Barcelona gezi rehberi


Barcelona
İspanya'nın Madrid'ten sonraki ilk akla gelen 2. Büyük şehir özerk bölge Katalonya'nın başkenti olan Barcelona ününü ünlü sanatçi gaudi'nin 1900'lerden kalma ilginç sizleri hayretler içinde bırakacak gaudi'nin ilginç şehrine borçludur. Dünyanın en iyi şehirlerinden ayrıca yoğun turist kitlesine sabiptir. Barcelona'yi her yıl binlerce turist ziyaret etmektedir.
Katalanların etkisi baskın olduğundan dolayı İspanya denince akla ilk gelen flamenko dansları, Barcelona'nın simgesi haline gelen dünyaca ünlü futbol takımı, 
Ve Sagrada Familia , şehre ün katmış Gaudi'nin imzasını taşıyor ve
1882 yılından beri yapım aşamasında. Gaudinin hayatını verdiği, Kutsal Aile Kilisesi, Gaudi'nin mezarıda kilisenin içinde.bulunyor.
UNESCO bu mimari yapilari Dünya Mirası sit alanı olarak kabul edilmiştir. Barcelona'nın yaz tatili sevenler için muhtesem bir plaja sahip ve şehir merkezine oldukça yakin. Katalonya Avrupanın zengin şehirlerinden biri. Fuarları, modası olsun turizm olsun turistlerin ilgisini çekmeye başaryor.


Barcelona'da nerde kalınır
Konaklama konusunu soracak olursanız eğer
Airbnb'de çok seçenek var. Dahası La Sagrada Familia Katalonya meydanı manzaralı evler tercih edebilirsiniz. Şöyle bir şey var La Sagrada Familia'nın konumu Katalonya meydanı'na biraz uzak. Ama
Katalonya meydanı her yere nerdeyse daha yakın hatta Katalonya meydanından direk plaj'a çıkabilirsiniz .
Gezilecek yerler
Şimdi nereleri gezeceğimize bir bakalım . Doğrusu gezilecek yerler baya pahalı bir şehir olduğunu unutmıyalım. Demem o ki Gaudi'nin eserlerini görmekse niyetiniz cüzi bir para odemeniz lazım. Ama bunları netten alırım derseniz o zaman daha ucuza alırsıniz.

 Katalonya Meydanı
Barcelonaya gelir gelmez ilk durak varacağınız yer bu meşhur meydan olacak. Burası bir buluşma meydanıdır aslında. Uçaktan indikten sonra otobüsler direk bu adrese gelir, Katalonya meydanında bütün planlarınızı yapıp buradan şehir turlarına başlayabilirsiniz.
La Rampla caddesi
Barcelona'nın simgesi haline gelen La Rambla caddesi Barcelona'nın en up uzun caddelerinden bir tanesi turistler buraya bayılyor ozellikle mistik havası turistleri cezbediyor .
Burası Katalonya meydanından başlayıp sagli sollu ara sokaklarin, cafeleri resturantları cıvıl cıvıl cok renkli magazaları burda görebilirsiniz. Ama burdan bir şey almazsaniz kaziklanmazsaniz hatta yemek bile yemeyin burdan hepsi kazik marka.
 Burada alışveriş yapacam diyorsaniz AVM lere girin Carrefour'lara tatilinizi ucuza cikarabilirsiniz

La Bogueria Pazar'ı
Bu pazarda envai ceşitlerden meyveler var. Türkiye'de bulunmayan egzotik meyveleri burda bulabilirsiniz, renga renk tek kelimeyle renk çümbüşü dedikleri bu olsa gerek. meyveler'i soyup tabaklara dilimlenmiş şekilde satıyorlar. Burdan meyve almadan cikamiyorsunuz .

Barcelona Katedrali 
Gotik bir mahallede yer alan bu Katedral muhteşem yapısıyla bütün gözleri üstüne çekmeyi başarmıstır diğer adı ise Cadetral De La Santa Cruz y Santa Eulalia olan bu cadetral 15. Yüz yılda inşa edilmiştir
Barcelona sokaklarında gezerken her an onünüze çikabilir.


Picasco muzesi
Yine İspanyolların ünlü ressamın ünlü  müzeside Barcelona'da gidilmesi gereken yerlerden birtanesi ve fotofraf çekilip anı ölümsüzleştirmelisiniz giriş'ler  cüzi ücretlidir. Ama yinede butcenizi zorlamak istemiyorsanız  her ay'ın  ilk pazarı  ve perşembe günleri ögleden sonra ücretsizdir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder