Amsterdam gezi rehberi

Amsterdam Gezilecek Yerler
Avrupa'nın en şaşaalı şehirlerinden Amsterdam görülmesi gereken yerlerdendir. Kanallar,Van Gogh Müzesi, Dam Meydanı, Kırmızı Fener Caddesi, Amsterdam'da gezip gormeniz gereken yerlerden ilk sırada yer alanlar.
Avrupa'nın en popüler turist merkezisayılan ve Hollanda'nın başkenti olan Amsterdam'da görülmesi gereken yerlerin detaylı bilgileri ve fotoğraflarını sizlerle paylaşacağım. Amsterdam'da görülecek yerler oldukça fazla ve harika yerler mevcut.


Amsterdam Kanalları
Yazılarımda belirttigim gibi Amsterdam'ın paha bicilmez kanallarını görüp kanallarda tekne turu yapıp o heyecanı o güzel tutkuyu yaşamaniz lazım.
Sırf kanalda tekne turuna katılıp gezmek icin olsa bile gelinir bu şehre. Amsterdam gezilecekler listesinde ikinci sırada şehrin görkemli kanalları var.Ortaçağdan bu yana barajlardan bırakılan sular şehrin dört bir yanına kanallardan ulaşıyor.Neredeyse 100 km uzunluğundaki bu kanallar 1.500 köprüye sahip.


Bu görkemli kanalların arasında ünlü kanallar da var en ünlü kanallari ise; "Herengracht" Soylular Kanalı, "Keizergdacht" Krallar Kanalı ve Prinsengracht, Prensler Kanalı.Bu kanallar adlarını Hollanda'nın sömürgecilik dönemi zamanında almış ve öylece kalmıştır. Gezilerin en tatli ,en renkli ve en rahat ulaşimlarından bir tanesi kanallardır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder