Derby'de Gezilecek Yerler


Derby'de Gezilecek Yerler



Derby, İngiltere'nin doğusunda yer alan ve Midlands bölgesinde bulunan bir yerleşim yeridir. Londra’ya yakın bir bölgede olan bu harika şehir her yıl turist akınına uğramaktadır. Ufak ve sevimi bu şehir keşfedilmek için ziyaretçilerini beklemektedir. 230 bin kadar olan nüfusuyla İngiltere'nin en ünlü yerleşim yeridir. Bu şehrin kendine özgü yapısı ile adeta büyüleneceksiniz. Derby Şehri küçük olmasına karşın gezmek için oldukça geniş seçeneklere sahiptir. İngiltere'nin incisi olan şehir, zaman geçtikçe daha fazla ilgi görmeye başlamıştır. Derby’de gezilecek yerler çok fazla olduğu için tatil için sizlere uygun bir şehir olacaktır. İngiltere'nin harika atmosferini bu şirin şehir ile hissedebilirsiniz.

Derby Müzesi ve Sanat Galerisi



Derby şehrinin en özel mekanı Derby Müzesi ve Sanat Galerisi olarak bilinir. Bu müzede ünlü sanatçı Joseph Wright'ın muazzam tabloları sergilenmektedir. 1879 yılından günümüze hala ziyaretçilerini kabul eden müzede, Derby bölgesinin meşhur olan harika porselenleri de sergilenmektedir. Birçok koleksiyon sergilenen müze yoğun ilgi görmektedir. George Gawler, kendisine ait güney Avustralya bölgesinden elde etmiş olduğu mineralleri ve egzotik olan doldurulmuş kuşları bu müzeye bağışladı. Bu koleksiyonlar gibi birçok koleksiyona ev sahipliği yapan müze, hala ziyaretçi kabul etmektedir. Yapılan tüm bağışlarla gitgide büyüyen bu müze, şuan Derby şehrinin en büyük müzesi konumundadır. Sergilenen farklı eserleri ile bu müze ziyaretçilerine unutulmaz anlar yaşatmaktadır. Eğer bu harika şehre yolunuz düşerse, ücretsiz olarak hizmet veren bu müzeyi mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Haddon Hall


11. Yüzyıllar da inşa edilen bir yapı olan Haddon Hall Bakewell yakınlarında bulunmaktadır. Wye Nehri’nin hemen kıyısına yapılmış olan bu mimari, muhteşem görüntüsü ile herkesi büyülemektedir. Kır evi olarak yapılan yapı orta çağdan kalan en önemli yapıtların arasında yer almaktadır. Geçmişten günümüze hala görkemini koruyan bu yapıt, birkaç ailenin özel mülkü olarak kullanılmıştır. Şu sıralar Lord Edward Manners ve ailesinin mülkü olan bina Derby’de en gözde mekan durumunda. Şuan hala varlığını devam ettiren bu nadide yapıtı görmek için her yıl binlerce turist Derby şehrine akın etmektedir.

Derby Katedrali


10. yüzyıldan bu güne kadar hala ayakta duran Derby Katedrali ziyaretçilerine muhteşem anlar yaşatmaktadır. 10. yüzyıldan kalmasına rağmen şuan ki görüntüsünü 16. yüzyıldan almıştır. Derby Şehri’nin en harika tarihi mekanlarından biri olan Derby Katedrali, bu bölgede yaşayan Hristiyan cemaatinin evi olarak kabul edilmektedir. Harika mimarisi ile göz kamaştıran yapıt mimar James Gibbs tarafınca tasarlanmıştır. Kulesi 65 metre yüksekliğindedir. Neo-Klasik mimari esintileri yansıtılan bu katedrali görmek için her yır binlerce turist bu bölgeye akın etmektedir. Yolunuz Derby’e düşer ise mutlaka bu muhteşem yapıyı görmelisiniz.

Calke Manastırı



Barok döneminden kalan barok esintilerle süslü, şahane yapıtlardan biri olan Calke Manastırı, Derby bölgesinin sınırları içerisindedir. 1701 yıllarında inşa edilmiş olan bu manastır bir zamanlar konak olarak kullanılmaktaydı. Ulusal Güven Grubunun yönettiği bu bina daha sonradan manastıra olarak kullanılmaya başlanmıştır. Adeta mimarisi ile ziyaretçilerini büyüleyen bu bina, yoğun ilgi görmektedir. Derby şehrinin simgelerinden birisi haline gelmiş olan bu manastırı mutlaka ziyaret etmelisiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder