Roskilde-Danimarka Gezi Rehberi


Vikingler döneminden günümüze kadar ulaşan Roskilde Danimarka'da bir şehir. Muhteşem manzarası ve insanı büyüleyen yapısıyla Roskilde-Danimarka gezi rehberine eklenebilir. Gezmek istediğiniz yerin koşullarını göz önünde bulundurarak hareket etmelisiniz. Çünkü bazı yerler iklim ve yer şekillerinden dolayı geziyi olumsuz yönden etkiliyor. Roskilde için aynı şeyleri söylemek mümkün değil. Ulaşımın kolaylıkla yapıldıgı bu şirin yerde hava koşulları da gayet iyi. Gezi rehberine Roskilde-Danimarka'yı eklediniz peki ama nereleri gezebilirim diyorsanız hemen Roskilde gezilecek yerlerden bahsedelim.



  *Devasa Yapısıyla İnsanı Etkileyen Roskilde Katedrali

 Prostestan kilisesine bağlı olan bu muhteşem katedral 12, yüzyılda yapım aşamasına başlanarak günümüze kadar varlığını korumuş. Gotik katedral yapımında kırmızı tuğlaların kullanılması yapıyı daha da ilgi çekici hale getirmiş. Ziyaretçilerin ilgisi Roskilde Katedraline karşı oldukça fazla. Siz de yapısıyla dikkat çeken bu katedrali gezi rotanıza ekleyebilirsiniz.

 Roskilde katedrali 1995 yılında UNESCO tarafından Dünya Miras Listesine eklenmiş. Bu muhteşem yapının miras listesinde yer alması sizleri şaşırtmamalı. Ayrıca katedralde kraliçe ve kralların cesetlerine ev sahipliği yaptığını bilmelisiniz. Bu bilgi, katedralin daha fazla ilgi görmesini sağlıyor. 

 * Müze Severler İçin Oldukça İlginç Bir Yapı: Viking Gemi Müzesi

 Katedral gezmekten hoşlanmayanlar farklı yapıda inşa edilen Vikingler gemi müzesini ziyaret edebilir. Orta Çağ döneminde adından bahsettiren Vikingler, 11, yüzyılda batan beş gemisi ile gündeme gelmişti. Kısa sürede gemilerin bulunmasıyla batan gemiler tamir edilerek sanat müzesi haline getirildi. Viking dönemini yansıtan bu müzede farklı objelerin yanı sıra orta çağı temsil eden eserler mevcut.



 *İlginç Bir Belediye Binasını Görmeye Ne Dersiniz?  Roskilde Radhus, 1884 yılında inşa edilen gotik mimari ürünlerden biri. Çok eski tarihe sahip olan bu belediye binası, Sct. Laurentii Kilise kalıntılarının üzerine muntazam bir şekilde inşa edilmesiyle elde edilmiş bir mimari eser. Ziyaretçi akımının fazla olması Roskilde Radhus'un haftanın her günü ziyaretçi kabul etmesine olanak sağlıyor.



 *Yeşil Alanı Sevenler İçin Muhteşem Bir Park: Byparken  Roskilde katedraline yakın bir yerde bulunan ve şehir merkezinde yer alan bu muhteşem park, doğa ile iç içe olmak isteyenlerin beğenebileceği tarzda. Bparken parkı 1915 yılında bir tekstil üreticisi tarafından kurulmuş. Parkın içerisinde farklı alanlar mevcut. Çocuklar için özel olarak tasarlanan oyun alanı, yetişkinler için tasarlanan farklı etkinlik alanları ve daha birçok alan mevcut. Bunun yanı sıra birçok festival ve etkinliğin yapıldığı muhteşem yerlerden biri oluyor Bparken parkı.



 *Tren İstasyonu Çevresinde Bulunan Dev Kavanozlar (Roskilde Kavanozları)  Ünlü Danimarkalı sanatçı tarafından tasarlanan bu yapıt herkesin ilgisini çeken ve büyük beğeni toplayan eserlerin başında geliyor. Peter Brandes bu muhteşem yapıları tasarlarken yaşam ve ölümü temsil eden insanlara bu yönüyle hatırlatma yapan aynı zamanda görselliğiyle ilgi çeken bir eser ortaya koymak istemiş ve bunu eşsiz yeteneğiyle başarmış. 5 metre yüksekliğinde üretilen bu kavanozlar 24 ton ağırlığında. İlginç renk ve aşırı derecede ağırlığıyla dikkat çeken dev kavanozlar Roskilde gezi rehberinde görülmesi gereken güzel yerlerden biri olmayı başarıyor. Fazla derecede ilgi toplayan dev kavanozlar özellikle de başka ülkelerden gelen ziyaretçilerin dikkatini çekiyor. Ayrıca kavanozların yanında bulunan tren istasyonunu da gezebilirsiniz.







Etiketler: ,