Danimarka-Aalborg Gezi Rehberi


Danimarka Ve Aalborg

Kültürler arası farklılıkları incelemek istiyor ve Viking yaşantılarının başlangıcına ev sahipliği yapan Danimarka ülkesinde Aalborg'u hiç ziyaret ettiniz mi? Dünyanın yaşam standartlarının bu kadar yüksek seviyede bulunduğu nadir şehirlerden birisi olarak bilinen Aalborg mütevazi yaşam tarzına sahip insanlar için özellikle aile yaşantısı incelemeleriniz için mükemmel bir resim oluşturabilir. Bu resmi bir bütün olarak ele almadan önce Aalborg'un ülkemize göre olan bazı farklılıklarını sizler için inceledik.


Aalborg Kültürü Bizden Çok Farklı

Aalborg Türkiye'deki herhangi bir köye ya da daha geniş bölgelere benzemiyor. Örneğin yaşam bahçeleri olarakta bilinen hobi bahçeleri sayesinde Aalborg halkının iş yoğunluğundan uzaklaşabilecekleri kendilerine özel yaşam alanları bulunuyor. Ülkemizdeki teknolojinin gelişimi ile birlikte yeşil alanların kısıtlanmasından dolayı bu tarz yerlere pek alışık olmadığımız için Aalborg kültüründe bu tarihi dokuları görmekten kendinizi alıkoymamalısınız. Ayrıca Aalborg gezi rehberi içerisinde size en önemli tavsiyemiz şudur ki: Biraz saçma olacak ama "Aalborg'da aşk Temmuz ayında yaşanıyor." Elbette şaka bir yana Aalborg şehrinde Temmuz aylarının öneminden bahsetmeden yazımızı devam ettiremeyiz. Neden bu ay bu kadar önemli? Geleneksel olarak kendi ülkemizde yaşadığımız panayır diye nitelendirdiğimiz eğlence dönemlerini bir göz önüne alın. Peki, Danimarka'da bu tarz eğlence dönemleri yok mu? Temmuz ayının ortasında başlayan Aalborg dans gösterileri halkın katılımı ile birlikte harika keyifler yaşatabilecek bir zaman oluşturuyor. Sizlerde Aalborg'a yolunuz düşerse Temmuz ayında orayı ziyaret etmeyi düşünebilirsiniz.

Danimarka Medeniyeti!

Danimarka sadece basit bir ülke değildir! Danimarka genel anlamda nitelendirmek gerekirse adeta büyük bir "medeniyet yuvası" olarak nitelendirmek yanlış olmayacaktır. Ülkenin genelini gezerken Danimarka insanlarının temizliği çok göze çarpıyor. Bizim ülkemizde olduğu gibi yerlerde çöp bulmak neredeyse imkansız diyebiliriz. Ayrıca Danimarka halkının bu saygılı davranışlarını belki de bizlerin örnek alması gerektiğini Aalborg'u gezdikten sonra bizlerde anlayabiliriz. Aalborg'da nereye gidilir? Bu soruya verilecek en doğru cevabı aslında şehire giderseniz ilk gördüğünüzde kendiniz de verebilirsiniz. Muazzam derecede doğa güzelliklerine ev sahipliği yapan Aalborg doğanın muhteşem birleşimlerini izleyerek ruhunuzu dinlendirebilirsiniz. Ayrıca tarihi anıtları da bir kenara atmadan Aalborg'a gitmişken o Viking kokusunu da içinize çekebilir ve tarihi görsel hale getirerek eğlenceli bir öğrenim elde edebilirsiniz.


Vikingler'in Muazzam Tarihi Lindholm Hoje Müzesi

NordjyllandsHistoriske müzesinin içerisinde yer alan bu müzenin en önemli özelliği; sizleri Danimarka'nın ataları olarak bilinen Viking'ler hakkında büyük bilgiler veren bir görsel-tarih şovuna taşıyor. Danimarka'da gezilecek yerler arasında bilinen bu müzeyi kesinlikle Danimarka ziyaretinize özel bir gün ayırarak o tarihi mezarlar için bile gidip görmeniz gerekiyor.

Music House Danimarka'nın Büyük Seromonisi

Coop Himmelb firmasının yarattığı bu harika müzik evinin içinde 4 farklı konser salonu, eğlence alanları, restoran ve 9 farklı katlara bölünmüş geniş bir müzik seromonisine hoş geldiniz. Music House, büyük müzik şovlarına ev sahipliği yapan Danimarka'nın sanata olan yoğun ilgisini en güzel yansıtmış olduğu o muazzam mimarisiyle göz önüne gelen o harika yer! Music House'a insanlar ülkemizde olduğu gibi sadece müziği ünlü olmak amacıyla yapılan bir araç görmedikleri için gidiyorlar. Bu yüzden Danimarka'lıları tekrar tebrik etmek gerekiyor. Gerçekten sanata olan bu büyük ilgi ne yazık ki (kendi ülkemiz için bu böyle) reddedilemez düzeyde muazzam olarak nitelendirilmelidir.

Springeren Deniz Müzesi Ve Denizcilerin Rüyası

Denize olan ilginizi dindirmek için buraya kesinlikle bir göz atmalısınız! Denizi seven ve denizcilik yapmak isteyen kişiler için dünyanın tepsi olduğu düşünülen yıllarda denizciliğe bu kadar önem veren bir topluluğun evlatlarının neler yaptığını görmek için Danimarka Springeren deniz müzesini ziyaret edebilirsiniz. Danimarka'ya seyahet etmek isteyen kişiler için burası görülmesi gereken yerler arasında sayılabilir. Ayrıca Jens Bangs Stenhus olarak bilinen büyük turist akımına maruz kalan bu tarihi yeri de görmeden gitmeyi sakın düşünmeyin. Danimarka hakkında daha yüzlerce yerin sayılması mümkündür. Bunlar sadece en çok turist çeken bölgeleri arasında sayıldığı için belirtilmiştir.




Etiketler: