Slovenya Gezi Rehberi

Slovenya gezilecek yerler
Avusturya Macaristan İmparatorluğu hükmü  altında kalan Slovenya  1. Dünya Savaşın'dan sonra Yugoslavya Krallığını Karadag'la birlikte kurdular. 2. Dünya Savaşı'nda Almanlara ve anti-komünistlere karşı savaşan Slovenya, ülkenin tam bağımsız  halini almasını  sağladı ve Slovenya kuruldu.
Bled Gölü
Slovenya'nın meşhur Bled Gölü Avusturya'nın Güneyinde Ljupljana'nın Kuzeyindedir. Turistlerin Bled Gölü aşkı bitmek bilmiyor. Ayrica Mareşal Tito'nun yaz evini bu aralar otel niyetine kullananlar manzaranın tadına doyamıyorlar.

Ljubljana kalesi
İlk olarak geldiğim bu şehre yukardan bakıp göz teması kurayım. Türk akınlarını durdurmak için inşa edilen Ljubljana Kalesi'ne çıkıp, şehrin görkemli manzarasını seyredebilirsiniz. Kalede ayrıca Slovenya el işçiliğine (Rustika)  dair örnekler satılıyor satın almak için de  bir galeri mevcut.
Yorulan soluğu  ufak bir yemek molasında verip dinlenebilir.


Tvoli Parkı
Slovenya'da bir kaç tane guzel park olsa da bu parkların  meşhur olan yemyeşil parkı Tvoli bunlardan bir tanesi. Şehrin içinde bisiklet kiralayip dogâ gezintisi yapabilir huzur veren kuş seslerini dinleyebilirsiniz.

Preseren Meydanı
Her şehir gibi Ljubljana'nın da bir tarihi var. Şehrin simgesi haline gelen Üçlü köprü'nün yanındaki  bu meydan adını Slovenya'nın ünlü şairi France Preseren'den alıyor. Ayrıca meydanın çevresinde ulusal bir kütüphane mevcut. Fransiz Kilisesi, Zale Mezarliği ziyaretini de gerçeklestirebilirsiniz.
Eski Şehir (Old City) 
Eski evlere merakınız varsa, Ljubljana sokaklarından geçip, Eski Şehir'e ulaşabilirsiniz. Alışveriş yapmak isteyenler, tarihi pazarlara gelip alışveriş yapabilir sevimli harika manzaralı kafelerinde bir kahve molası verebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder