Krasnodar Gezi Rehberi



 Güney Rusya Federal Bölgesinde yer alan Krasnodar kenti 2, Katerine teşvikiyle Osmanlılardan korunmak için Kazaklar tarafından kurulmuştur. İmparatoriçe 2, Katerine Kazaklara hediye ederek teşekkürünü taçlandırmış. Eski dönenmlerde "Katerine'nin Hediyesi" anlamına gelen Yekaterinador ismiyle anılmış. 1917 Kızıllar tarafından gerçekleşen Ekim Devriminde büyük bir direnç göstererek kendini savunan kent Ekim devriminden sonra "kırmızı hediye" anlamını taşıyan Krasnodar adını almış. Kransodar'a bir gezi düzenlemek istiyorsanız İstanbul'dan bir uçak ile gidebilirsiniz. Ulaşımı oldukça kolay olan Krasnodar Samsun'a yakın bir şehir olduğu için bir çok Türk turist tarafından ziyaret ediliyor. Bu mükemmel kente gittiniz peki nereleri gezebilirsiniz ne yeyip ne içebilirsiniz, işte detaylar.

 Krasnodar Kentinde Gezilecek Yerler

 Ulaşım açısından hiç bir sıkıntı yaşamadan bir çok yer gezmek mümkün. Çünkü Krasnodar güzel şekilde planlanarak inşa edilmiş bir kent.

Şehrin merkezi konumunda bulunan Krasnaya Caddesi gezebileceğiniz bütün yerlere yakın konumda. Krasnaya Caddesi akşam belli saatte trafiğe kapatılıyor. Caddenin trafiğe kapatılması sizin için avantaj. Çevreyi keşfetmeniz konusunda sıkıntı yaşamayacaksınız. Krasnaya Caddesinde gezerken ilk olarak ibadethaneleri gezebilirsiniz. Devasa boyutu ve ilgi çekici mimarisiyle Alexandra Nevsky Katedrali sizi sıcacık duruşuyla karşılayacak. Dini ibadetlerin yapıldığı bu katedral ana Ortodoks ibadethanesi. Biraz ilerledikten sonra Sr. Caterine Katedrali ile karşılaşabilirsiniz. Alexandra Nevsky Katedraline göre daha küçük olan bu ibadethane mimari olarak oldukça farklı. Eski dönemlerde bir çok kez harabeye dönen katedral defalarca restore edilmiş ve günümüze kadar ulaşmayı başarmış. İbadethane gezmesi dışında yine Krasnaya Caddesine yakın bir yerde bulunan Büyük Katerina Anıtını ziyaret edebilirsiniz. Anıt çevresi yeşilliklerle kaplı şirin mi şirin bir parkın içinde yer alıyor. Bolşevikler tarafından tahribe uğrayan anıt ne yazık ki günümüze ulaşamamış. Ancak anıtın tıpatıp aynısını bronz kullanarak yapmış Krasnodar kentlileri. Anıtı gezdikten sonra huzur içinde dinlenmek ve ruhunuzu dinlemek istiyorsanız parkta oturabilir ve doğanın tadını çıkarabilirsiniz.  Sanat, tarih tutkunları için Krasnodar şehri Devlet Tarih ve Arkeoloji Müzesini sizlere sunuyor. Göz kamaştıran mimari yapısıyla Rus kültürüne ışık tutan müze bir çok sanat eserini bünyesinde bulunduruyor. El yazması eserler, askeri dökümanlar, eski dekorasyon eşyaları, koleksiyonlar, eski çağlardan kalma kalıntılar ve daha bir çok eser müzede sergileniyor. Zengin bir kütüphane özelliği de bulunan müzeyi gezerken eski çağları yüreğinizde hissedeceksiniz. Mükemmel şekilde dizayn edilmiş olan müze tarih ve sanatın harmanlanarak geçmişin vücut bulmuş hali olarak karşımıza çıkıyor. Müze dışında gezmek isteyeceğiniz bir çok yer mevcut. Krasnodar Stadyumu bunlardan yalnızca biri.  Krasnodar Stadyumu Türkler tarafından inşa edilen Kolezyumu andıran bir yapıya sahip. 2018 Dünya Kupası için yapılan stadyum farklı mimari yapısıyla bir çok turistin ilgisini çekmekte. Stadyumdan sonra Profesör I.S Kosenko Botanik Bahçesini gezebilirsiniz. Bir çok çeşit ağacın bulunduğu botanik bahçede gezerken bu benzersiz güzelliği resmedebilir ölümsüzleştire bilirsiniz. Sonbaharda rengarenk ağaçların bir arada bulunduğu botanik bahçenin benzersiz bir havaya büründüğüne şahitlik yapabilirsiniz. Özellikle aile ile gidilecek yerlerden olan botanik bahçede çocuklar elleriyle sincapları beslerken siz eşinizle bisiklet turuna çıkabilirsiniz.

 Bol bol gezdiniz ve karnınız açıktı peki bu mükemmel şehirde karnımızı nasıl doyuracağız diyenler için hemen söyleyelim. Rus ve Kafkas mutfağının ağırlıklı olduğu Krasnodar'da esmer buğday unuyla yapılmış yemekler bulmak mümkün. Gözleme tadında Blini, süzme peynirin hakim olduğu farklı bir lezzet olan Sirniki ve daha bir çok çeşidin yer aldığı Rus-Kafkas mutfağı gelen ziyaretçilerin memnun ayrılmasını sağlıyor.



Etiketler: ,