Dominica karayipler Yağmur Ormanları


Gezilip Görülmesi Gereken Dominica karayipler Yağmur Ormanları

Dominica/Karayipler

Dominica bölgesinde tropikal iklim sıklıkla görülmektedir. Bölgede bulunan yağmur ormanı sayesinde genellikle Haziran ve Kasım ayları arasında yoğun yağış meydana geliyor. Yıllık sıcaklığı ise 28 derece olmakta. Dominica bölgesinde yer alan doğal güzellikler oldukça göz kamaştırıcı olup aynı zamanda Tabiat adası olarak da bilinmektir. Doğal güzelliği ile her yıl binlerce doğa hayranı yağmur ormanlarını ziyaret etmektedir. Yağmur ormanları Karayipler’in Lesser Antilles bölgesinde bir adada yer alır. Daha çok sıcak ve nemli bir iklime sahiptir.


Doğal yağmur ormanları kaynar göller ile birlikte harika nehirler ziyaretçilerini büyülemektedir. Dominica’da yer alan su altı dünyası ile tüplü dalışların sıkça tercih edildiği harika bir yerdir. Karayipler yağmur ormanları çevresinde yunus ve balinaları görebilirsiniz. Bu yağmur ormanları plajlar haline dönüşmüş durumdadır.

Bu plajlaşan yağmur ormanları bölgesinde dev ağaçları, birçok kuş çeşidini ve tropikal hayvan çeşitleri eşliğinde harika zaman geçirebilirsiniz.


Bölgede Bulunan Hayvanlar

Dominica bölgesinde pek çok hayvan türü mevcuttur, bunlar ise;

Okapi
Nehir yunusları
Cam kurbağaları
Cassoway kuşu
İpek maymunu
Güneş ayısı
Siamang
Mat Mata
Gibi hayvan türleri olmaktadır.





Ne Zaman Gidilir?

İklimi gereği ile bu ormanları ziyaret etmek için en ideal zaman kesimi ise Nisan ve Temmuz ayları arasında olmaktadır. Ancak bu bölgede Haziran ile Kasım aylarında fırtınalar meydana gelebilmektedir. Bu bölgeye gelirken yağmurluk getirmeyi unutmamalısınız.



Nasıl Gidilir?


Dominica bölgesine gitmek için iki ana havalimanı bulunmaktadır. Douglasc- Charles ve Canefield hava limanı olmaktadır. San Juan , Antigua ve St. Maarten, Martinik bölgesinden uçakla Dominica’ya aktarma mümkün olmaktadır.


Dominica Vizesi


Umuma Mahsus Pasaport hamilleri için 21 günlük bir süre ile vizeden muaflık söz konusudur. Hizmet ve diplomatik pasaport hamilleri 21 gün süre ile muaf olma hakkına sahiptir.

Etiketler: ,