İngiltere Gezi Rehberı




Dünya’da tarihi ve güzellikleriyle dikkat çeken ülkelerden biri İngiltere’dir. Zengin kültürüyle, gezginler için harika seçenekler sunmaktadır. Tarihi, adrenalinin ve heyecanın aynı anda yaşandığı şehirleri ve farklı kültürüyle yerli yabancı turistleri kendine hayran bırakmaktadır. İngiltere, bir kırsal kesimden oluşmaktadır. O yüzden fotoğraflar da Orta Çağ’dan ve Antik Roma’dan birçok kale, kolej ve kraliyet sarayları görmekteyiz.

İngiltere, ulaşım açısından da gelişmiş ülkelerden biridir. Ülkeyi araba ya da toplu taşıma araçlarıyla gezebilir ve unutulmaz anlar yaşabilirsiniz.



İngiltere’de Gezilecek Yerler

1. Stonehenge: Dünya’nın en çok bilinen turistik şehirlerinden birisi Stonehenge’dir. Ayrıca İngiltere’deki en ünlü antik anıtıdır. Salisbury Ovası’nın kuzeyinde, 10 mil uzaklıktadır. Dünya’nın en değerli prehistorik sitesidir. Stonehenge, yazılı bir metin bırakmayan topluluk tarafından oluşturulduğu için tarihi halen tartışılmaktadır. Yapılan arkeolojik çalışmalara göre büyük taşların M.Ö 2500 tarihinde dikildiği varsayılmaktadır. Arkeologlar, Stonehenge için bir yorum yapamamaktadırlar. Bunun nedeni, kesin bir kanıta rastlayamamalarıdır. Ancak bazı tahminlere göre anıt, şölen ya da ibadet yeri olarak kullanılmıştır.

Varsayımlara rağmen arkeologlar, bir konuda hemfikirdirler. Anıt üç aşamada yapılmıştır. İlk aşamasında; dairesel hendek, Aubrey delikler ve toprak banttan oluşan bir henge yapılmıştır. Aubrey denilen delikler, 1 metre uzunluğundaki yuvarlak çukurlardır. Bu çukurlar, dini törenler de ve cenazeler de kullanılmıştır. Bin yıldan fazla kullanılmadığı için terk edilmiştir.

2. Londra Kalesi ( Tower of London): Londra Kalesi, tarihte birçok amaçla kullanılmıştır.Cezaevi, hayvanat bahçesi, gözlemevi, saray, tonoz ve hazine bu amaçlardan bazılarıdır. Genel görüşe göre Londra Kalesi, İngiltere’nin en değerli yapısıdır. Londra Kalesi’nin merkezi, Beyaz Kule’dir. 1078 yılında William tarafından yaptırılmıştır. Kraliyet ailesine ait eşyalarıyla ülkeye gelen turistlerin dikkatini çeken Kral Yolu sergisine ev sahipliği yapmaktadır. Londra Kalesi, 72 bin karelik bir alandan oluşmaktadır.

 3. Kaplıcalar Şehri (The City Of Bath): İngiltere’de uzun süre kalacak vaktiniz yoksa İngiltere’nin küçük şehirlerinden Bath şehrine gitmenizi öneririz. Yaklaşık 2 bin yaşında olan Roma kaplıcalarına ev sahipliği yaptığı için ‘Kaplıcalar Şehri’ olarak anılmaktadır. Royal Crescent’te ki bal renkli Gürcü şehir evleriyle de ünlüdür. Bath şehrin de 500 tarihi yapı bulunmaktadır. Bu yapıların mimari özellikleri, turistler tarafından ilgi görmektedir. Ayrıca Avan Vadisi ve Mendip Tepesi de şehre ayrı bir güzellik katmaktadır.

 4. Windsor Sarayı (Windsor Castle): 1078 yılında William tarafından inşa edilmiştir. İngiliz Kraliyet’i için yazlık görevi görmektedir. Saray, Kraliçe olduğu zaman ziyarete kapalıdır. Kraliçe’nin sarayda olduğunu ise Kraliyet bayrağı sallandığında anlaşılmaktadır. Windsor Sarayı’nın en büyük özelliklerinden biri, 6 mil uzunluğunda harika bir parka sahip olmasıdır. Sarayı ziyaret ettiğiniz zaman, muhafızların nöbet değişimine tanıtlık etmiş olursunuz.

 5. Tarihi Yorkshire (Historic Yorkshire): Yorkshire, İngiltere tarihi için çok önemli bir yerdir. İngiltere’nin gözde kasaba ve şehirlerini bünyesinde barındırır. Muhteşem yarı ahşap ev ve dükkanlar, kiliseler, Orta Çağ belediye binaları, 3 mil genişliğindeki devasa duvarlar ve sakin sokaklarıyla York, Beverley ve Durham bu şehirlerdendir.

 6. Cambridge Üniversitesi ( Cambridge University): Cambridge, günübirlik geziler için İngiltere’nin en muhteşem yerlerinden birisidir. Üniversite yapı olarak Oxford Üniversitesi’ne benzemektedir. Bünyesinde tarihi yapılar barındırır. Toplam 31 yüksek okuldan oluşmaktadır. 2018 yılında Yaz Fuarı ve Cambridge Halk Festiveli, 800 yaşına girmiştir.


Etiketler: ,