İngiltere Seyahat Rehberi


İngiltere Genel Bilgi

İngiltere ilk olarak Romalılar tarafından fethedilmiştir. Ada ülkesinin ilk ismi Britania’dır. Fakat genel olarak İngiltere’ de Roma etkileri görülmemektedir. Ülke monarşi ile yönetilmektedir. İngiliz Kraliyet Ailesi temsili olarak ülke yönetiminde bulunmaktadır. Sembolik bir varlığa sahip kraliyet ailesi ülke genelinde büyük ilgi görmektedir. Ülkenin resmi dini Hristiyanlıktır ve ülke genelinde Katolik mezhebi çok fazladır. Ülkenin bir dini olmasına rağmen din konusunda özgürlükler ülkesi olarak tanımlanmaktadır. Her dinden kişiye saygının hakim olduğu bir ülkedir. Tarım ile uğraşan nüfus çok azdır. Bu nedenle yiyecekler oldukça pahalıdır. Çarşı ve pazarlarında meyve ve sebz6eleri tane ile satılır. Ülke tarım konusunda patatese ağırlık verdiği için en ucuz sebze patatestir. Tarım konusunda otuzun üzerinde patates çeşidinin yetiştiriciliği ve ihracatını yapan bir ülke halindedir.



İngiltere’ye Vize Koşulu ve Vize Alma Yolları

İngiltere vizesi alınabilmesi için Birleşik Krallık vizesi alınması gerekmektedir. İngiltere turist vizesi alabilmek için Birleşik Krallık resmi sitesini takip ederek orada yer alan gerekli evrakları tamamlamanız halinde konsolosluktan onay alınması durumunda kolaylıkla turist vizesi alınabilmektedir. Bunun için kalınacak yer ve uçak bileti rezervasyonlarının önceden yapılmış olması gerekmektedir. Konsolosluktan randevu alındığı takdirde gerekli yönlendirmeler adım adım yapılacaktır.

İngiltere Ulaşım Bilgisi

İngiltere’ de ulaşım olarak insanlar bisiklet ve otobüsü sıklıkla kullanmaktadır. İngiltere’ ye özgü ve klasikleşmiş olan yapıda bulunan iki katlı otobüsleri her bölgede görmek mümkündür. Trafik sağdan aktığı için gideceklere ulaşım tavsiyesi olarak dikkat etmelerini ve iki günde kolaylıkla ulaşım güzergahına alışabileceklerini tavsiye edebiliriz. Ulaşım konusunda klasik siyah taksiler İngiltere’ de ulaşım denildiği zaman akla ilk gelen isim olmaktadır. Fakat metro, tramvay, otobüs ve bisiklet kiralamaktan daha pahalı olduğu için, İngiltere’ de klasik yaşamak isteyenlerin ulaşım tercihi olmaktadır. Sıradan taksilerin kilometre ücretleri klasik siyah taksilerden daha uygun fiyatta olmaktadır. Taksiye binmek isteyenlere tavsiye olarak sıradan taksileri tercih etmelerini önerebiliriz. Londra metroları da 3 – 4 katlı olmasıyla dünyanın en büyük metro güzergahına sahip yerleşim yeri unvanına sahiptir.

İngiltere’ nin İklimi ve Konumu

İngiltere iklim konusunda sürekli kapalı ve yağmurun hakim olduğu bir ülkedir. Bunların en başında da Londra gelmektedir. Londra’ nın havası, İngiltere’ nin genel havasını yansıtmaktadır. İnsanlar sürekli şemsiye ile dolaşırlar. Çünkü yağmurun ne zaman yağacağı belli olmaz. Bu da klasik bir İngiltere klişesidir. Yetişen meyve ve sebzeler sürekli yağan yağmura uygun tarzda yiyeceklerdir. Her köşe başında yağmur için satılan şemsiyeleri ülkenin genelinde görmeniz mümkün. Adım başı yağmurluk ve şemsiye alabileceğiniz bir yer bulabilmek İngiltere’ nin her mevsiminde klasikleşmiş bir olgu durumundadır. İklimi ılıman okyanus iklimi olarak kitaplarda yerini almıştır. Sıcak su akıntıları ülke sularının üzerinde etkisini göstermektedir. Yağış konusunda ülkenin batısı doğusuna göre daha yağışlı ve nemin fazla olduğu bir bölgedir.

