Moğalistan gezi rehberi


Göçebelik hayatını merak edenlere Moğolistan
Asya coğrafyasında bulunan köklü göçebe kültürünün yoğun olduğu Moğolistan, güler yüzlü ve turistlerine sempati ile yaklaşan yerel gelenek ve görenekleriyle muhteşem cezbedici doğasıyla insanların hayran bakışlarına renkli bir atmosfer sunuyor. Siz de çadırda konaklamanın nasıl bir şey olduğunu merak ediyorsanız eğer ve gecenin karanlığinda yıldızları saymak isterseniz bu şehre gelmişken bence denemelisiniz. gezilmeye deger bir şehir.

Moğolistan'da görülecek yerler
Gorkhi-Terelj National Park
Ülkenin en meşhur doğa alanından biri.
Şehrin kalabalık, gürültülü sesinden bunalıp Moğolların harika doğasına kaçmak isteyenler kendilerini yeşilliğiyle meşhur olan bu parka bırakıyor. Gorkhi-Terelj National Park'ı muhakkak görmenizi tavsiye ederim. Park içinde barındırdığı kamp alanlarından tutun da Moğalistan'ın ihtişamlı tapınakları yaban hayatına kadar  doğanın en derinliklerine götürüyor. muhteşem atmosfere sahip olan bu parkta kendinizi doğanın kollarına bırakıp unutuyorsunuz.

Gobi Gurvansaikhan National Park
Bu muhtesem ülkenin cezbedici doğasını gezmek ve iç guzelliklerini keşfetmek gibi bir niyetiniz varsa harika bir seçim yapmışsınız derim. Muhteşem görüntüye sahip bu Ulusal Parkı güzelliğiyle gezmeye doyamayacaksınız. Muhteşem bitki örtüsü ,canlı ve tertemiz havası ile gezginlerin, gezilecek listesinde üst sıralarda yer alıyor.

Flaming Cliffs
Gün batımında renk cümbüşüne bürünen uçurumlarıyla meşhur olan Flaming Cliffs, Gobi Çölünde bulunuyor. Flaming Cliffs'in gezginler tarafından bu kadar popüler olmasındaki sebep ise etrafta bulunan bazı fosillerdir. Uzun yıllar öncesine dayanan bu fosilleri görmek icin muhteşem bir alternatif olur.

Gandantegchinlen Manastırı

Gandantegchhinlen Manastırı, Ulan Batur şehrinde dini bir yapıdır. Gandan adıyla da hatırlanan bu Manastır, 1809 tarihinde 5. Jebtsundamba Khutuktu tarafından inşa edilmiştir. 1990 yılında manastırın dökülen yıpranan yerleri yeniden restore edilip devlet koruması altına alınmıştır. Bu tarihi manastır, 26 buçuk metre yuksekliğindeki Avolakitesvara heykeli dekoruyla öne çıkıyor. Bu muhteşem şehri keşfetmek isteyen turistler hemen şimdi Moğolistan uçak biletlerine göz atıp  gezi planlarını öne alabilirler ve bu muhteşem guzellikteki sehri keşif hayallerine bir an önce ulaşabilirler. Şunu da belirtmekte fayda var, bu ülke Türk vatandaşlarından vize istemiyor, hadi yine şanslısınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder