Orta Avrupa Gezi Rotasını Tercih Edenlere


Orta Avrupa'nın popüler şehirleri nedense Avrupa tatili için en çok gezilen ülkeleri oluyor. Her bütçeye uygun olmaları, ulaşımında basit olması, şehirlerdeki kültürlerin özen gösterilerek koruma altına alınmaları, gezip, görülecek yerlerin ve yapılacak aktivitelerin fazla ve ilgi çekici olmaları gibi tatil severlere cazip geliyor. Şimdi size tatil rotanızı  neden Orta Avrupa' ya tercihinizi yapmak için ikna edici bazı sebepleri bu yazımda sizlere aktaracağım.

Kültürel Dokusu Gelenek Görenekleriyle;
Orta Avrupayı keşfetmek gibi bir niyetiniz varsa eğer güzel bir rota seçmiş olacaksınız. Gelenekleriyle ve kültürel dokusu ile çok farklı ve görülmeye değer ülkelere sahipler . Orta Çağ ve modern bir ülke olan Almanya gibi, Slovakya ve Çek Cumhuriyeti gibi tarihte çokça adından söz ettiren ülkeler arasında yer alıyorlar . Orta Çağ ülkeleri oldukça tarihi dokularıyla harika bir gezi sizleri bekliyor olacak. Ama sizlere tavsiyem Orta Çağ ülkelerini gezerken mutlaka rehberiniz olsun.

Avusturya'yı Keşfedin 
Orta Avrupa'nın popüler şehirlerinden biri olan Avusturya gezinizde görülecek şehirlerin başında Viyana listenizin başında yer verin. Nerdeyse şehrin  her yanını saraylarla saran bu muhteşem şehiri mutlaka görün derim. Viyana'nın tarihi mekanları sizleri büyüleyip geceleri ise eğlence mekanları sizleri cezbedecek bu şehre aşık olacaksınız diyorum sizlere sevgili okurlar.

Doğa  Harikası Slovenya 
Orta Avrupa turlarının olmazsa olmazı Slovenya’da 250’den fazla şelale olduğunu biliyor muydunuz? Hatta bu şelalelerin en büyüğü olan Boka Şelalesi’nde 106 metre yükseklikten akan şarıl şarıl suları gördükçe ilham alacaksınız. Tabiat ananın özene bezene yarattığı Slovenya, huzur tatilcilerinin en uğrak adresi. Hafta sonu kaçamağı için de şehir yaşantısından uzakta harika bir gün ya da günler geçirebilirsiniz bu ülkede.

Bled gölü 
Bled adası keşfedilecek en romantik şehirlerinden biridir. Bu ada evlilik ve balayı için harika bir adadır. Nikah tazelemek isteyenler buraya gelebilir harika zaman geçirebilirsiniz. Orta Avrupa Seyahatinizde harika, unutulmaz bir tatil gecireceginizden emin olabilirsiniz. Gölün harika manzarası sizi büyüleyip ordan zor ayrılacaksınız aklınız bu muhteşem gölde kalacak.

Masalları andıran bir tatil, Prag
Masalları andıran Prag, muhteşem Orta Çağ manzaralarıyla siz gezginleri zamanda yolculuk yaptırıp eski çağa götürecek. Orta Avrupa'nın popüler başkentlerinden biri olan Prag turizmde oldukça esnek davranıyor. Orta Avrupa seyahatlerinin çoğu bu muhteşem ülkeye rotalarını yönetilmiş durumdalar. Şehirde oldukça fazla tarihi yapıya sahip olan bu şehri şiddetle görmenizi öneriyorum.