Endonezya Sumatra Gezisi

Endonezya Sumatra Gezisi

Sumatra, Endonezya'ya bağlı en büyük ada şehirdir. Eski çağlarda Sumatra adası, altın kaynaklarının bol miktarda olması sebebiyle Altın adası, altın toprak adlarıyla da anılmıştır. Sumatra, yoğun nüfusa sahib bir ada ve 4'e ayrılmıştır. 2010 yılında adada meydana gelen büyük deprem fazla sayıda insanın ölmesine neden olmuştur.



Endonezya Sumatra Vize Şartları Nelerdir?

Muhteşem bir tatil yapmak istiyorsunuz ve rotanızda Sumatra var. Ancak vize koşulları neler, herkes Sumatra'ya tatile gidebilir mi diye merak ediyorsunuz. Merakınızı giderecek bilgileri sizlerle paylaşarak sorularınıza cevap olmaya çalışalım. Sumatra, Endonezya'ya bağlı büyük bir ada ve Endonezya için aranan vize şartları bu doğa harikası ada için de geçerli. Müslüman bir ülke olan Endonezya, Türkiye'den gelen turistleri belli sürelerde vizeden muaf tutuyor. Tatil gününüz 15 ve altıysa vize almadan Sumatra'yı gezmeye gidebilirsiniz. Diplomat olarak adayı ziyaret etmeniz gerekiyorsa ve 30 gün ve altında kalmayı düşünüyorsanız yine ülkenin muaf tuttuğu vize gerektirmeyen kişiler arasında oluyorsunuz. Vize konusunda hiç bir sıkıntı yaşamadan adayı doyasıya gezebilirsiniz.


Endonezya Sumatra Adasına Nasıl Gidilir?

Sumatra'ya direkt uçuşlar yapılamadığı için aktarmalı olarak adaya ulaşabilirsiniz. Uluslar arası uçuş imkanı sağlayan firmalar bu hususta sizleri bilgilendirecektir. Mesafe olarak baktığımız zaman yolculuk süresi biraz uzun oluyor. 17 saat ve 24 saat ile değişiklik göstermekte ulaşım. Yolculuğun uzun veya daha kısa olması kaç kez aktarma yaptığınıza bağlı.



Endonezya Sumatra İklim Koşulları Nasıl?

Endonezya, ekvator bölgesinde yer alan geniş bir ülke olduğu için kar yağışı, don olayları, buzlanma gibi sorunlar görülmez. Yaz kış ülkede sağanak yağış görülüyor. Sumatra, ada olduğu için yağış alma süresi daha fazla. Bol yağış aldığı için tabiat bakımından mükemmel manzaralar mevcut.


Endonezya Sumatra Konaklama İmkanı

Sumatra, Medan adıyla bilinen meşhur adalardan biri. Mükemmel doğası ve vize şartlarının hafif olması sebebiyle ülkemizde birçok kişi Sumatra'yı ziyaret etmekte ancak konaklama alanında bazı sıkıntılar yaşamakta. Sıkıntı, Sumatra'da uygun otellerin bulunmadığını savunmaları bu düşünce tamamen yanlış çünkü Sumatra'da birçok uygun ve konforlu otel bulunmaktadır. Şimdi bu güzel otellerden bazılarını sizler için sıralayalım.

*Novotel Palembag Otel  *Hotel Deli River

*My Dream Hotel

*Arayaduta Medan Hotel


Endonezya Sumatra Gezilmesi Tavsiye Edilen Güzel Yerler  Sumatra'da birçok gezilmesi ve görülmesi yer mevcut. Doğal manzara görmek ve ruhunuzu dinlemek için gezmeniz gereken mükemmel yerler bulunuyorken eğlence odaklı tasarlanan ve insanı adrenaline iten yerler de bulunuyor. Ruhunu sanatla besleyenlerin vazgeçemediği müze ve benzeri yerlerin de olması Sumatra'nın özel bir yer olarak algılanmasına yardımcı oluyor. İşte gezip görmeniz gereken mükemmel yerler.  

*Görkemli Bir Saray İle Geziyi Başlatabilirsiniz  Maimoon Palace Sarayı çok eski çağlarda yapılan muhteşem detaylarla insanı büyüleyen bir mekan. Sumatra'nın yakın yerlerinden hatta merkezinde sayılacak bir bölgede inşa edilen saray, modern çizgilerin kattığı hava ile sizleri uzay çağına götürürken aynı zamanda eskinin tarihsel havasını hissetmenizi sağlıyor. Belirli günlerde ziyaretçilere açılan saray gelen turistlerin ilgi odağı olduğu için gittiğinizde kalabalıktan bunala bilirsiniz.


*Vihara Borobudur  Mavi denizin hemen yanında bulunan Vihara Tapınağı ziyaretçilerin sıklıkla uğradığı bir yer. Muhteşem manzarasına ek olarak güzel dekoru ve titiz tasarımıyla tapınak ilgi odağı olmayı başarıyor. Sumarta'da gezi düzenleyenlerin görmeden adadan ayrılmaması gereken bir mekan. Tapınağın tarihsel dokusu eski çağların gotik tarzını yansıtmakta oldukça başarılı.



