Macaristan gezi rehberi

                                                   Macaristan'da yaşam
Orta Avrupada bir ülke olan Macaristan yoğun bir komşu ülke zincirine sahip. Batıda Avusturya'dan tutun da Slovenya, kuzeyde Slovakya, güneyde Sırbistan doğuda Romanya en guzel komşu ülkelere sahiptir. Macaristan'a Schengen vizesi ile gidebiliyorsunuz. Osmanlı tarihine baktığımızda, Osmanlı egemenliği altında hüküm süren Macaristan'da Osmanlı kültürünü görmeniz mümkündür. Muhteşem güzellikteki bu ülke doğası ile kendi halkını ve gezgin turistleri kendine hayran bırakıyor. Ülkede görülmesi gereken tarihi yapıda eserler bulunuyor. Ayrıca Macaristan renkli ve hızlı gece hayatıyla Avrupa'nın gözde ülkelerinden.


Budapeşte
Dünyanın önde gelen harika 15 turistik şehrinden biri olan Budapeşte, günümüzde Macaristan'ın başkentliğini yapan bir şehir. Zengin doğası ve kültürüyle gözleri üstüne çevirmeyi başarmıştır. Dünyanın en gözde şehirlerinden olup gece hayatı, eğlence kulüpleri , cafe ve restaurantları ile halkın ilgisini cekmiş durumda.


Pecs
Pecs Hırvatistan'a yakın Macaristan'ın güneyinde bulunan ülkenin büyük şehirlerinden biri olarak bilinir. Eğitimde oldukça başarılı bir sehir haline gelen Pecs Ortaçağdan kalma bazı yapılara ev sahipliği yapıyor. 2010 yılında Avrupa Kültür Başkenti ünvanını kazanmış . Ayrıca şehirde gorülmeye deger onlarca güzel akıl almaz Rönesans yapilar mevcut bunların aralarında Yakovali Hasan Paşa Camii, İdris Baba Türbesi ve Neo-Romeneks Katedrali mevcuttur.


Debrecen
Deprecen Macaristan'ın Budapeşte'den sonra ikinci büyük önemli şehirlerinden biri. Şehrin nüfusunun üçte biri ögrencilerden oluşmaktadır. Debrecen Üniversitesinde güzel bir eğitim verilmekte. Şehirde Gotik tarihi yapılarıyla dikkat ceken ülke Büyük Kilise. Üniversitenin merkez binası Nagyvarad . Ayrıca Debrecen'in turistik yerleri oldukça guzel ve halkın odak noktalarından.

Eger
Şarabıyla meşhur olan bu şehirde tüm ülkeye yetecek kadar şarap ve çok sayıda şarap mahzeni var. Bunlardan bir tanesi yer altı şehri dedikleri 96 kilometre uzunluğunda bir yer altı mahzeni. Ortaçağdan bu yana şarap kültürü mevcut. Ülkenin şarap imalatçılarının koruyucusu olarak bilinen Aziz John anısına yapılan ilk Katedral de Eger'de bulunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder