Liberec Gezilecek Yerler



Liberec Gezilecek Yerler
Çek Cumhuriyeti’nin en önemli şehirlerinden birisi olan ve hem tarihi hem de doğal güzellikleri ile turistik merkezler arasında anılan Liberec’te birbirinden farklı gezi noktalarını ziyaret edebilir ve unutamayacağınız bir seyahat deneyimi yaşayabilirsiniz.

Buna göre Liberec gezilecek yerler listesindeki en önemli gezi duraklarını öğrenmeyi arzu ediyorsanız sizin için özel olarak derlenen yazımıza bir göz atabilirsiniz.



IQLANDIA

Liberec gezilecek yerler arasında en ünlü gezi noktası olarak ilk sırada bulunan IQLANDIA, hem yetişkinler hem de çocukların yoğun ilgisini görüyor. Tema parklar ve eğitim alanları türevi turistik yerleri görmek istiyorsanız kesinlikle uğramanız gereken turistik merkezlerden birisi olan IQLANDIA, ailesi ile keyifli bir gün geçirmek isteyenlerin her daim öncelikli tercihleri arasında yer alıyor. Hem çocuklar hem de yetişkinler için çeşitli öğrenme aktivitelerinin gerçekleştirildiği ve özellikle hafta sonları oldukça yoğun olan IQLANDIA’da yer bulabilmek istiyorsanız da sabahın erken saatlerinde bu bilim merkezine gelmenizde fayda var.



Liberec Town Hall

Muhteşem mimarisi ile Liberec gezilecek yerler arasında bulunan Liberec Town Hall, özellikle geceleri ışıl ışıl ışıldayan görüntüsü ile görenlerde hayranlık hissi uyandırıyor. Prag Havaalanı’ndan yaklaşık 5 saatte ulaşılabilen Liberec Town Hall, şehrin tam merkezinde yer alması ile ulaşımı oldukça kolay turistik mekanlar arasında bulunuyor. Liberec Town Hall’ı ziyaret etmeniz halinde etrafında yer alan pek çok restoran ve kafeye uğrayabilir ya da hediyelik eşya satan dükkanlardan Liberec’e özgü yöresel eşyaları satın alma fırsatını elde edebilirsiniz.


Jested Hill

Aileniz ile birlikte gezebileceğiniz ideal gezi noktalarından birisi olan Jested Hill, Liberec gezilecek yerler listesinde en önemlileri arasında üst sıralarda bulunuyor. Kendi imkanlarınızla ya da teleferik tarzı araçlar ile ulaşabileceğiniz Jested Hill’in tepesinde yer alan yüksek kulede bir adet restaurant ve otel de yer alıyor. Bir miktar tuzlu fiyatları ile Liberec’in diğer turistik merkezlerine nazaran biraz daha elit bir mekan olan Jested Hill, muhteşem günbatımı manzarası ile sizi kendisine aşık edebilecek bir adres olarak da tanımlanabiliyor. Jested Hill’i ziyaretinizi kış mevsiminde gerçekleştirirseniz kartpostal kalitesinde fotoğraflar çekebileceğinizi de ek olarak belirtmekte fayda var.


Liberec Castle

Bölgenin en güzel mimari yapıları arasında bulunan Liberec Castle, Liberec gezilecek yerler listesinde pek çok turistin uğrak noktası olmaya devam ediyor. Çek tarzı mimarinin en kaliteli örneklerinin görülebileceği kale, muhteşem görünümü ile görenleri hayrete düşürmeyi sürdürüyor. Liberec’i ziyaretinizde kesinlikle görmeniz gereken turistik noktalardan birisi olan Liberec Castle, otantik bir mimari harikası olarak özellikle yabancı turistlerin büyük ilgisini görüyor. 16. yüzyılda inşa edilen kalenin daha sonra pek çok kere yeniden inşa edilerek günümüze kadar ulaşmayı başardığı da biliniyor.


Kostel Svateho Antonina Velikeho

Şehrin en yüksek binası olarak dikkat çeken Kostel Svateho Antonina Velikeho Kilisesi, 70 metre yüksekliği ile Liberec’e yukarıdan bakmak isteyenlerin yoğun talebini görüyor. Ortalama 400 yıl önce başlayan inşaatı ile Liberec’in en eski tarihi yapılarından birisi olarak da adlandırılan Kostel Svateho Antonina Velikeho Kilisesi’nin muazzam büyüklüğü nedeniyle bir gün yıkılacağı korkusu ise her sene yerli halkı tedirgin etmeye devam ediyor. Son derece zarif görünümü ile büyük beğeni toplayan Kostel Svateho Antonina Velikeho Kilisesi, ziyaret saatleri içerisinde gelmeniz durumunda sizi de büyük bir misafirperverlik ile karşılayabilir.


Fountain of Neptune

Liberec gezilecek yerler listesinde bulunan Fountain of Neptune, şehir merkezinin ana meydanında yer alıyor. Yunan Tanrısı olarak bilinen Neptün’ün tasvir edildiği çeşme, görkemli görüntüsü ile özellikle yabancı turistlerin büyük ilgisini görüyor. Çeşmenin altında yer alan banklar ise Liberec’i ziyaretiniz sırasında biraz olsun dinlenmek istediğiniz anlarda günün yorgunluğunu atabileceğiniz dinlenme alanları olarak kullanılabiliyor.


Kostel Svateho Krize

Liberec gezilecek yerler arasında en önemli kiliselerden birisi olarak bilinen Kostel Svateho Krize, sessizliğinin altında pek çok gizemi de barındırıyor. Kentin orta kesiminde merkezden ortalama üç blok uzaklıkta bulunan Kostel Svateho Krize, 17. yüzyılın sonunda mezarlığın üzerine kuruldu ve 18. yüzyılın ortalarına gelindiğinde ise Barok tarzında yeniden inşa edildi. Kostel Svateho Krize bu özelliği ile Liberec’te Barok tarzı olan tek bina olma özelliğini de taşımakta.


Liebig’s Small Town

Liberec gezilecek yerler listesinde son sırada bulunan Liebig’s Small Town, sevimli küçük evleri ve sakin yapısı ile Liberec’in eşsiz bölgelerinden birisi olarak biliniyor. Koruma altına alınan evleri ve kendine has büyüsü ile gelenlerin büyük hayranlığını kazanan Liebig’s Small Town, şehrin görülmeye değer noktaları arasında. 20. yüzyılın başlarında Liebig’in tekstil fabrikasında işçilik yapan çalışanlar için bir konut alanı olarak inşa edilen Liebig’s Small Town, fabrikanın artık mevcut olmaması nedeniyle şimdilerde kendi hayatını yaşıyor. Tramvay ile Liberec merkezden ortalama 5 dakikada ulaşılabilecek olan Liebig’s Small Town’a ayrıca otobüs seferleri ile kolaylıkla erişim sağlamanız da mümkün.

Etiketler: ,