Wengen Gezilecek Yerler


Her sene milyonlarca turist tarafından ziyaret edilen İsviçre’nin en ünlü köylerinden birisi olan Wengen, Orta İsviçre’de yer alan Bern kantonunda ve Bernese Oberland’da bulunuyor. Deniz seviyesinden ortalama 1274 metre yüksekliğe sahip olan bu köy, Jungfrau ilinin bir parçası olarak 1300 yıldır çok sayıda İsviçre köylüsüne ev sahipliği yapıyor. Yaz aylarındaki nüfusu ile 5000’i gören köyde kışın ise ortalama 10000 insan yaşamını sürdürüyor. Kış turizmi ile oldukça ünlü olan bu köy, yerli turistlerin olduğu kadar yabancı turistlerin de ilgisini bir hayli çekiyor. Buna göre İsviçre’nin en popüler köylerinden birisi olan Wengen’i ziyaretinizde Wengen gezilecek yerleri öğrenmek istiyorsanız sizin için özel olarak hazırlanan detaylı Wengen gezi rehberine bir göz atabilirsiniz.


Wengen Gezilecek Yerler

Eiger Dağı

Bern Alpleri’nde yer alan ve Wengen gezilecek yerler arasında en popülerlerinden birisi olarak da nitelendirilebilen Eiger Dağı, Jungfrau Mönch’le beraber Berner Oberland’ın en ünlü üç dağlarındandır. 3.975 metrelik yüksekliği ile muazzam bir görünümü olan Eiger Dağı, Wengen’i ziyaretiniz sırasında tırmanış yapabileceğiniz harika bir bölge olarak da tanımlanmaktadır.




Oeschinensee Gölü

İsviçre’nin Bern Yaylası’nda bulunan Oeschinensee Gölü, Kandersteg Belediyesi’ndeki Oeschinen Vadisi’nin yaklaşık 4 kilometre doğu tarafında bulunuyor. 1.578 metrelik yükseklikte yer alan gölün 1.114 kilometrekarelik bir yüzey alanına sahip olması ile dünyada bulunan en büyük göllerden birisi olduğu da biliniyor. Maksimum derinliğin 56 metreye kadar çıkabildiği göl, farklı pek çok balık türünü de bünyesinde barındırıyor. Buna göre Wengen gezilecek yerler arasında bulunan Oeschinensee Gölü’ne gelmeniz durumunda gölde düzenlenen balıkçılık aktivitelerine katılabilir ya da muhteşem bir göl manzarasında sevdiklerinizle birlikte kusursuz fotoğraflar çekilme ayrıcalığını yaşayabilirsiniz.



Wengen Mannlichen Aerial Cableway

Wengen gezilecek yerler içerisinde yer alan Mannlichen Aerial Cableway, Wengen köyünü kuş bakışı izlemek isteyenleri ağırlamaya devam ediyor. Özellikle güneşin batışında mükemmel bir manzarayı ayaklarınızın altına serebilecek olan ve bir tür teleferik olarak da nitelendirilebilen Mannlichen Aerial Cableway, özellikle bahar ve yaz aylarında Wengen’i ziyaret etmeniz halinde kesinlikle tecrübe etmeniz gereken aktiviteler içerisinde yer alıyor.



Dorfstrasse Meydanı

Wengen gezilecek yerler listesinde hediyelik eşya satın alabileceğiniz bir adres arayışındaysanız Dorfstrasse Meydanı’na uğramadan Wengen seyahatinizi tamamlamamanızı tavsiye ederiz. Zira alışveriş, hediyelik ve özel eşya dükkanlarının yoğunluğu ile her sene milyonlarca yabancı turiste ev sahipliği yapan Dorfstrasse Meydanı ayrıca uygun fiyatları ile her türlü bütçeye de hitap edebilmekte. Meydanda yer alan Swiss Made Shop’un ise bölgenin en ünlü hediyelik eşya dükkanlarından birisi olduğu dile getirilebilir.



Minigolf Court

Wengen gezilecek yerler içerisinde farklı aktivitelere dahil olmak isteyenler için özel olarak dizayn edilen profesyonel bir golf sahası da yer alıyor. Minigolf Court olarak bilinen bu yerde farklı golf parkurlarında sevdikleriniz ile birlikte keyifli bir golf deneyimi yaşayabilirsiniz. Haftanın her günü ziyaretçilere açık olan Minigolf Court ayrıca hesaplı saatlik ücretleri ile Wengen gezilecek yerler arasında en ideal seçeneklerden birisi.



Cine Wengen

Wengen’de yaşayan halk kadar dışarıdan gelen ziyaretçilerinde uğrak noktası olan Cine Wengen, sevimli ve küçük bir açık hava sineması olarak biliniyor. Eğlenceli bir gün geçirmek istediğiniz zamanlarda tercih edebileceğiniz Cine Wengen, her türde filmi gösterime alması ile aileler için de en ideal aktivite seçenekleri arasında yer alıyor. Eski moda açık hava sinemalarını andıran görüntüsü ile pek çok sinema tutkununun büyük beğenisini kazanan Cine Wengen bu özelliği ile Wengen gezilecek yerler listesinde en popüler seçeneklerden birisi haline gelmeyi başarıyor.




Etiketler: ,