Karlovy Vary- Çek Cumhuriyeti


Karlovy Vary'de nereler gezilir
Çek Cumhuriyeti'nin bilindiği üzere dünyaca tanınmış ünlü kaplıcaları vardır. Mustafa Kemal Atatürk de 1918'de bu Karlovy Vary kaplıcalarını ziyaret etmiştir. Bu şehri ziyaret etmek isteyenler için Prag'dan arabayla 3 saatlik bir seyahat zarfında ulaşmanız mümkün.Karlovy Vary şehrini 6 saatte gezmeniz mümkün. Prag'dan Karlovy Vary'ya ulaşım, otobüs terminallerinden rahatça sağlanmış bulunmaktadır. Ya da Prag havalimanından kalkan sarı renkli student agency otobüsleriyle rahatlıkla gidebilirsiniz. Otobüs terminalini oradaki Florenc metro durağının hemen arkasında kolaylıkla bulabilirsiniz. Prag otobüs terminali ve Prag havalimanından Karlovy Vary'e gidiş

 dönüşler için otobüslere zamanında ulaşmak için lütfen bu linki tıklayın (......)buradan tüm gidiş  dönüş konaklama saatlerine rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Hatta online bilet alıp erken  yer ayırabilirsiniz. Karlovy Vary 'deki  otobüs terminalinden gidiş dönüş biletlerinizi alabilir şehri gezmeye başlayabilirsiniz. Harita isteyenler otobüs terminalinden temin edebilirler. Ayrıca otobüs terminali turistik yerin hemen yukarı kısmında mevcut. Terminalden sola doğru yürüdüğünüzde  sağınızda likörler mağazası Becherovka'yı bulup oradan yine sağa dönüp yürüyüş yolu için ayrılan  Tomase Garrigue Masaryka (T.G. Masaryka) caddesinden aşağı doğru yürüyerek Elbe Nehri'nin (Ohre) kenarına ulaşabilir ve gezilecek yerlere ulaşabilir buradan artık nereye gitmek istiyorsanız rotanızı ona göre ayarlayıp gezmeye devam edebilirsiniz sevgili arkadaşlar.




Karlovy Vary'de Gezilecek Yerler
Küçük alana indiğinizde yolunuzun üstünde tarihi bir spa göreceksiniz. Alandaki dikili taşın hemen yanında bulunan Alzbetiny Lazne Spa5 şifalı olarak bilinen kaplıcalara girebilir stres ve yorgunluğunuzu burdan atmaya başlayabilirsiniz.Karlovy Vary'de konaklamak isterseniz eğer  büyük Thermal Hotel'de kalma imkanınız var ve otele ait kaplıcalar mevcut.Hem tarihi bir bina hem de lüks bir bina olan Grand Hotel Pulp Hotelde kalma imkanınız  var seçim size kalmış. Hangisi uygun ya da size göre hitap ediyorsa orada kalın. Meydana doğru indiğinizde köprünün biraz aşağısında "oplatky" adı verilen Karlovy Vary'de 18. Yüzyılda kurulan ve günümüze kadar faaliyet yapan kağıt helva satan büfeler var oradan kağıt  helva alıp vazgeçilmez tadına erişebilirsiniz muhakkak deneyin.
Köprüden sonra meydandan sağa dönerseniz nehir karşınızda olup nehir boyunca aşağı doğru yürümek harika olacaktır. Keyifli bir an yaşayacaginizdan emin olabilirisiniz. yürüyüş yaparak şehri sindire sindire yaşıyorsunuz. Muhteşem evleri ,tertemiz çevre düzenlemeleri ,havası  ayrı bir güzel olup insana huzur veriyor .Tek kelimeyle Karlovy Vary sizi büyüleyecek etkisinden zor kurtulacaksınız.


Carlsbad  Plaza
Kaplıcalardan çıktığınızda kendinizi tüy kadar hafif hissedeceksiniz. Nehir yolu yürüyüşü boyunca aşağı doğru ilerleyince nehir sola doğru kavis alıyor olacak az ilerde de solunuzda Carlsbad Plaza otelini göreceksiniz. Burada duygusalliginiz ön plana çıkacak çünkü bu otel Mustafa Kemal Atatürk'ün 1918'de kaldığı otel. Otelin giriş kapısının yanında duvara asılı "Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu ve önemli devlet adamı Kemal Atatürk Temmuz 1918'de burada tedavi gördü" yazan çekçe tabelayı göreceksiniz


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder