Saraybosna- Bosna-Hersek



Saraybosna gezilecek yerler
Saraybosna'nın  görülecek yerleri çok olmasına rağmen bu güzeĺ şehrin en güzel yerlerini gezmek 3-4 günde mümkündür.Şehrin merkezinin çevresinde eşsiz güzellikteki gezilecek yerler birbirine yakın olup yürüme mesafesinde mevcutturlar
 Bu yerleri gezerken tarih kokan bu şehre doyamayacaksınız. Arada duygulanıp üzüleceksiniz çünkü ister istemez savaşin izlerini hissedeceksiniz..

Saraybosna gezilecek yerler listemizde ilk sırayı alan Başçarşı Saraybosna tarihinin izlerini taşıyor.
 Tarihi kokan 15. Yüzyılda inşa edilen  Osmanlı çarşısı mevcuttur. Ara ara saldırılara maruz kalan çarşı 19. Yüzyılda çıkan yangında tanınmaz hale geliyor. Çarşi orjinal görüntüsünü kaybetmiş olduğu halde hala şehrin en önemli en uğrak yeridir. Kuzey Miliajka Nehri'nin kuzeyinde yer alan bu çarşı vakti zamanında  uzun bir süre Saraybosna'nın  ticaret merkezi olarak  kalmış.

Başcarşı'nın girişinde yer alan sebil, şehrin simgelerinden birtanesi.Taş ve ahşaptan yapılan bu tarihi çesme osmanlının eseridir. Osmanlı bunu yaparken yoldan geçen yolcu ve ziyaretçilerin temiz su ihtiyacını bu sebilden karşılamasını istemiş. 1753 tarihinde Mehmet Paşa tarafından yaptırılmıştır. Çeşmenin yeri 1891 tarihinde değiştirilmiş.Şehrin buluşma noktası haline gelen bu sebilin günümüzde Ankara'da da benzeri yapılmış. Ve sebil, etrafında oturup bir şeyler içip kafa dinlendirmek icin harika bir yer.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder