İngiltere-Lower Slaughter seyahat rehberi

Lower Slaughter Genel Bilgi


Lower Slaughter İngiltere’ de bulunan ve Eye nehrinin aşağı kısmında bulunan bir sahil kasabasıdır. Kasaba içinde pek fazla gezilecek bir yer bulunmamaktadır. Kasabanın çevresinde bir iki km. yakınlıkta bulunan gezilip görülmesi gereken yerler vardır.


Lower Slaughter İngiltere’ nin Cotswolds bölgesinde bulunan bir kasabadır. Tarihte yolculuk yaşayan bir kasaba havasında ve doğal güzellikleri ile dikkat çekmektedir. İngiltere’ nin tarihi evlerinin dokusunu bozulmadan bulabileceğiniz, İngiliz mimarisi ve doğa güzelliği bir arada yaşayabileceğiniz bol yeşillikli ve eşsiz bir manzaradır.

Kasaba ismini çamurlu yer anlamına gelen sözcüklerden almıştır. İsminden de anlaşılacağı üzere, sürekli yağmur yağan ve toprak yolların kaplı olduğu bir kasabadır. İçeride sakin bir yaşam hakim. Karadeniz’ in köylerine benzeyen bol oksijenli yapısı ile görenleri kendine aşık eden bir bölgedir.




Lower Slaughter Vize Koşulu ve Vize Alma Yolları


Lower Slaughter’ e seyahat edebilmek için İngiltere’ ye gitmeniz gerekmektedir. Bunun için de ihtiyaç duyulan Birleşik Krallık vizesidir. Yeşil pasaport sahiplerinin vize almasına gerek yoktur. fakat mavi pasaport için ülkeye ne şekilde girdiğinize bağlı olarak vize alınması gerekmektedir. Öğrencilerin ve turistlerin vize alması daha kolay olmaktadır. Vize alma koşulu olarak konsolosluğa müracaat ederek gerekli evrakları belirtilen süre zarfında tamamlamanız ve teslim etmeniz gerekmektedir. Çalışmak için İngiltere’ ye gitmek isteyen vatandaşların da oradan davetiye almaları mecburiyeti bulunmaktadır. vize aldıktan sonra İngiltere’ nin her bölgesinden Lower Slaughter’ e otobüs ile bir belgeye ihtiyaç olmadan kolaylıkla geçiş yapmanız mümkündür.




Lower Slaughter Ulaşım Bilgisi

Lower Slaughter Londra’ dan 3 saatlik otobüs mesafesinde küçük bir tatil kasabasıdır. Doğaseverlerin ve ünlülerin şehrin kalabalığından bunaldığında yapmak istediği küçük bir kaçamak olarak hazır bulunan bir tatil yeridir. Londra başta olmak üzere çevre bölgelerden kolaylıkla kasabaya otobüs bulmak mümkündür.

Kasaba içi ulaşım bilgisi ise, her yere yürüyerek gidilecek kadar yakın olduğu için herhangi bir vasıtaya gerek duyulmamasıdır.


Lower Slaughter İklimi ve Konumu

İngiltere’ nin hafif nemli havası ve her mevsim yağmur alan yapısı kasabayı da etkisi altına almış durumdadır. Bu kadar yağışın bol olduğu yerde de ormanların ve yeşil alanların azımsanamayacak ölçüde kasabayı kaplaması şaşılacak bir şey değildir.

Her mevsim eşsiz güzelliklere bürünen ve her mevsim gezmenin iklim koşulları nedeniyle elverişli olduğu kasaba en güzel halini sonbahar mevsiminde almaktadır. Ormanın sonbaharın etkisiyle oluşan görüntüsü fotoğraf meraklılarını da bölgeye çekmektedir. Ayrıca sonbahar döneminde düzenlenen yürüyüş parkurları ile yurt dışından turist çeken bir kasaba haline de son dönemlerde gelmiştir.



Küçük, şirin ve dağlık bir bölgeden oluşan tatlı bir kasaba olması çok sayıda turist çekmektedir. Sıra dışı olarak tanımlanan ve doğal güzellik alanı olarak tescil edilen Lower Slaughter ülkenin güneybatısında yer almaktadır. Kasabada gözlerden uzak yaşamak isteyen birçok ünlünün dağ evi bulunmaktadır. Kasaba gezisinde ünlülerin de evlerini görebilir, bahçelerini ziyaret edebilirsiniz.

Lower Slaughter Konaklama


Çevre bölgelerde kalarak kasabaya günü birlik gelebilirsiniz. Bunun dışında bu doğal güzelliği her anıyla yakalamak istiyorsanız ve kasabada kalmak istiyorsanız, küçük butik otellerden yararlanabilirsiniz. Ayrıca kasabada oda kiralama hizmeti de verilmektedir. Tarihi dokuya uygun evlerde istediğiniz süre zarfında, uygun fiyatlar ile kalacak oda bulmanız mümkündür.



Lower Slaughter Gezilmesi Gereken Önemli Yerleri

Costworld otomobil müzesi otomobil tutkunlarının gezmekten keyif alacağı hoş bir müze olması ile bölgede dikkat çekmektedir.

Kuşlar bölgesi, çevredeki göllerin etrafında yaşayan çeşitli kuş türlerine ev sahipliği yapar. Burada hem yürüyüş yapabilir hem de manzaranı keyfini çıkarabilirsiniz.

Aziz Edward kilisesi bölgenin en önemli ve gidilmesi, görülmesi gereken kiliseleri arasında yer almaktadır.

Drogonfly Labirenti ipuçları ile labirent çıkışını bulabileceğiniz harika tasarlanmış ve İngiltere kültürünü yansıtan temalar ile dolu bir oyun mekanıdır. Ücretler oldukça cüzi tutulmaya çalışılmaktadır. Buradaki amaç çevrenin ve doğanın güzelliğini insanların yaşamasını sağlamaktır.

Costworld Brewing Company adındaki bira şirketinde keyifli dakikalar geçirebilir ve sosyalleşebilirsiniz.



Lower Slaughter Bayram ve Festivalleri /Gece Hayatı /Alışveriş


İngiltere’ ye ait her bayram ve özel gün Lower Slaughter için de kutlanmaktadır. Özellikle Noel ve Paskalya bayramı kutlamaları kasabada çok hareketli geçmektedir. Bunun dışında sonbaharda kasabaya ait festivaller düzenlenmektedir. Sonbahar mevsiminde turist çekebilmek amacıyla, doğal güzelliğe dikkat çekmek için yapılmış bir uygulamadan oluşmaktadır. Doğa ile baş başa labirentler ve yürüyüş parkurlarının yapıldığı, fotoğraf çekme aktivitelerinin hakim olduğu, bölgeye özel yiyeceklerin tanıtımının yapıldığı festivalleri sonbahar mevsiminde kasabada bulmak mümkündür.



Lower Slaughter bir kasaba yerleşim yeri olduğu için gece hayatı hareketli değildir. Fakat bölgeye 2 – 3 km. uzaklıkta bulunan bira şirketlerinde ve cafelerde hoş güzel vakit geçirebilir aynı zamanda sosyalleşme yaşayabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir : İngiltere Seyahat Rehberi

Alışveriş yapılabilecek pek bir alan bulunmamakla birlikte yöresel stantlardan bölgeye özgü dokuma ürünleri temin edebilirsiniz.



Lower Slaughter Yemek Kültürü

İngiliz kahvaltısı, 5 çayı kültürü ve bira – patates ikilisi, Lower Slaughter yemek kültürünün bir parçası haline gelmiştir. Domuz pastırması ve fasulye çeşitleri bölgede yemek tabaklarında hakim olan ve sürekli her öğünde görebileceğiniz ikiliyi oluşturmaktadır. Daha çok fast food tarzında ayaküstü yemeklerden oluşan kültüre sahiptir.



Lower Slaughter Hakkında Öneriler

Lower Slaughter kasabasına gitmek isteyenlere verilebilecek en güzel öneri, sakinliği seven kişilerin orada bulunması olacaktır. Kasaba hayatını sonuna kadar yaşayabileceğiniz, manzara ve sessizlikten başka bir şeyin olmadığı küçük bir yerleşim yeridir. Bu nedenle İngiltere’ nin hareketli yaşantısından sıkılmış olan kişilerin uğrak mekanı olmalıdır.


Etiketler: ,