Varna Bulgaristan Gezi Rehberi


 Varna, Bulgaristan’ın en büyük 3. Şehri olmakla beraber deniz başkenti olarak da anılan bir tatil şehridir. Varna şehri birçok açıdan kendini geliştirmiş ve gerek turizm yönünden gerek de eğitim yönünden adından sıklıkla söz ettirmektedir. Aynı zamanda şehirde bolca deniz ticareti, ekonomi ve deniz kuvvetleri merkezleri ile çalışmalar yapılır. Her mevsimin dolu dolu yaşandığı Varna şehri özellikle ilkbahar ve yaz mevsimlerinde gezilecek yerler ve eğlence bakımından sınırsız imkân sunar. Yaz gecelerine neşe katacak etkinlikler ve barları ile güzel bir tatil imkânı sunar. Aynı zamanda tarihi ve kültürel güzellikleri ile de göz dolduran Varna şehri, gezilmesi gereken nadide şehirlerden biridir.

Gezilecek ve Görülecek Yerler

Deniz Bahçesi:

 Deniz bahçesi, Varna şehrinin tarihini yansıtan en eski ve en büyük parkıdır. Park, ayrıca Central parkı olarak da bilinir. Dünyada tanınmış ve bilinen bir değer olan deniz bahçesinin ünü Balkanlara uzanır. Parkın en dikkat çeken özelliği ise tamamen insan gücü kullanılarak yapılmış olması ve sınırlarının denize ulaşmasıdır. Parkın denize ulaşan sınırında karşılaşılacak olan manzara ise paha biçilmezdir. Bu nedenle Varna’da gezintiye çıkan kişilerin gezmesi gereken yerlerdendir.

Varna Katedrali:

 Varna Katedrali, 30 ağustos 1886 yılında resmi olarak açılmış ve Bulgaristan’ın Ortodoks inancı olan kişilerin ibadet etmesi için yapılmış olan bir katedraldir. Konum olarak Varna’nın en çok turist ağırladığı bir bölgede yer alan katedral aynı zamanda şehrin sembolüdür. Zamanla tahribata uğrayan katedralin dış kısmının restorasyonu 2000 yılında yapılmış ve günümüzde görkemli duruşu ve mimarisi ile ziyaretçilerini büyülemektedir.

Aladzha Manastırı:

 Aladzha manastırı, Bulgaristan’da önemli bir yere sahip olan birkaç manastırdan biridir. Konumlandığı yer Varna’nın şehir merkezinden uzaktadır. Köklü bir geçmişe sahip olan manastır Orta Çağda, o dönemin rahipleri tarafından inşa edilmiş olup, Ortodoks Hıristiyanlarının ibadet etmeleri için yapılmıştır. Manastır, bir mağara kompleksi olarak inşa edilmiş ve dıştan bakıldığında bir dağ oyuğundaki mağaradan farkı bulunmamaktadır. Varna’nın köklü geçmişe sahip değerlerinden biri olduğu için gezilmesi ve görülmesi gereken yerler arasındadır.

Varna Arkeoloji Müzesi:

 Varna arkeoloji müzesi, 1894 yılında Çek asıllı iki kardeşin Bulgaristan’a gelip, Bulgaristan’ın Türk egemenliğinden ayrılmasına destek verirken bir topluluk oluşturarak, müzeyi kurmasıyla var olan bir değerdir. 1906 yılından itibaren ise içinde eşsiz altın parçalarının sergilenmesi, eski Varna değerlerinin yer alması ve dini objelerin de sergilendiği bir oda olması ile kentte önemli bir yere sahip olmuştur.

Retro Müzesi:

 Retro müzesi, içinde Bulgaristan tarihinden ve sosyalist dönemden alıntıların bulunduğu ilginç tasarımlı bir müzedir. Müzede sergilenen değerlerden bazıları Lada ve Skoda olurken aynı zamanda dünyada tanınan birçok araba markasının da sergilerini burada görmek mümkündür. Sergilenen eski ve eşsiz değerler arasında süs eşyalar, maket otomobiller, tablolar ve daha birçok ürün bulunur. Varna’nın gezilmesi ve görülmesi gereken ilginç bir müzesidir.

Etiketler: ,