Dünya'nın Popüler Nehir Turları



 Seyahat etmek insan ruhunu dinlendiren en büyük etkinliklerden biridir. İnsan doğası gereği merak eden keşfeden ve bu şekilde mutlu olan bir varlıktır. Bu nedenle bir çok gezi rehberi insanlara sunulmakta seyahat rotası tavsiye edilmekte. Şehirleri gezmek, ülkeleri keşfetmek hatta son dönemlerde popüler olan nehir turuna çıkmak insanın seyahat tutkusunun arttığını gösteriyor. Nehir turları minik bir gemi eşliğinde bölgeleri tanımak amacıyla düzenlenen bir etkinliktir. Mükemmel bir nehir turu yapmak isteyenler için güzel bir liste hazırladık. İşte dünyanın en popüler nehir turları.


 *Hindistan'ın Durgun Sularını Keşfetmek İsteyenler İçin Kerala Nehir Turu

 Kerala Nehri Arap Deniz'inin tuzlu sularıyla nehirleri bir araya getiren bir bağlantı görevinde. Hindistan'ın kendine özgü yaşam tarzına şahit olmak aynı zamanda da durgun suların tadını çıkarmak istiyorsanız Kerala Nehri tam size göre. Nehri gezerken kanalları oluşturan gölleri ve muhteşem atmosferin tadını çıkarabilirsiniz. İklim şartlarını göze alarak Kerala Nehri turuna çıkabilirsiniz.



 *Pek Fazla Bilinmeyen Douro Nehri

 Orta çağ kentlerinin bulunduğu noktada zamana yolculuk yapmaya ne dersiniz? Douro Nehri bilindik yerlerden sıkılanlar için güzel bir seçim olacaktır. İspanya ve Portekiz'den geçen şarap bağları arasında geçerek sizleri orta çağın hakim olduğu kentlere götürecek. Douro Nehri gezisi ilk olarak Porto'dan başlıyor. Ardından muhteşem güzelliği ile şarap evleri, katedraller ve eski çizgileri bünyesinde barındıran kaleler geliyor. Bilinmeyen bir yer keşfetmek istiyorsanız Douro Nehri gezisini tercih ederek mükemmel bir seçim yapmış olabilirsiniz.



 *Dünyan'ın En Uzun Dördüncü Nehri: Mississippi Nehri Dünyanın en uzun nehirlerinden biri olan Mississippi Nehri ABD'yi tam olarak ortadan ikiye bölüyor. Nehir turu için tercih edilen eski çarklı ve buharla çalışan gemileri insanı eski zamana taşıyor. Bir masal ülkesinde yaşıyormuş hissi uyandıran bu gemiler ziyaretçilerin ilgisini çekmeyi başarıyor. Nehir gezisinde yavaş şekilde hareket eden gemi küçük kasabaların tadını çıkarmak için adeta durağan bir hal alıyor. Missisippi Nehir gezisi bazen bir kaç saat sürmekte bazen de aylar sürmektedir. Keyifli ve olabildiğince uzun bir nehir turu isteyenler gönül rahatlığıyla Mississippi Nehir turuna çıkabilir.

 

 *Rusya'nın Ulusal Nehri: Volga Nehri

 Avrupa bölgesinin en uzun nehri olarak bilinen Volga Nehri Rusya'nın ulusal nehri her yıl bir çok ziyaretçinin akımına uğruyor. Rota değişimi olmakla beraber Volga Nehri üzerinden Moskova, Altın Yüzük, St. Peterburg gibi şehirleri görmek mümkün. Volga Nehir turu eski Rusya ile modern Rusya'yı görebilme imkanı sağlıyor.



 *Avrupa'nın En Popüler Gezi Turu: Ren Nehri Gezisi

 Küçük sevimli kasabaların, şarap bağlarının ve yemyeşil doğasının bulunmasıyla birlikte orta çağ dönemine ev sahipliği yapmış yerleri görebilmek Ren Nehri gezisini tercih etmenin sebepleri arasında yerini alıyor. Almanya, İsviçre, Fransa, Hollanda gibi bir çok ülkenin aralarında bulunduğu rota en fazla tercih edilen turlardan biri oluyor. Özellikle Almanya, Bingen ve Koblenz arasında gerçekleşen rota en fazla tercih edilenler arasında Kısa bir tur isteyenler için yarım gün süren Ren Nehir gezisi uzun vakti olanlar için 11 gün sürmekte. Sakin bir tur isteyenlerin tercih etmemesi gerekir çünkü bahsedilen tur Avrupa'nın en popüler tekne gezisi olduğu için ziyaretçisi oldukça fazla.

 *Dokuz Ülkeden Geçen Tuna Nehri Gezisi

 Bulgaristan, Avusturya, Hırvatistan, Almanya, Macaristan, Slovakya, Romanya, Ukrayna, Sırbistan gibi ülkelerden geçmektedir Tuna Nehri gezisi. Avrupa'nın en uzun ikinci nehri olan Tuna Nehri ziyaretçiler tarafından fazla ilgi görüyor. Rotanızı kendiniz belirleyebileceğiniz gibi iki hafta uzunluğunda bir tur tercih edebilirsiniz. Modern dünyadan sıyrılarak eski yaşantılara uzanan bir yolculuk yapmak istiyorsanız Tuna Nehri gezisini seçebilirsiniz.


  *Ormanın Derinliklerinde Gizemli Bir Keşif Yapmak İsteyenler İçin Amazon Nehri Gezisi

 Eski dönemlerde Amazon Nehri keşfedildiğinde burayı gezmeye sadece maceraperest kişiler cesaret edebiliyormuş. Oldukça gizemli bir nehir sayılan Amazon Nehri ormanın derinliklerinde gizlenmiş adeta. Amazon Nehir gezisi sekiz adet Güney Amerika ülkesinden geçiyor. Uzun bir gezi turu isteyenler için tercih edilebilir.



 *Nil Nehri Gezisi  Mısır'ı gezebilmek için tercih edilen Nil Nehri gezisi piramitleri, antik çağdan kalma yapıları ve bir çok farklı mimariyi görme şansı tanıyor.Nil Nehri gezisi 3-7 gün sürüyor. Rota değişmekle birlikte Aswan ve Luxor arasında gerçekleşiyor.Nehir turunu veren 400'den fazla şirket bulunmakta. Kimi gemilerde lükse bağlı olarak spalar, güneşlenme alanları ve havuz bulunuyor.  *Asya'nın En Uzun Nehri:Yangtze Nehri


 Dünyanın üçüncü uzun nehri sayılan Yangtze Nehri Asya bölgesinin en uzun nehri. Yangtze Nehri Çin'in meşhur bölgelerinde akıyor. Rotada değişiklik olabileceği gibi karaya çıkarak hayalet şehirleri antik tapınakları gezebilirsiniz. Yangtze Nehri Çin timsahı ve nehir yunusu gibi bir çok nesli tükenmekte olan hayvana ev sahipliği yapmaktadır. Nehir turu en kısa 4 gün en uzun 13 gün sürmektedir. Asya nehir turu yapmak isteyenler Yangtze Nehir turunu tercih ederek mükemmel bir seçim yapmış olacaklar.


 *Gerçek Asya Ruhunu Tanımak İsteyenler İçin: Mekong Nehri Gezisi

 Kamboçya, Tayland, Vietnam, Burma, Çin, Laos'tan geçen Mekong Nehri modern Asya'nın yanı sıra gerçek Asya ruhunu görmek için olanak sağlıyor. Nehir turu yaparken su üzerinde kurulu olan şirin kasabaları görebilir ve rengarenk yüzen pazarları seyredebilirsiniz. Modern hayattan sıkılan ziyaretçilerin çoklukla tercih ettiği Mekong Nehri gezisi ruhunuzu okşayan bir gezi turu olacak.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder