Kanada Gezilecek Yerler

Pek çok doğal güzelliğin dışında çok sayıda kültüre de ev sahipliği yapan Kanada, her mevsim milyonlarca turisti büyük bir misafirperverlik ile ağırlamaya devam ediyor. Tarihi yerleri, festivalleri ve kendine has dokusu ile doyamayacağınız bir tatil yaşayabileceğiniz bu muhteşem ülkede ayrıca birçok gezilecek yer de bulunuyor. Buna göre siz de Kanada’yı ziyaretinizde en ünlü noktaları ziyaret etmek istiyor ve bu nedenle Kanada gezilecek yerler nelerdir diye merak ediyorsanız sizin için özel olarak derlenen Kanada’nın en özel gezi noktalarına göz atabilirsiniz.

Kanada Gezilecek Yerler


Niagara Şelaleleri

Horseshoe, American Falls ve Bridal Veils Fall olmak üzere üç farklı şelaleden meydana gelen Niagara Şelaleleri, Kanada gezilecek yerler listesinde en önemli doğal güzelliklerden birisi. Adını üzerinden aktığı Niagara Nehri’nden alan bu şelaleler, Kanada ve ABD’nin ortak sınırlarında yer alıyor. Dünyanın en ünlü şelaleleri olarak da bilinen Niagara Şelaleleri’nin ortalama 100 asır önce Kuzey Kutup Bölgesi’ndeki buzların sebep olduğu çökmelerle meydana geldiği söyleniyor. Rafting ve bot gibi farklı pek çok su sporu aktivitesini yapabileceğiniz Niagara Şelaleleri, aynı zamanda fotoğraf çekmek için de Kanada'daki en mükemmel adresler arasında.



Stanley Park

Kanada’nın en büyük merkezlerinden birisi olan Vancouver’de yer alan Stanley Park, Kanada gezilecek yerler listesinde en çok rağbet edilen noktalar arasında. Ülkenin en önemli kamu parkı olarak da bilinen Stanley Park,1881 yılından bu yana misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. Zengin bitki örtüsü, Kızılderili totemleri, yürüyüş parkurları ve çeşitli canlı türleri ile bu muhteşem parkı Kanada’ya gelmeniz durumunda mutlaka ziyaret etmelisiniz.



Old Quebec

Quebec eyaletinde bulunan ve aynı ismi taşıyan tarihi bir mahalle olan Old Quebec, pek çok kişi tarafından Latin Mahallesi olarak da adlandırılıyor. Koruma altında olan bölgenin Kanada’nın en çok turist çeken yerlerinden birisi olduğunu söylemek mümkün. Tarihi yapıların yoğun olduğu Old Quebec’te birbirinden görkemli tarihi evleri ya da kaleleri ziyaret edebilir ve Kanada’nın muazzam tarihine tanıklık edebilirsiniz.


İlginizi Çekebilir : İngiltere Gezi Rehberi


Notre Dame Bazilikası

Old Montreal’da yer alan Notre Dame Bazilikası, Roma Katolik Kilisesi olarak faaliyetlerine 1830 yılından bu yana devam ediyor. Gotik mimari tarzı ile inşa edilen bu ünlü bazilika, 79 metrelik uzunluğu ve 46 metrelik genişliği ile dikkat çekiyor. Altın yıldızlar ile süslü tavanı ve mavi rengindeki iç tavanı ile muhteşem bir görünümü olan Notre Dame Bazilikası, Kanada gezilecek yerler içerisinde ahşap oyma işçiliğinin ve dini heykellerin en güzel örneklerini görebileceğiniz nadide bir mekan.




Kanada Savaş Müzesi

Kanada başkenti olan Ottawa’da kurulan Kanada Savaş Müzesi, 2005 yılından bu yana aktif olarak ziyaretçilerini ağırlıyor. Kanada’nın ulusal askeri tarihinin en önemli koleksiyonlarını bünyesinde barındıran müze, ülkenin en çok turist çeken noktalarından birisi olarak da biliniyor. Madalya, silah ve üniforma gibi yaklaşık 500 bin askeri araç ve gerecin sergilendiği Kanada Savaş Müzesi, Kanada gezilecek yerler listesinde askeri eserleri incelemekten keyif alanlar için en ideal seçenekler arasında.



Royal BC Müzesi

1886 yılında inşa edilen Royal British Columbia Müzesi, doğal ve beşeri eserler ile birlikte eyalet arşivlerini de bünyesinde barındırıyor. Doğal Tarih, Yerel Tarih ve Modern Tarih galerileri olmak üzere toplamda üç farklı galerisi bulunan müzede, memeliler, botanik, ihtiyoloji, entomoloji ve paleontolojiye ait pek çok kalıntı da yer alıyor. Kanada’yı ziyaretinizde gezebileceğiniz popüler noktalardan birisi olan bu müze, haftanın her günü binlerce turiste ev sahipliği yapıyor.


İlginizi Çekebilir : Rüyalar şehri Kopenhag


Rideau Kanalı

Kanada Parkları’nın yönetiminde olan Rideau Kanalı, 1832 yılında inşa edilen ve 202 kilometrelik uzunluğu ile muazzam bir büyüklüğe sahip olan dünyanın en ünlü kanallarından birisi. Kanada gezilecek yerler listesinde son sırada bulunan ve Ottawa Nehri üzerinde yer alan kanal, 2007 yılında UNESCO Dünya Mirasları Listesi’ne de alındı. Sevdiklerinizle birlikte uzun yürüyüşlere çıkabileceğiniz oldukça elverişli yolları bulunan Rideau Kanalı’nda ayrıca bot ile gezi olanaklarını da değerlendirebilirsiniz.




Etiketler: ,