İngiltere Avrupa’ nın kuzeybatısında yer almaktadır. Ada ülkesi olmakla konumu tüm dünyada gözde bir yere sahiptir. Birleşik Krallığı oluşturan en büyük ülke olma unvanıyla da bilinmektedir. Konum itibari ile Atlas okyanusunun güney batısında yer almaktadır. Ayrıca ülkenin güneyinde de Manş denizi bulunmaktadır.

İngiltere’ de Konaklama

İngiltere’ de tatil yapmak ve konaklama ihtiyaçları için uygun seçenekler bulunmaktadır. Her bütçeye uygun olarak kalacağınız süre zarfında otellerden yararlanabilirsiniz. Bunun dışında host family adı verilen aile yanı konaklama seçenekleri, odalarını kiraya veren aileler ile irtibata geçerek yararlanılan bir seçenektir. Böylece İngiltere kültürünü orada yaşayan ailelerden öğrenme avantajına da sahip olabilmektesiniz. Eğer öğrenci iseniz, daha uygun ücretlere konaklama seçeneği olan öğrenci yurtlarından yararlanabilirsiniz. İngiltere’ de 3 aydan fazla kalacaklara tavsiye olarak da oda kiralama seçeneklerini önerebiliriz. Böylece hem uygun fiyatlara konaklama ihtiyacını yaşayıp hem de oranın kültürünü rahatlıkla tanıyabilirsiniz.

İngiltere’ de Gezilmesi Gereken En Önemli Yerler

Stradford kasabası Shakespeare’ nin doğduğu kasaba olarak bildiği için önemli gezi yerlerinden biridir. Sakinlik arayanlara bu kasabaya gitmesini ve tiyatro binalarını gezmesini önerebiliriz. Kültür başkenti arayanlara özel Oxford şehrini, kütüphaneleri, üniversiteleri ve kitapçıları ile tavsiye edebiliriz. Mutlaka gezilmesi gereken başka bir şehir ise Londra ve onun hareketli yaşam alanı olarak tavsiye edilebilir. Bath şehri ise, düzen arayanların bir numaralı görmesi ve gezmesi gereken en önemli yerleşim yerlerinden bir tanesidir.


İngiltere’ nin Bayramları ve Festivalleri / Gece Hayatı/ Alışveriş

İngiltere’ nin en büyük bayramı 25 Aralık tarihinde kutlanan Hz. İsa’ nın doğumu olan Noel’ dir. İkinci önemli günü ise, Hz. İsa’ nın çarmıha gerilişinin üçüncü günü olarak kabul edilen ve 22 Mart ile 25 Nisan arasına denk gelen Pazar günü kutlanan Paskalya’ dır.

İngiltere’ de Yemek Kültürü

İngiltere’ de yemek kültürü oldukça gelişmiş düzeydedir. Dünya mutfağının birçok yemeğini kendi restoranlarında yer vermeleri yemek kültürlerinin geliştiğini göstermektedir. İngiltere genelinde her bölgede Çin mutfağı, Hint Mutfağı ve Meksika Mutfağı restorandı görmek mümkündür. Bu restoranlar kültürlerini aslına uygun şekilde yaşattıkları için İngiltere’ ye Dünya mutfağı ünvanını da kazandırmışlardır. Dünyanın en iyi restorantları İngiltere genelinde toplanmıştır.

Klasik İngiliz mutfağı dünya tarihindeki baharatları kapsamaz. İngiliz mutfağının temel malzemeleri; patates, fırında et ve haşlanmış sebzelerden oluşmaktadır. Ayrıca İngiliz Kahvaltıları da oldukça meşhurdur ve günün her anı ( akşam yemeği zamanı bile ) tüketilebilir. Bu kahvaltının içeriğinde domuz pastırması ve bloody puding denilen domuz sosisi yer almaktadır. Patates, yumurta, fasulye kahvaltı tabağında yer alan diğer seçeneklerdir. Brunch kültüründe de İngiliz çayı ve fish and cips yer almaktadır.


İngiltere Hakkında Öneriler

İngiltere’ nin her bölgesinde farklı bir aksan konuşulmaktadır. Bu nedenle turistik amaçlı gezeceklerin yanında sesli sözlük bulundurmaları oldukça işe yarar bir uygulama olacaktır.

Nemli ve sürekli yağış alan bir bölge olduğu için ince bir yağmurluk yanınızda bulundurmanızda fayda sağlayacaktır. Meyveler ve sebzeler çok pahalı olduğu için tane ile satılmaktadır. Konaklama ücretlerinde depozito kuralları işlemektedir.

Etiketler: ,