Schnoor-Almanya gezilecek yerler


Almanya’nın masalsı şehirleri arasında yer alan Bremen’e bağlı olan ve bir nevi orta çağ bölgesi olarak da adlandırılan Schnoor, popülerliği her yıl artan turistik noktalardan birisi. Bremen gezilecek yerler içerisinde son dönemlerde daha fazla tercih edilmeye başlanan bu bölge, özellikle tuğla ve taş malzemeleri kullanılarak inşa edilen evleri ile de oldukça ünlü.

Bir dönemler balıkçıların ve tüccarların akın ettiği bölgelerden birisi olan Schnoor, şimdilerse ise birbirinden hareketli hediyelik eşya dükkanları, sanat atölyeleri ve şık kafeleri ile dikkatleri üzerine toplamayı başarıyor. Gotik mimarinin en değerli örneklerini taşıyan Schnoor, bu özelliği ile Almanya gezilecek yerler listesinde de üst sıralarda bulunuyor.

Bu bağlamda siz de her sene binlerce turiste ev sahipliği yapan Schnoor’u merak ediyor ve Schnoor gezilecek yerler nelerdir diyorsanız bölgenin en ünlü gezi noktalarından birkaç farklı örneklendirme yapabilmek mümkün.



Schnoor Gezilecek Yerler

Aziz John Kilisesi

Schnoor gezilecek yerler içerisinde bulunan Aziz John Kilisesi, bölgenin en değerli tarihi ve turistik yapılarından birisi olarak dikkat çekiyor. Saint John Cathedral olarak da bilinen kilise, bünyesinde bulunan mumya mezarları ile oldukça ünlü. Schnoor’u ziyaret etmeniz durumunda mutlaka gelip görmeniz gereken yapılar arasında bulunan Aziz John Kilisesi’nde katedralin kulesine çıkabilir ve bölgenin enfes manzarasına tanıklık etme fırsatını elde edebilirsiniz. Schnoor'un tam merkezi olarak da adlandırılan bölge üzerinde bulunan Aziz John Kilisesi’nden çıktığınızda ise çevrede yer alan diğer pek çok tarihi gezi durağına da yürüyerek ulaşabilmeniz mümkün. 14. yüzyılda inşa edilen ve yıllar içerisinde sürekli olarak yeniden restore edilen Aziz John Kilisesi’nin 1898 yılında yapılan son restorasyondan sonra ise günümüzdeki şeklini aldığı biliniyor. İçerisinde barındırdığı çok sayıda süslemeli barok heykeller de Aziz John Kilisesi’ni Schnoor için en değerli tarihi yapılardan birisi haline getiriyor.



Schifferhaus

Schnoor gezilecek yerler listesinde yerli ve yabancı pek çok turistin tercihi olan Schifferhaus, Bremen’in en ünlü yapılarından birisi olarak dikkat çekiyor. 1920 senesinde inşa edilen ve o dönemden bu yana tüm ihtişamı ile misafirlerini ağırlayan Schifferhaus'un ilk inşa edildiği yıllarda yalnızca zemin kattan oluşan bir bakkal iken 20. yüzyılın sonunda özel bir müze haline getirildiği biliniyor.

Yüzyıllar boyunca savaşlardan ve doğa olaylarından kurtulmayı başaran ve günümüze kadar gelen Schifferhaus, hem iç hem de dış dekorasyon açısından Schnoor’da doğallığını korumayı başarabilen nadir tarihi binalar içerisinde bulunuyor. Bremen’in en meşhur birkaç evinden birisi olan Schifferhaus bu özelliği ile yediden yetmişe pek çok turistin büyük ilgisini görüyor.



Landherrnamt

Schnoor gezilecek yerler listesinde son sırada bulunan Landherrnamt, Alexander Schröder tarafından dizayn edilen ve Neo-Romanesk tarzı mimarisi ile büyük beğeni toplayan Schnoor’un en popüler gezi noktalarından birisi. 1856 yılında inşaatı tamamlanan bu yapı, kurulduğu yıllarda Bremen Devleti’nin yöneticisi olan Landherrn’in ofisini barındırması ile tanınıyor. İkinci Dünya Savaşı’nın sonuna kadar da farklı yöneticilerin, polis ve idari hizmetlerin binası olarak kullanılan Landherrnamt'ın son olarak da 2011 yılında çocukların bu binada eğitim görebilmeleri adına yeniden tasarlandığı söylenebilir. Schnoor’u ziyaretiniz esnasında kesinlikle görmeniz gereken muhteşem mimari yapılardan birisi olan bu bina, haftanın her günü ziyaretçilere açık olması ile de popüler.



Weser Nehri

Bremen’i açık denizler ile birleştiren Weser Nehri bu özelliği ile ülkenin en önemli değerlerinden birisi olarak nitelendiriliyor. Yemyeşil bir doğaya ev sahipliği yapan bu nehir Schnoor gezilecek yerler arasında da en popülerlerinden birisi olarak dikkat çekiyor. Sevdiklerinizle birlikte nehir kıyısında uzun yürüyüşlere çıkabileceğiniz Weser Nehri ayrıca balıkçılık ve kano aktiviteleri ile de Schnoor’u gezerken keyifle vakit geçirebileceğiniz noktalar arasında bulunuyor.