Sumatra Toba Gölü Gezisi

Endonezya gezisinde Sumatra'yı tercih edenler Toba gölünü ziyaret etmeden ülkeden ayrılmamalı. Diğer göllere oranla daha minik olan Toba gölü, kuzey Sumatra bölgesinde yer alıyor. Ülkenin en iyi göl manzarası olarak tabir edilen yer, farklı yapıda inşa edilen evlerin göl kenarında bulunmasıyla ilginçliği zirveye taşıyor. Göl çevresinde Batak kabilesinin yaşadığını bilerek gezinizi yapmalısınız. Muhteşem derecede kabile özelliklerini koruyan minik halk, ziyaretçilerin ilgi odağı olmayı başarıyorlar.  Toba gölü çok eski zamanlarda volkanik patlamanın şiddetli derecede meydana gelmesi sonucu oluşmuştur. Rivayetlere göre patlama çok yüksek derecede meydana gelerek güneşin ışınları Sumatra üzerine düşemez hale gelmiş ve yer buzul yerlere özgü şekilde don olayları geçirmiştir. Bilginin ne derece gerçeği yansıttığını bilmemekle beraber gölün oluşum aşamasını bir bakıma öğrenmiş oldunuz. Gölü gezerken bu bilgi dahilinde keşfi tamamlayabilirsiniz. Toba gölünü gezerken göğe sivri şekilde uzanmaya çalışan ilginç evleri görmeniz mümkün. Bu evler sivri iki yapısıyla dikkat çekiyor. Batak kabilesi halkının bu ilginç evlerde yaşadığını bilerek evleri inceleyebilir hakkında bilgi toplayabilirsiniz. Sivri uçlu evler Hindistan cevizinin sağlamlığıyla bilinen yaprakları ile yapılıyor. Kimi zaman yaprağın bulunmaması durumunda veler teneke parçalarının bir araya getirilmesiyle yapılıyor. Evler yapılırken hayvan barınaklarına da yer veriliyor. Evin alt kısmında bulunan boşlukta hayvan barınağı yer alıyor. Barınak 1 metre ve 1,5 metre civarında değişkenlik gösteriyor. Evler demir kazık üzerine inşa edilerek yapılıyor. Sağlamlık konusunda tartışılsa da ilginç olduğu konusunda gelen ziyaretçiler hem fikir.

Sumarta birçok ilgi çekici mekanı ve doğal yapısıyla ziyaretçilerin beğenisi kazanan ada sadece bu iki yeri ile ön plana çıkmıyor tabi Sanat galerisini görmek isteyenler için Tondi Galetiyy, farklı bir köprü görmek isteyenler için Musi Bridge, Shri Mariamman hindu tapınağına güzel bir gezi düzenleyebilir. Adayı baştan ayağa gezmek ve tadına doymak istiyorsanız şehre ilk girişten gezmeye ve keşfetmeye başlayabilirsiniz.  

Endonezya Sumatra Bayramlar

Müslüman bir ülke olarak bilinene Endonezya biz Türkler gibi İslam dininin sunmuş olduğu iki mükemmel bayramı kutlamakta. Kurban bayramı ve Ramazan Bayramını kutlayan Sumatra, farklı festivallere ev sahipliği yapmakta. Rengarenk kıyafetlerin tercih edildiği festivalde kültürel şölene yer veriliyor ve insanlar festival bahanesiyle eğlenceyi zirvede yaşıyor. Festivallere baktığımız zaman en önemlisi Çin kutlamaları olarak karşımıza çıkıyor.  

Endonezya Sumatra Gece Hayatı Nasıl?

İslam dinine önem veren şehir, gece hayatına pek fazla aşina olmadığı için tek tük bar ve meyhane mevcut. Endonezya'nın başkenti olan Jakarta birçok meyhane ve barıyla dikkat çekerken Sumatra daha mütevazı bir gece hayatıyla karşımıza çıkıyor. Gece hayatını doruklarda yaşamak isteyenler Jakarta giderek doyasıya gecenin tadını çıkarabilir.  

Endonezya Sumatra Mutfağı

Ülke genelinde pirinç yetiştirildiği için ana yemeklerden tutun da aparatlara kadar heme heme her şey pirinç odaklı hazırlanıyor. Pirinçli yemek yapılmadıysa pirinç pilavı daima ikram ediliyor. Pirincin yanı sıra farklı mutfaklardan etkilenen Sumatra mutfağı Hint mutfağına özgü baharatlı yemekler alınmış, Çin mutfağına özgü balık odaklı yemekler ve Orta Asya kültürüne ait özgün yemekler alınarak mutfağın yelpazesi geniş bir hale getirilmiştir. Sumatra'da güzel bir gezi düzenlediniz ve karnınız açıktı hiç telaş etmeden karnınızı kısa sürede doyurabilirsiniz. Çünkü köşe başı restoran bulunmasının yanı sıra sokak lezzetlerini satan seyyar tezgahlar mevcut. Mis gibi bir koku burnunuza geliyorsa ve yoğun baharatın halim olduğunu düşünüyorsanız seyyar tezgahtan gelen enfes kokular olabilir. Seyyar tezgahlar Endonezya mutfağını ön planda tutarak yiyecek yapsa da farklı kültürlerin en fazla sevilen yemek çeşitlerine de yer veriyor.