Brno Gezilecek Yerler


Çek Cumhuriyeti’nin en büyük ikinci şehri olarak da bilinen Brno, 230 kilometrekarelik alanı ile oldukça büyük bir Çek nüfusuna ev sahipliği yapıyor. Farklı pek çok doğal güzelliği ve tarihi eseri bünyesinde barındıran Brno, her mevsim tüm dünyada üzerinden çok sayıda misafiri de ağırlamaya devam ediyor. Buna göre siz de Çek Cumhuriyeti’ne yapacağınız geziniz esnasında Brno’ya uğramayı düşünüyor ve bu nedenle Brno gezilecek yerler nelerdir diye merak ediyorsanız sizin için özel olarak derlenen en popüler gezi noktalarına bir göz atabilirsiniz.

Brno Gezilecek Yerler

Spilberk Castle

Brno’da yer alan üç farklı kaleden biri olan Spilberk Kalesi, şehrin en önemli tarihi eserleri arasında üst sıralarda bulunuyor. 13. yüzyıla kadar uzanan tarihi ile oldukça görkemli bir görünümü olan kalenin Moravian hanedanlarının sarayı olması amacıyla inşa edildiği ancak sonrasında bir kale haline getirildiği biliniyor. 18. ve 19. yüzyıllarda ise Habsburg hanedanlığı zamanında bir hapishaneye dönüştürülen Spilberk Kalesi, günümüzde Brno Şehir Müzesi olarak ziyaretçilerini ağırlıyor. Haftanın her günü ziyarete gelebileceğiniz müze, bünyesinde barındırdığı tarihi eserleri ile ziyaretçilerden yoğun ilgi görüyor.



Aziz Peter ve Paul Katedrali

Brno gezilecek yerler içerisinde yer alan ve 14. yüzyıldan kalma bir katedral olduğu bilinen Aziz Peter ve Paul Katedrali, Brno’da yer alan Petrov tepesinde bulunmakta. İlk zamanlarında pagan bir tanrı olan Afrodit’e adanan bir tapınak olarak da bilinen katedralin geçen yıllar içerisinde çok defa yıkılıp yeniden inşa ettirildiği söyleniyor. Katedralin kulesine çıktığınız zaman muhteşem bir Brno manzarasının ayaklarınızın altına serildiğine şahitlik edebilirsiniz.



Villa Tugendhat

Brno’nun en ünlü ve en zengin mahallesi olan Cerna Pole’ye inşa edilmiş olan Villa Tugendhat, tarihi bir bina olarak dikkat çekiyor. Avrupa’nın modern mimarisinin ilk örneklerinden birisi olması ile popüler hale gelen Villa Tugendhat’ın Alman mimar Ludwig Mies van der Rohe tarafından dizayn edildiği biliniyor. UNESCO tarafından Kültür Mirası Listesi’ne de alınan Villa Tugendhat, bu özelliği ile Brno gezilecek yerler arasında bulunuyor.



Brno Kemikliği

Brno gezilecek yerler listesinde yer alan Brno kemikliği, bir tür yeraltı kemikliği olarak 2001 yılında şehrin merkezinin altında keşfediliyor. 50.000’den fazla insanın kemiklerinin saklandığı tahmin edilen Brno Kemikliği, bu özelliği ile Avrupa’nın en büyük ve en değerli ikinci kemikliği olarak da biliniyor. 17. yüzyıl dönemlerinde inşa edildiği tahmin edilen Brno kemikliği, 2012 yılından bu yana Brno’yu ziyarete gelen turistlerin akınına uğruyor.



Moravian Müzesi

Brno gezilecek yerler içerisinde yer alan ve her sene milyonlarca turistin ziyarete geldiği Moravian Müzesi, bir tür doğa tarihi ve etnografya müzesi olarak ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Yaklaşık olarak 6 milyon parçayı bünyesinde barındıran müze, koleksiyon sayısı yönünden Çek Cumhuriyeti’nin ikinci büyük müzesi olma özelliğini de taşıyor. Prehistorik dönemlerden orta çağlara kadar uzanan oldukça geniş yelpazedeki tarihi eserleri görebileceğiniz Moravian Müzesi, ayrıca son derece ilginç kalıntıları ile de büyük ilgi görüyor.



Masaryk Grove

Brno’da bulunan en güzel parklardan birisi olarak da bilinen Masaryk Grove, ormanda keyifli bir gezintiye çıkmayı arzu eden turistler için en uygun tercih haline geliyor. Kentte yer alan diğer parklara nazaran oldukça sakin olan Masaryk Grove’yi özellikle bahar ya da sonbahar aylarında ziyaret etmeniz durumunda yeşilin her türlü tonunu yakalamanız mümkün. Bu nedenle bu dönemlerde kente gelmeniz halinde sabahın erken saatlerinde Masaryk Grove parkına uğrayabilir ve tertemiz bir doğa havası eşliğinde yeni doğan güne merhaba deme ayrıcalığına erişebilirsiniz.



Mendel Müzesi

Brno gezilecek yerler listesinde bulunan ve genetik bilimin babası Mendel’in kalıtım yasaları üzerine olan teorilerinin ve bilimsel çalışmalarının sergilendiği Mendel Müzesi, her yıl bilime merak duyan pek çok kişiyi misafir ediyor. Mendel’in yöntemlerini halka tanıtmayı amaç edinen Mendel Müzesi’nde meteoroloji ve arılar üzerine gerçekleştirilen çok sayıda araştırma da yer alıyor.



Özgürlük Meydanı

Brno gezilecek yerler listesinde son sırada en popüler gezi noktalarından birisi olan Özgürlük Meydanı yer alıyor. Eğlenceli etkinliklerin yapıldığı Özgürlük Meydanı, tamamen yayalara özel olarak tasarlanan bir meydan olması ile de dikkat çekiyor. Meydanda bar, butik mağaza ve restoran gibi yerli ve yabancı turistlere özel pek çok yer bulunuyor. Şehrin önemli pek çok noktasına oldukça yakın olması nedeniyle Özgürlük Meydanı, Brno’ya gelenlerin öyle ya da böyle uğradığı yerlerden birisi olarak da tanımlanabiliyor. Bu yüzden Brno seyahatiniz esnasında şehirden kendinize bir hatıra edinmek isterseniz ya da şehrin en ünlü yöresel yemeklerinin tadına bakmayı arzu ederseniz Özgürlük Meydanı’nın sizin için en iyi seçenek olacağı rahatlıkla dile getirilebilir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder