İzmir Çevresi Gezilecek Yerler

Türkiye’nin üçüncü büyük şehri olarak da bilinen İzmir ve çevresinde gezebileceğiniz çok sayıda nokta bulunuyor. Günübirlik geziler için düşünebileceğiniz bu gezi durakları ayrıca konaklamalı bir tatil için de en ideal seçenekler içerisinde yer alıyor. Buna göre siz de İzmir çevresi gezilecek yerler nelerdir diye merak ediyor ve doğal güzellikleri ya da tarihi dokuları ünlü yerlere keşif yapmak istiyorsanız sizin için özel olarak derlenen en popüler gezi adreslerine bir göz atabilirsiniz.


İzmir Çevresi Gezilecek Yerler 


Kavacık Köyü 

İzmir çevresi gezilecek yerler listesinde ilk sırada Karabağlar’da yer alan Kavacık köyü bulunuyor. İzmir’den araç ile ortalama 50 dakikada ulaşılabilecek olan köy, özellikle üzüm bağları ile oldukça ünlü. Muhteşem bir vadi manzarasına ev sahipliği yapan ve adeta cennetten bir parça olarak adlandırılan bu yerde kendinizi Karadeniz’deymiş gibi hissedebilir ve gür yeşillikler içerisinde keyifli doğa gezilerine çıkabilirsiniz. Köyün sokaklarında yürürken Kavacıklıların sıcak merhabaları ile pozitif bir enerji kazanabilir ve köy kahvesine giderek tavşan kanı güzelliğinde demli bir çay içebilirsiniz. Daha çok bahar aylarında gitmenizin tavsiye edilebileceği Kavacık köyüne merkezden başlayan ana yol üzerinden kolaylıkla erişim sağlayabilirsiniz.


Sığacık

Seferihisar’da bulunan Sığacık, İzmir çevresi gezilecek yerler içerisinde en popülerlerinden birisi olarak dikkat çekiyor. İzmir merkezden yaklaşık 50 dakikada ulaşabileceğiniz bu kent, günübirlik geziler için olduğu kadar uzun süreli tatil yapmak isteyenler için de sakinliği ile ideal bir tatil yeri haline geliyor. Birbirinden lezzetli Ege yemeklerinin tadına bakabileceğiniz şirin bir sahil kasabası olan Sığacık’ta dingin doğada huzur bulabilir ve bembeyaz sokaklarında kendinizi dinlemenize olanak veren yürüyüşlere çıkabilirsiniz. Üretici pazarının da yer aldığı kentte tamamen organik köy ürünleri arasından dilediğinizi tercih edebilir ve Sığacık’tan enfes lezzetler ile dönme fırsatını elde edebilirsiniz.


Urla


İzmir çevresi gezilecek yerlerden birisi olan Urla, İzmir’e yaklaşık 40 dakikalık bir mesafede yer alıyor. İzmir’in en ünlü turistik yerleri arasında yer alan Çeşme’nin kalabalığından ve gürültüsünden uzaklaşmak isteyenlere kapılarını sonuna kadar açan Urla’da gezip görebileceğiniz çok sayıda şarap üretim tesisi de bulunuyor. Enfes doğası ile sizi kendine hayran bırakacak olan bu yerde halen daha turistlerin istilasından nasibini almamış plajlarda güneşlenebilir ve sevdiklerinizle birlikte keyifli saatler geçirebilirsiniz. Özellikle hafta sonu planlarınız için değerlendirebileceğiniz Urla’yı ziyarete gitmeniz halinde Urla Bağ Yolu’nu görmeden geri dönmemeniz de tavsiye edilmekte.

İlginizi Çekebilir : Şirince Gezilecek Yerler

Ildırı Köyü


İzmir çevresi gezilecek yerler içerisinde bulunan Ildırı köyü, Çeşme’ye bağlı ufak bir balıkçı köyü olarak da biliniyor. İsmini antik bir kent olan Erythrai’den alan bu köy, özellikle İzmir’den günübirlik gezi için yolculuğa çıkan yerli turistlerin en sevdiği gezi duraklarından birisi olarak da tanımlanabiliyor. Balıkçı teknelerinin yanı sıra birbirinden leziz deniz mahsulleri ile de ünlü olan bu sahil köyünde gezerken köylülerin sattığı ev yapımı ürünlerden satın alabilirsiniz. Akşam saatlerinde ise sahil kenarında yer alan sevimli balık restoranlarına giderek Ege’nin en güzel deniz ürünlerinin tadına bakabilirsiniz. Tüm bunlara ek olarak dilerseniz Ildırı köyünün çevresinde yer alan Barbaros ve Balıklıova köylerine de kısa bir ziyarete çıkabilirsiniz.


Birgi Köyü


İzmir’e ortalama 2 saatlik bir mesafede yer alan Birgi köyü, muhteşem dokusu ve doğal güzellikleri ile İzmir çevresi gezilecek yerlerden başka bir tanesi. Son zamanlarda birçok tatilcinin favorisi olan bu yer, Kültür Bakanlığı tarafından koruma altına alınmasıyla da biliniyor. Tarihi konakları ile büyük beğeni toplayan köyde, Bozdağ’ın tertemiz havası ciğerlere dolarken köyün sakinliği ve sessizliği gelen turistlerin büyük beğenisini topluyor. İzmir çevresinde ziyaret edebileceğiniz en değerli gezi duraklarından birisi olan bu yerde sokaklarda gezerek köyün tarihine tanıklık edebilir ve yorulduğunuz anlarda da köyün kahvesine uğrayarak yöresel tatların ve demli bir çayın tadına bakabilirsiniz. Ayrıca Birgi köyünde ünlü olan Ödemiş köftesinden yiyebilir ve yolculuğunuzu tamamlamadan da dönüş hatırası olarak lezzetli Ödemiş patateslerinden alıp evinize götürebilirsiniz.


Lübbey Köyü


İzmir Ödemiş’e 1 saat 45 dakikalık bir mesafede yer alan Lübbey köyü, İzmir çevresi gezilecek yerler arasında popüler duraklardan birisi. Pek çok yerde Hayalet Köy olarak da geçen köy, bu özelliği ile mistik yerlere merak duyan gezginlerin büyük ilgisini çekiyor. Ortalama 60 sene önce İzmir’de yaşayan birçok kişinin sık sık geldiği bir adresken daha sonra yıllar içerisinde çıkan bazı söylentiler ve inanışlar nedeniyle köyün insanlar tarafından terk edildiği biliniyor. Günümüzde köyde yaşayan kişilerin sayısının bir elin on parmağını geçmediği de göz önüne alındığında oldukça esrarengiz bir durumda olan Lübbey köyünün gizemli yerleri ziyarete gitmekten keyif alıyorsanız sizin için ideal bir gezi durağı olacağı rahatlıkla söylenebilir.


Efes


Tarih ile kültürün bir araya geldiği değerli gezi noktalarından birisi olan Efes, İzmir’e ortalama 1 saatlik uzaklıktaki Selçuk ilçesine bağlı tarihi bir kent olarak tanınıyor. İzmir çevresi gezilecek yerler içerisinde son sırada yer alan Efes, UNESCO tarafından koruma altına alınan kentler arasında yer almasıyla da dünyanın pek çok ülkesinden ziyaretçi akınına uğruyor. Geçmişten bugüne Helenistik, Osmanlı, Roma ve Anadolu beylikleri dönemlerine şahitlik eden Efes, mimari yapılaşması ile özellikle Roma dönemini en iyi anlatan yerler içerisinde bulunuyor. Tarihi bir yolculuğa çıkabileceğiniz ve asırlar boyunca yaşamış olan medeniyetlerin izlerini görebileceğiniz bu yerde Hristiyanlar için oldukça önemli olan Meryem Ana Kilisesi’ni gezebilir ve kilisenin hayranlık uyandıran muhteşem mozaik dokularını inceleme fırsatını elde edebilirsiniz.



Etiketler: ,