Harikalar Diyarı Trabzon’a Yolculuk


Yemyeşil bir doğa harikası olan şehrimiz Trabzon yerel ve yabancı turistlerin misafir olduğu şahane illerimizden biridir. Özellikle orta doğudan yabancı turistlerin fazlasıyla ilgisini çekiyor. Bu konuda haksız sayılmazlar. Denizin mavisi ve doğanın yeşilini bir arada görmek, insana huzur veren bir ortam oluşturuyor. Trabzon’da gezilecek yerler neresi diye düşünmenize hiç gerek yok. Adım attığınız her yer, size keyif verici birer mola haline gelecek. Sümela’dan Uzun Göl’e, müzelerden sahillere kadar bir çok eşsiz kültür ve tabiat harikası sizi bekliyor. Türkiye’nin her yerinden rahat ulaşım imkanıyla siz de bu şehrin tadını çıkarabilirsiniz.


Trabzon’a Nasıl Gidilir? Trabzon’da Nerede Kalınır?

Trabzon’a seyahat etmek için bir çok sebebiniz var. Ciğerlerinizi oksijene doyurmak ve birbirinden lezzetli yerel tatları denemek için kendinizi orada bulabilirsiniz. Şehir içi ulaşım çok rahat ve kültürel gezi alanlarına turlar halinde sürekli ulaşım sağlanıyor. Diğer illerden ulaşım ise hava ve kara yoluyla yapılabilir. Trabzon’da deniz olmasına rağmen ne yazık ki şehirler arası yolcu limanı bulunmuyor. Tren yolculuğu yapmak isteyenler için de alternatif olamayacaktır. Çünkü şehirler arası tren hattı henüz mevcut değil. Uçakla ulaşım son derece rahat ve konforlu. Hava limanı şehir merkezine sadece 6 km uzaklıkta bulunuyor. Ankara’dan 50 dakika İstanbul’dan 1 saat 15 dakika uçak yolculuğu sürüyor. Diğer illerden de aktarmalı ya da aktarmasız olarak uçak bulabilirsiniz. Kara yolu ile ulaşım, dağ yolları nedeniyle biraz yorucu olabiliyor. Ama çok kaliteli hizmet veren onlarca otobüs firması bu yolculuğu en konforlu hale getirmek için bir çok imkan sunuyor.


Trabzon’da kalacak yerler bütçenize göre faklı seçenekler halinde değerlendirilebilir. 4 – 5 yıldızlı otellerde konaklamak istiyorsanız kesinlikle Ramada’yı önerebilirim. Hava limanına 10 dakika uzaklıkta ve denize sıfır konumda, yüksek kalitede bir otel. Butik otel tercih etmek isterseniz Blue Sea Hotel’e göz atabilirsiniz. Şehirden uzak yayla havasında uyanmak istiyorsanız, çok kaliteli resotlar bulabilirsiniz. Daha uygun olsun derseniz, şehir içinde birçok misafirhane önceden rezervasyonla misafir kabul ediyor.

Trabzon’da Ne Yenir?

Trabzon’a gittikten sonra Trabzon’da ne yenir, ne içilir diye düşünebilirsiniz. Ama asıl düşünmeniz gereken nasıl yenir olmalı? Bu konuda verebileceğim tek tavsiye her lezzetli mutlaka yerinde tadın.

Bir köfte nasıl bu kadar lezzetli olabilir? Cevabı pek uzakta aramaya gerek yok. Akçaabat’a gidin ve kendi gözlerinizle görün. Altı üstü bir köfte diye düşünmeyin. Kesinlikle tadı damağınızda kalacak lezzette bir yemek yiyeceksiniz. Köfte en meşhur olanı elbette. Et sevenler için bulunmaz Hint kumaşı kıvamında bir yemek de Trabzon haşlamasıdır. Merkezde de çok lezzetli yapan yerler bulabilirsiniz. Uzun süre pişen etin tel tel ayrılırken yaydığı koku önce iştahınızı daha sonra karnınızı doyuracak. Yanında meşhur mısır ekmeğinden isteyebilirsiniz. Trabzon’da ne yenir listemizin herkes tarafından en beğenileni elbette kuymak olacaktır. Daha çok kahvaltıda servis edilen bu yemek yine mısır ekmeğiyle birlikte doyumsuz bir lezzet haline geliyor. Bu kadar yemekten sonra üzerine bir de tatlı gerek, derseniz Laz böreği, Trabzon helvası ve Hamsiköy sütlacı yerinde lezzetler olacaktır. Benim tavsiyem Laz böreğinden yana olacak. Kaliteli bir yerde yediğinizde, incecik açılmış hamurun arasındaki muhallebinin tam aromasını alabilirsiniz. İsmine bakarak karar vermeyin. Görünüşü böreği andırsa bile şerbetli tatlılar arasında en hafif olanlardan biridir.

Bu yemeklerin hemen hepsi Türkiye’nin her yerinde yapılıyor. Ama Trabzon’da bir başka yapılıyor. Nedeni ise kullanılan malzemelerin kalitesi elbette. Kesilen etler,yapılan yağlar yaylaların temiz otundan beslenen hayvanlardan elde ediliyor. Doğal olarak bunlar da lezzete birebir etki ediyor.


2 yorum:

  1. Bir çok kez gittim ama çok detaylı gezemedim ama Akçabat köfte trabzon ekemeği mis elinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Gezilecek yerler listemde Trabzon da var. Kızıma 15 yaş hediyesi karadeniz turu ve doğu expres sözüm var. Sabırsızlıkla onun 15 yaşına girmesini bekliyorum...

    YanıtlaSil