Hollanda rehberi

Hollanda gezi rehberi
Vee Özgürlükler Ülkesi Hollanda'dayız.Bu ülkede yasaklar oldukca yasal ve suç oranı ise oldukça az. Medeni bir ülke diyebiliriz Hollanda'ya. Parkları, müzeleri, tarihi yapıları cok iyi korunmuş.
Tatile gidecek olanlar Hollanda'yı listenin başına eklesinler derim. Neden Hollanda?  Çünkü Avrupa'da kendine has medeni bir ülke gözüyle bakılıyor.

Hollanda tarihi 
1500-1700 tarihleri arasında Hollanda en gelişmiş ülkelerden biriydi. Sanat ve ticarette üst sıralardaydı.
1.Dünya Savaşı zamanında tarafsız kalmayı tercih etmiş ayakta kalmayı da başarmıştı. 2.Dünya Savaşında ise Nazilerin işgaline uğramış bir şehir. O dönemde Amsterdam'da bulunan bir eve sığınan Anne Frank'ın günlükleri dönemi anlatan sarsıcı bir hikayedir bu ev şu an müze olarak ziyaretçilerine açıktır.

Hollanda nerededir?
Hollanda Batı Avrupa'dadır. Güneyinde Belçika komşusudur. Almanya ise doğusunda yer alıyor.

Hollanda'ya nasil gidilir?
Hollanda'ya farklı hava yolları ile seyahat edebilme şansınız var. İstanbul, İzmir, Ankara'dan Roterdam ve Amsterdam'a farklı seyahat acenteleri mevcuttur. THY, KLM, Pegasus gibi ileri gelen firmalarla seyahat edebilirsiniz. Uçus firmalarina siteleri uzerinden ulaşabilir ya da Skyscaner gibi siteler üzerinden uygun uçuş seçebilirsiniz.

Hollanda vizesi
Hollanda Schengen vizeli bir ülkedir. Schengen vizesi alıp Hollanda'yi gezebilirsiniz.

Hollanda'da gezilecek yerler
Hollanda'da nereleri gezebilirim derseniz, yeme ,içme ,eğlence ve muhteşem doğası, müze, kültür sanat seyahatinize Amsterdam'dan başlamak en doğrusu.
Ayrıca Hollanda'nın Lahey kırsalını gormek isterseniz ki listenize ekleyin derim, çesit çeşit peynirlerin yapılışını gözlemlersiniz.

Amsterdam, Hollanda'nın başkentidir. Ayrıca en çok turist ziyaretcisine sahiptir. Amsterdam'da neler yaparım diyorsanız yazmakla bitmez yapılacaklar, etkinlikleriyle çok yoğun bir şehir. Muhteşem köprüleri, müzeleri, tarihi yapılarıyla, eglence merkezleri, gece hayatı ile buradan ayrılmak istemeyeceksiniz.

Roterdam, 1300 yıllarından beri Hollanda'nın hem liman kenti hem de ticaret merkezidir. İkinci dünya savaşi sırasında şehir tamamen yok olmuş. Daha sonra modern mimari şeklinde şehir yeniden inşa edilmiştir

Hollanda'da ne yenilir?
Hollanda bir kere yemekleriyle ve içecekleriyle meşhur ozellikle deniz ürünleri çeşitleri damak zevkinize göre farklı farklı lezzet sunuyorlar. Ama Hollanda'ya has yemek yiyeceğim derseniz waffle, bitterbalen deneyebilirsiniz.

Amsterdam sehir içi seyahetlerinde gelişmiş bir şehir. Metro, otobüs ve tren ile keyifli seyahatler edebilirsiniz. Amsterdam denince akla ilk gelen şeylerden bir tanesi bisiklet, şehirde yerliler için vazgeçilmezleri her an önünüze bir bisiklet cikabilir dikkat edin.

2 yorum:

  1. Güzel bir Hollanda gezi yazısıydı. Savaşa girmemenin meyvelerini toplamış. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Güzel yorumunuz için tsk ederim hocam. Diğer yazılarımada göz atmak isterseniz blogumu ziyaret edebilirsiniz tsk ler

    YanıtlaSil