Danimarka-Arhus Gezi Rehberi

Danimarka-Arhus Gezi Rehberi

Arhus,Danimarka'nın güzel yarımadası Yülen'in kuzeydoğusunda yer alan muhteşem yerlerden biridir. Muhteşem yerlere sahip olması bakımından Arhus, her yıl binlerce ziyaretçiye ev sahipliği yapmaktadır. Enfes manzaraları, eşsiz yapıları ve birbirinden ilginç katedralleriyle ilgi odağı olmayı başaran Arhus, tatil için mükemmel bir tercih olabilir. Gezi rehberinize Arhus'u ekleyerek bu güzel doğa harikasının tadını çıkarabilirsiniz. Peki ama Arhus'ta nereleri görebiliriz en meşhur yerleri nereler diyorsanız hemen söyleyelim. İşte Danimarka-Arhus gezi rehberi dahilinde görmeniz gereken o güzel yerler.  

*Tarihi Binalarla Dikkat Çekmeyi Başaran The Old Town

Arhus'u ziyarete gelen turistler The Old Town'i ziyaret etmeden ayrılmıyorlar. Bu muhteşem yer ilginç tarihi binalarıyla meşhur. Tarihi içinize çekip iliklerinizde hissetmek istiyorsanız Arhus'a gitmelisiniz. Arnavut kaldırımlarıyla döşeli olan bu yerde 70'den fazla atölye, bina ve dükkan bulunmaktadır. Eski yapılar 16, ve 20 yüzyılda yapılmış ve günümüze kadar ulaşmıştır. Bu yapıların biraz uzağında Danimarka yeni yapısına uygun şekilde binalar inşa edilmiştir.


*12, Yüzyılın Mükemmel Yapılarından Biri Olan Modern Katedral: Arhus Katedrali  Aziz Clement ruhuna adanan bu eski zamanın çağdaş yapısı dış cephesinde yeşil ve koyu kahve tonlarının hakim olmasıyla inşa edilmiş. Romanesk tarzın yoğun olduğu bu yapı büyük din adamlarının önem verdiği katedrallerden biri. Katedralin eski hali değiştirilmeden katedrale ek olarak kule eklenmiş ve çağdaş çizgiye uygun desenlerle süslenmiştir. Son olarak 16, yüzyılda revize edilen katedral eşsiz bir görüntü kazanmış. Gezi rehberi oluştururken bu mükemmel katedrali ziyaret etmeden Arhus'tan ayrılmamalısınız.  

*İlginç Yapısı ve Gösterişli Duruşuyla Arhus Belediye Sarayı

1941 yılında mimar Arne Jacobsen tarafından inşa edilen bu devasa saray 60 metrelik yüksekliğiyle ziyaretçilerin ilgi odağı olmayı başarıyor. Belediye sarayının en üst kısmına çıkarak şehrin manzarasını yukarıdan seyredebilirsiniz. Belediye sarayını gezerken evlilik odası, Konsey odası gibi farklı odaları görebilirsiniz. Ayrıca bu güzel yapıyı gezerken herhangi bir ücret ödemenize gerek yoktur. Çünkü yapıların ücretsiz şekilde gezilmesini sağlama sadece turistlerin hoşnutluğunu kazanmak için yapılıyor.


*Moesgaard Museum  Merkez dışında bir bölgede bulunan bu güzel müze geniş yeşil alana konumlandırılmış devasa bir yapı. Arkeoloji müzesi olan müzede birçok ilgi çekici tarihi eser sergilenmektedir. 50,000 üzerinde tarihi eserin sergilendiği Moesgaard müzesi tarih sever ve sanatseverlerin sıklıkla ziyaret ettiği bir yer. Ziyaret için gelen turistlerden belli bir ücret alınmaktadır ayrıca belli saatlerde müzenin ziyaret edilmesine izin verilmektedir. Çok eski zamanlardan kalma eserleri bünyesinde barındıran bu müze dünya miraslarının önemli parçalarını bulunduruyor.  

*Doğayla Baş başa Olmak İsteyenler İçin Arhus Botanik Bahçeyi Ziyaret Edebilir

1875 yılında ziyarete açılan botanik bahçe 53 dönümlük geniş bir arazi üzerinde kurulmuş. Subtropikal bitkilerin bulunması ve yeşillik alanının geniş olması gelen ziyaretçilerin uzun süre botanik bahçede kalmasını sağlıyor.

Botanik bahçe denilince akla sadece yeşil alan ve bitkiler gelmektetir ancak Arhus botanik bahçe bu akla gelen düşüncenin çok uzağındadır. Çünkü Arhus botanik bahçede birçok eğlence düzenlenmekte ve farklı etkinlikler yapılmaktadır. Botanik bahçe doğanın her halini yansıtan bir yapıyla hazırlandığı için içerisinde iki adet göl bulunmakta. Ayrıca yel değirmenlerinin var olması botanik bahçenin doğal yapısını arttırıyor.

Bu güzel yerler dışında Danimarka-Arhus'ta Viking Museum'u, Tivoli Friheden'i, Aros Aarhus Kunstmuseum'u Marselisborg Palace'yi ziyaret edebilirsiniz. Gezi rehberiniz Danimarka Arhus'tan yana oldukça mükemmel yerler göreceksiniz.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder