Ticino Switzerland Gezi Rehberi


 Ticino Switzerland Gezi Rehberi

 İsviçre mükemmel doğasıyla insanı kendine bağlayan gelişmiş ülkelerden biri. Çocukken seyrettiğimiz çizgi film karakterlerinden olan Heidi'nin memleketidir İsviçre. Mükemmel doğası ve dik yamaçlarıyla efsanevi hikayelere konu olmuş.


 İsviçre'nin güney yüzü, sıcak yüzü olarak adlandırılan Ticino eyaleti, sessiz kasabaları, yemyeşil doğası ve sıcacık iklimiyle adının hakkını veriyor. Ticino'da sıcaklık mart aylarında kendini hissettirmeye başlar ve kasımın son günlerine kadar devam eder. İsviçre-Ticino gezmek isteyen ziyaretçiler için iklim olabildiğince normal şartlar altında seyrediyor. Eşsiz alternatifler sunan Ticino, gelen ziyaretçileri hayran bir şekilde yolcu ediyor. Büyülü atmosferiyle insanı etkilemeyi başaran bu mükemmel eyalet farklı alternatifler sunarak güzelliğin resmedilmesine olanak sağlıyor.



 Ticino Gezilmesi Tavsiye Edilen Muhteşem Yerler

 Küçük İtalya olarak da bilinen Ticino,İtalya-İsviçre sınır noktasında bulunduğu için ve İtalya'ya özgü kültürler içerisinde barındırdığı için bu şekilde anılmaktadır. Peki Ticino eyaletinde nereleri gezmek gerekir nereleri görmek gerekir diyorsanız hemen size yardımcı olalım. İşte Ticino'da gezilmesi tavsiye edilen mükemmel yerler. 

 *Ticino Eyaletinin En Büyük Şehri: Lugona

 Lugona Gölü kıyısında kurulan bu şehir, sıcak iklimi ve eşsiz doğasıyla ziyaretçi akımına uğruyor. Her yıl şehri ziyaret eden turist sayısı artıyor. Bu da şehrin ne kadar ilgi çekici olduğunu ve beğenildiğini bizlere gösteriyor. Nefes kesen manzarasını içinize çekerek doğayı damarlarınızda hissedebilirsiniz. Kamelyalarla süslenmiş parklarda gezip yan tarafında bulunan şık restoranda muhteşem manzara eşliğinde karnınızı doyurabilirsiniz. İtalyan muftağına özgü yemekler yiyeceğinizi unutmamalısınız.



 *Rengarenk Yapılarıyla İlgi Çeken Şehir: Locarno  Sıcacık havası ve rengarenk yapılarıyla ziyaretçilerin ilgisi çekmeyi başaran Locarno şehri uzun palmiye ağaçları ve zeytinlikleriyle yeşil bir doğa sunuyor. Ana meydan Piazza Grande, film festivallerine ev sahipliği yapan farklı bir meydan. Her yer bu meydan üzerinden birleştirilmiş. Castello Visconteo kalesi, Madonna del Sasso kilisesi ve Lido Locarno plajını görmeden bu şehirden ayrılmamalısınız. Mükemmel güzelliklere sahip.



 *Mavi Deniziyle Ascona  Ege ve Akdeniz kıyılarına benzeyen kıyılarıyla meşhur olan Ascona, mavi denizi ve şık restoranlarıyla ziyaretçilere eşsiz vakit geçirmelerine yardımcı oluyor.Ascona'da San Pietro e Paolo adlı kilisenin o sıklıkla anlatılan meşhur çanlarını görebilir , Sokak sanatçı Festivali adıyla düzenlenen renkli festivale şahitlik yapabilirsiniz.



 *Alp Dağlarının İtalya'ya Açılan Mükemmel Kapısı: Bellinzona   Bellinzona'yı özel kılan en önemli şey UNESCO tarafından Dünya Miras listesine girmeyi başaran üç harika kalesinin olması. Birbirinden güzel ve ilgi çekici olan bu kaleler: Castello di Montebello and Castello di Sasso Corbaro, Castelgrande adlarıyla anılan ve ziyaretçi akımına uğrayan eşsiz yapıtlardan bazıları. İtalya'ya açılan kapı konumunda olan Bellinzona'ya gidildiğinde bu mükemmel yapıları ziyaret etmek gerekir. Ancak süre sıkıntısı yaşıyorsanız en ilginç olan ve en mükemmel manzaraya sahip olan Castelgrande ziyaret edebilirsiniz.



 *Şirin Bir Kasaba: Brissago  İtalya sınırlarında yer alan bu şirin kasaba rengarenk villaları ve muhteşem doğasıyla insanı büyülüyor. Maggiore Gölü yanında bulunan Brissago, botanik bahçe görünümünde bir kasaba.

 Bu eşsiz yerler dışında Centovalli'de otantik minik köylerde yürüyüş yapabilir, yürüyüş yorucu iş diyorsanız ana vadi üzerinden manzarayı görmenize yardımcı olan Centovalli Trenine binebilirsiniz. "İlginç yerler görmek ve keşfetmek istiyorum" diyorsanız Gandia adıyla anılan kestane ağaçlarıyla çevrilen masalsı kasabaya yolculuk yapabilirsiniz. Balıkçı kasabası olan bu eşsiz yer, eski dönemlerden beri değişme ayak direterek günümüze kadar ulaşmış. Arabanın yasak olduğu Gandria masalsı bir yer görmek isteyenler için mükemmel bir seçim olacaktır.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder