Olomouc-Çek Cumhuriyeti Gezilecek Yerler

bahçesini gezebilir ve hayvanat bahçesinin içerisinde yer alan çardaklarda dinlenerek sevdiklerinizle birlikte keyifli saatler geçirebilirsiniz.



Archbishop’s Sarayı

Olomouc gezilecek yerler arasında en önemli yapılardan birisi olan Archbishop’s Sarayı, 17. yüzyıldan günümüze kadar gelmeyi başaran kentin en görkemli binası. Olomouc’un tarihini olabilecek en iyi şekilde yansıtan bu saray, İmparatorluk ve Neo-Barok mimarisinin en güzel örneklerine ev sahipliği yapması ile de oldukça ünlü. Eski dönemlerden kalma koleksiyonların ve çeşitli mobilyaların sergilendiği Archbishop’s Sarayı’nda pek çok değerli duvar tablosu da gelen misafirlerin büyük beğenisini kazanmaya devam ediyor.

Archbishop’s Sarayı’nı ziyarete gelmeniz durumunda bir sergi esnasında kaybedilen ve seneler sonra yeniden bulunan 1876 yılından kalma ünlü bir tabloyu da görme fırsatını elde edebilirsiniz. Sarayın en değerli hazinelerinden birisi olan bu tablonun önünde fotoğraf çekilebilir ve Çek Cumhuriyeti’nin tarihine tanıklık edebilirsiniz. Eski dönemlerde şehirdeki birçok hükümdarın birbirinden değerli eşyalarının yer aldığı bu saray, Olomouc gezilecek yerler arasında en çok ön plana çıkan noktalardan birisi.



St. Maurice Kilisesi

14. yüzyılın ortalarında inşa edilen ve o tarihten günümüze kadar gelmeyi başaran St. Maurice Kilisesi, gotik mimarisinin en güzel örneklerini görebileceğiniz noktalar arasında yer alıyor. Olomouc gezilecek yerler listesinde bulunan kilisenin batı bölümünde başka hiçbir yerde görme fırsatınızın olmayacağı bir çift sarmal merdiven dikkat çekiyor. Kilisenin kuzey kısımlarında ise Edelmann ailesinin dünyaca ünlü mezarlığı yer alıyor. 1709 yılında meydana gelen ciddi bir yangın sonrasında muazzam bir yıkıma uğrayan ve sonraki yıllarda defalarca Barok tarzında yeniden inşa edilen kilise bu özelliği ile Olomouc’un en değerli tarihi yapılarından birisi haline geliyor.


Olomouc Sanat Müzesi

Olomouc Doğa Tarihi Müzesi’nin bir kolu olarak 1951 senesinde inşa edilen Olomouc Sanat Müzesi, ülkenin en büyük üçüncü müzesi olma özelliği ile Olomouc gezilecek yerler listesinde yer almayı hak ediyor. Ortalama 86 bin koleksiyonun sergiye açıldığı müze, kurulduğu günden bu yana en çok ziyaret edilen müzeler içerisinde üst sıralarda bulunuyor. Heykel çalışmaları, resim sergileri ve fotoğraf çalışmaları gibi farklı pek çok sanat türünü görebileceğiniz Olomouc Sanat Müzesi hafta içleri her gün sabah 09:00 ila 17:00 arasında misafirlerini ağırlamaya devam ediyor.



Kutsal Üçlülük Anıtı

Holy Trinity sütunu olarak da bilinen Kutsal Üçlülük Anıtı, 1716 yılında inşa edilen ve şehrin tam göbeğinde bulunan bir heykel olarak dikkat çekiyor. Olomouc gezilecek yerler listesinde bulunan bu heykel aynı zamanda Çek Cumhuriyeti’nin Barok tarzında inşa edilen en büyük heykel grubu olma özelliğine de sahip. 2000 yılında UNESCO tarafından Dünya Mirasları Listesi’ne kayıt edilen Kutsal Üçlülük Anıtı, Olomouc’u ziyaret etmeniz halinde görmeden gitmemeniz gereken sanat eserlerinden birisi.



St. Wenceslas Katedrali

Wenceslas Meydanı’nda bulunan St. Wenceslas Katedrali, 1107 tarihli kuruluşu ile Çek Cumhuriyeti’nin en köklü katedrallerinden birisi olma unvanını taşıyor. Gotik mimarisi ile görenleri hayran bırakan St. Wenceslas Katedrali, Olomouc gezilecek yerler listesinde pek çok turist için üst sıralarda bulunuyor. Ana kulesinin uzunluğunun ortalama 100 metrenin üzerinde olması ise katedrali ülkenin en yüksek dördüncü binası haline getirmeyi başarıyor.



Veteran Arena

Tarihi bir yolculuğa çıkmak istiyorsanız birbirinden antika arabaları görebileceğiniz bir müze olan Veteran Arena, her sene milyonlarca turiste ev sahipliği yapıyor. Modern mimari ile eski zamanların arabalarını bir araya getiren mükemmel bir sergi alanı olan Veteran Arena, şehirde düzenlenen pek çok toplantı ve konferansın merkezi olmasıyla da biliniyor. Olomouc gezilecek yerler listesinde son sırada bulunan ve üç farklı salondan meydana gelen müzede 100 civarında tarihi araba, 30 motosiklet, benzinli tezgâh ve farklı tiplerde motorlar yer alıyor. Veteran Arena’nın diğer iki salonu ise Teknoloji ve Sanat Galerisi olarak hizmet veriyor. Bu bölümlerde de 1800’lü yıllardan kalan 400’ün üzerindeki tarihi telefonları ve çeşitli sanat eserlerini görebilmeniz mümkün.