Ostrava Gezilecek Yerler


Çek Cumhuriyeti’nin en büyük üçüncü kenti olan ve Prag ile birlikte ülkenin en büyük yerleşim yerleri arasında sayılan Ostrava, kalabalık şehir nüfusu ile dikkat çekiyor. Yüzde 40 oranı ile Avrupa’nın en yoğun ateist nüfusunu barındıran Ostrava, birbirinden ünlü tarihi yapıları ile de şöhretini korumayı sürdürüyor. 1267 yılından beri süregelen tarihi ile bilinen bu kentte hem yerli hem de yabancı turistler için gezilebilecek pek çok nokta da yer alıyor. Bu bağlamda siz de Çek Cumhuriyeti seyahatiniz esnasında en ünlü yerleri gezmek istiyor ve Ostrava gezilecek yerler nelerdir diye merak ediyorsanız sizin için özel olarak derlenen en meşhur gezi noktalarını öğrenebilirsiniz.

Ostrava Gezilecek Yerler

Michal Madeni Müzesi

Sanayi Devrimi ile birlikte Avusturya’nın desteği alınarak açılan bir kömür işletme madeni olarak da bilinen Michal Madeni Müzesi, günümüzde yerli ya da yabancı tüm misafirlerini Ostrava Michalkovice’de ağırlıyor. 1995’te Ulusal Kültür Simgesi seçilen Michal Madeni Müzesi, içerisinde barındırdığı madenci eşyaları, soyunma odaları ve işletme bölümleri gibi farklı pek çok alan ile gelen ziyaretçilerin büyük beğenisini kazanıyor. Özellikle tarihe ilgi duyuyorsanız kesinlikle Ostrava gezilecek yerler arasında ziyaret etmeniz gereken bir nokta olan müzenin giriş ücretlerinin ise öğrenciler için 50 CZK, yetişkinler için 80 CZK ve çocuklar için de ücretsiz olduğu söylenebilir. Haftanın her günü sabah 09:00 ila öğleden sonra 17:00 arasında ziyarete açık olan Michal Madeni Müzesi, kış mevsiminde ise sabah 09:00 ila öğlen 15:00’a kadar ziyaretçileri kabul ediyor.



Landek Park

Çek Cumhuriyeti’nin en değerli ve en büyük maden müzesi olarak da bilinen Landek Park, Landek’in güneybatısında yer alıyor. Ostrava gezilecek yerler listesinde bulunan 1990 yılında faaliyetlerine başlayan müze, doğal, arkeolojik ve tarihi kalıntılar bakımından farklı pek çok materyali de bünyesinde barındırıyor. 25.000 sene öncesine dayanan kömür madenlerinin de sergilendiği Landek Park, bu özelliği ile büyük önem taşıyor. Landek Park’ı ziyarete gelmek istemeniz durumunda müze giriş ücretlerinin yetişkinler için 70 CZK olduğunu söylemek mümkün. İngilizce rehberli tur ile müze giriş fiyatlarının ise 150 CZK olarak belirlendiği dile getirilebiliyor. 0-6 yaş grubundaki çocuklardan herhangi bir ücretin alınmadığı müzeyi Pazartesi günü hariç haftanın her günü sabah saat 10:00 ila öğleden sonra 16:00 arasında ziyaret edebilirsiniz.



Ostrava Müzesi

Ostrava gezilecek yerler listesinde yer alan Ostrava Müzesi, 1872 yılında ziyaretçilere açılan ve o günden bu yana hem bilimsel hem de toplumsal objelerin sergilendiği en meşhur müzelerden birisi olarak biliniyor. Dönemin öğretmenleri arasında bulunan Karel Jaromir Bukovansky tarafından tasarlanan ve halka açılan Ostrava Müzesi’nin büyük bir bölümünün seramik, mobilya, cam ve 1800’lü yılların teknolojik aletleri ile dolu olduğu söylenebiliyor. Ostrava Müzesi’nde müzenin tarihi dokusu ile yıllar öncesine keyifli bir yolculuk yapabilirsiniz. Müzenin çıkış bölümünde yer alan kafede ise dinlenebilir ve günün yorgunluğunu üzerinizden atma fırsatına sahip olabilirsiniz. Ostrava Müzesi’nin ziyaret saatlerini merak ediyorsanız da bu ünlü müzeye hafta içleri saat sabah 09:00 ila 17:00 arasında ve Cumartesi de saat 09:00 ila 13:000 arasında gelebileceğiniz dile getirilebilir. Pazar günleri de açık olan müzeyi bugün ziyaret etmeniz halinde ise ziyaretçi kabul saatlerinin 13:00 ila 17:00 arasında olduğunu aklınızdan çıkarmamanız tavsiye edilir. Son olarak şehir merkezinde yer alması ile son derece kolay ulaşım olanaklarını size sunan Ostrava Müzesi, her sene milyonlarca turistin uğrak yeri olmasıyla da oldukça ünlü.



Ostrava Hayvanat Bahçesi

1951 yılında Koncicky Zoo ismi ile inşa edilen ve 1956 yılında yenilenerek isim değiştiren Ostrava Hayvanat Bahçesi, Ostrava gezilecek yerler arasında üst sıralarda bulunuyor. Ülkenin farklı pek çok yerinden çeşitli hayvanların getirilmesi ve böylelikle canlı bir ortam yaratılmaya çalışılması ile hazırlanan hayvanat bahçesi, günümüzde son derece geniş çeşitlilikteki hayvan türleri ile dikkat çekiyor. 1996 yılında Avrupa Hayvanat Bahçesi Birliği’ne de üye olan ve böylece bugün gelinen noktada en ünlü hayvanat bahçelerinden birisi haline gelen Ostrava Hayvanat Bahçesi, haftanın her günü saat sabah 09:00 ila öğleden sonra 16:00 arasında ziyaretçi kabul etmesi ile biliniyor. Ostrava Hayvanat Bahçesi’ni ziyaret etmek istemeniz halinde giriş ücretinin yaz mevsiminde 110 CZK ve kış mevsiminde de 80 CZK olduğunu belirtmekte fayda var. Michalkovicka Caddesi üzerinde yer alan hayvanat bahçesi bu sayede ulaşımı oldukça kolay olan turistik yerler içerisinde bulunuyor.



Ostrava Bira Fabrikası

1897 yılında Moravska Ostrava şirketinin kurduğu Ostrava Bira Fabrikası, ünlü Çek biralarının üretimini 1898 yılından beri sürdürmektedir. Zamanla adını tüm dünya üzerinde duyuran biraları ile şöhretini katlayan Ostrava Bira Fabrikası, 1940 yılında ise Alman bira markası ile birleştikten sonra üretimine kaldığı yerden daha da kaliteli bir şekilde devam etmiştir. Kendine has ve eşi benzeri zor bulunan Çek biralarının satışını yapan fabrikaya kent içerisinde sık sık turlar düzenlenmektedir. Buna göre siz de Ostrava gezilecek yerler arasında bulunan Ostrava Bira Fabrikası’na düzenlenen turlar ile ziyarete gelebilir ve Çek biralarının tadına bakarak yapım aşamalarını izleme fırsatı bulabilirsiniz.




Etiketler: ,