmek ister iseniz size saat başı kalkan iki merkez arasındaki ulaşımı sağlayacak otobüsleri tavsiye edebiliriz. Yol üstünde yer alan Mazzegra, Lenno ve Tremezzo köyleri artık Tremezzina adı altında birleştirilmiştir.

4-) Menaggio
 Como Gölü’nün Batı kıyısında yer alan gölün yaklaşık yarısı kadar bir mesafesinde bulunan, Como' nun en çok ziyaret edilen beldelerinden biri haline gelen Menaggio turistlerin favori mekanları arasında bulunmakta. Menaggio bisiklet ve trekking ile Como' nun diğer kasabalarına geçmek için başlangıç yeri olarak görev yapmaktadır. Yüzmek ve güneşlenmek isterseniz de buradaki kum plajı sayesinde bu isteğinizi gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca akşam güneşin batışını izlemek için en harika yerlerden biri olarak bilinmektedir Menaggio. Aslında Menaggio tarihi açıdan oldukça zayıf bir yer olmasına rağmen içerisinde bulunan Anglikan Kilisesi bile turistlerin ilgisini çekmeye yetmektedir.

5-) Varenna
 Lombardiya Bölgesi' nin en küçük ve en şirin kasabalarından biri olan Varenna Como Gölü’ nün Doğu kıyısının merkezi haline gelmiştir ve bu sayede de buraya gölü gezen tekneler ile kolay bir şekilde ulaşılabilmektedir. Feribot ile ulaşım imkanına sahip olan çok az sayıdaki kasabalarından biri olan Varenna minik şirin dondurma dükkanları ve kafeler sayesinde çok ünlü hale gelmiştir. Ayrıca renkli bahçelere ilgi duyanların ziyaret edebileceği villalara ev sahipliği yapan Varenna manastır ve kiliselere de sahiptir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder