St. Petersburg - Rusya rehberi

St.petersburg;
Köprü ve kanallarıyla  muhteşem bir görüntüye sahip olan St.Petersburg, Finlandiya körfezinde bulunuyor. Rusya tarihinde değisiķ isimlerle anılan bu şehir kısaca "Piter" ismiyle bilinmektedir.  Ayrıca Saint Petersburg  heybetli tarihi  ile Rusya'ya başkentlik yapmıştır.  Orta çağdan kalma kaleleri, tarihi yapılarıyla sizi  geçmişe götürüyor.
St.Petersburg'un bir çok yapısında  Akdeniz mimarisinin izleri hala kendini koruyor. Rusya'ya büyük katkıda bulunan limanı Rus turizmi icin gelir kaynağidır.  Burada bazen gündüzler çok uzun oluyor bazen 18, 20 saat'e kadar ulaşıyor.. Bu şehre geldiğinizde mutlaka  beyaz gecelerini izleyin.


St. Petersburg, Rusya'nın hem karmaşık hem de büyük şehirlerden bir tanesidir. Şehir olağanüstü yapılarıyla muhteşem panoramik görüntüsüyle insanları büyülüyor. Ayrıca St. Petersburg Rusya'nın ikinci büyük şehri, şehrin muazzam görülmeye değer kıyı parkı mevcuttur.

St.Petersburg iklimi
 Rusya'nın iklimi kuzey batısında bulunan Baltik denizine yakın olmasıyla değişkendir. Yaz aylarında gündüz ortalama sıcaklık 25 c° akşamları 15 c° civarina düşüyor. Nemli bir havaya sahiptir. Kış ayları ortalama -6 dereceye kadar düşmektedir.

Nerde ne yenir. 
St.Petersburg'da kaliteli restaurantlar mevcut, hatta her bütçeye göre güzel resturantlar bulabilirsiniz.
Ayrıca Rusya'nın yemek merkezi burası sayılır. Avmler ,süpermarketler sabah 8.00 den akşam 8.00'e kadar açık olup aperatif ,dondurulmuş yiyecekler bulabilirsiniz.

Gezilecek yerler
St.Petersburg'da sanat galerileri, resim sergileri, alişveriş merkezleri, müzeler, restaurantlar, Rusya Devlet Müzesi (Rusya'nın en büyük koleksiyon müzesidir )Rus fotograflarına dair ne varsa bulabilirsiniz.
The Kresty "Croses" cezaevi müzesini rehberle beraber gezilip müzenin  tarihi hakkında bilgi sahibi olabiliyorsunuz.
Rusya devrimi oncesine ait olan Balerin Evi The Muzei  Politicheskoia Istorii Rossii
 (Rusya'nın Siyasi Tarihi Müzesi) sıra dışı olan bu müzede eskilere ait Bolşevik Devrimi'nden kalma  üniformalar ve sıra dışı olan bir sürü eşya sergileniyor. St.Petersburg'un meşhur meydani, katedral bunların hepsini şehrin içinde rahatça gezebilir harika resimler çekebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder