Grasse-Fransa Gezi Rehberi

Fransa’nın güney tarafında kalan ve hem küçük hem de sevimli bir kasaba olarak akıllarda yer etmeyi başaran Grasse, dünyanın parfüm başkenti olması ile de biliniyor. Parfüm denildiği zaman pek çok kişinin aklına gelen ilk adres olan Grasse, birbirinden özel doğal güzellikleri ve tarihi eserleri ile de dikkat çekiyor. Buna göre siz de Grasse’yi ziyaret etmeyi düşünüyor ve bundan dolayı Grasse gezilecek yerler nelerdir diye merak ediyorsanız kasabada gidebileceğiniz farklı pek çok gezi noktasından söz edilebilir. Grasse gezi rehberi ile siz de mis kokulu bitkileri ile ünlü bu bölgede renkli taş binalar ile dopdolu olan sokakları, ufak dükkanları, tarihi müzeleri ve meşhur parfüm fabrikalarını keşfetme olanaklarına sahip olabilirsiniz.



Grasse Gezi Rehberi

Dünyaca ünlü kasabalardan birisi olan Grasse, Fransa’nın kozmetik ve yemek sektöründe sık sık kullandığı doğal aromaların neredeyse tamamının üreticisi olarak da biliniyor. Kendine özgü mikro kliması ile farklı pek çok çiçek türünü yetiştirebilen Grasse’de deniz etkisinden ötürü yılın her ayı ılıman bir iklim görülüyor ve bu da çevredeki bitki çeşitliliğini bir hayli arttırmaya yetiyor. Yılda ortalama 27 ton kadar yaseminin yetiştirildiği bu kasabada ayrıca küçük tatlı meyvelerin oldukça popüler olduklarını dile getirmek de mümkün. Grasse gezi rehberine göre sevimli ve oldukça rağbet gören kasabada ayrıca şehrin kalabalığından ve gürültüsünden kaçmak isteyenler için sakin ve huzurlu pek çok gezi noktası da yer alıyor. Buna göre Grasse gezilecek yerler arasında en popüler adresleri merak edenlere birkaç örneklendirme yapılabilir.



Grasse Gezilecek Yerler

Musée International de la Parfumerie

Grasse gezilecek yerler arasında ilk sırada bulunan uluslararası parfüm müzesi, hem kasabadaki parfüm piyasasının gelişimi hem de kasabanın tarihine ışık tutuyor. Terası ve bahçe bölümü ile de oldukça popüler olan bu etkileyici müze, yalnızca Fransa’nın değil dünyanın da en meşhur koku arşivleri arasında bulunmasıyla da biliniyor.



Musée d’Art et d’Histoire de Provence

Grasse gezilecek yerler listesinde yer alan Musée d’Art et d’Histoire de Provence’yi Grasse’nin resim sanatı, dekorasyon anlayışı ve günlük yaşantısı hakkında daha detaylı bilgi edinmek istiyorsanız mutlaka ziyaret etmeniz tavsiye edilir. Eskiden aristokrat bir ailenin evi olan ve 1921 senesinde bir müzeye çevrilen bu binanın özellikle dekoratif sanat koleksiyonu ile her yıl yerli ve yabancı pek çok turistin yoğun ilgisini gördüğü söylenebilir.



Villa-musée Fragonard

17. yüzyıldan bu zamana kadar ulaşmayı başaran ve Grasse gezi rehberi içerisinde mutlaka görülmesi gereken yerlerden birisi olan Villa-musée Fragonard da yine kasabanın tarihini aydınlatan en önemli mimari yapılar arasında bulunuyor. Palmiye ağaçları ile çepeçevre sarılan bahçesi ve meşhur Grasse’li ressamların resimleriyle dolu odaları ile Villa-musée Fragonard, Grasse gezilecek yerler listesinde üst sıralarda bulunuyor.



Grasse’ye Ne Zaman Gidilir?

Grasse gezi rehberinde gezilecek yerler dışında kasabaya yapılacak olan seyahatler için en uygun dönemlerden de söz etmek mümkün. Buna göre ılıman bir iklimi bulunan Grasse’nin kışlarının soğuk geçse bile hava sıcaklığının nadiren 0 derecenin altına düştüğü söylenebilir. Seyahat için en uygun zamanların haziran ve eylül arasında kalan yaz dönemi olduğu dile getirilebilirken diğer aylarda hava koşullarının yağmurlu olabileceğinin kulak ardı edilmemesi de tavsiye edilebilir.



Grasse’ye Nasıl Gidilir?

Grasse gezi rehberinde son olarak Grasse’ye ulaşımdan da bahsedilebilir. Buna göre Grasse’ye gitmek isteyen kişilere Türk Hava Yolları’ndan Nice’ye gitmeleri tavsiye ediliyor. Uçaktan indikten sonra da araba kiralayarak ya da otobüsler aracılığı ile Cannes’a yaklaşık 30 kilometrelik bir mesafede yer alan bu sevimli kasabaya ulaşmanın mümkün olduğu söylenebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder