Ege'nin Harika Köyleri


Masal gibi bir köyde yaşamak istiyorsunuz. Hem masmavi deniz olsun hem de güneşin ilk ışıkları teninizi ısıtsın. Huzurla kaplı olsun her yan. Gürültüden uzak. Evet aradığınız yer Ege'de. Bir çok alternatif ile Ege'nin köyleri hayallerinizi gerçekleştirecek derecede mükemmel bir yapıya sahip. Peki bu bahsettiğimiz Ege'nin harika köyleri hangileri gelin hep birlikte göz atalım.



 Ege'nin Birbirinden Güzel 8 Köyü

 * Huzur Arayanlar İçin Adatepe-Çanakkale

 Gürültüden uzak, sakinliği ve dinginliğiyle insanı huzura çağıran Adatepe Edremit'in kuzey yamacında bulunuyor. Taş evleriyle ünlü olan Adatepe'de yaşayan kişiler genelde farklı şehirden gelmiş insanlar. Çünkü Ege'nin harika köylerinden biri olan Adatepe yerlilerini farklı şehirlere uğurlamış. Adatepe'de eskiden beri yaşayan yerli bulmak çok zor. Köyün büyüsüne kapılan insanlar farklı şehirlerden bu mükemmel yere yerleşerek hayatını devam ettirmek. Serin havanın hakim olduğu Adatepe muhteşem mimarisiyle gelenlerin hayran ayrılmasını sağlıyor.



 *Mükemmel Kahvaltısı ve Masmavi Deniziyle Kozbeyli-Foça-İzmir

 Son dönemlerde ünlenen Kozbeyli güzler yüzlü insanıyla sizi dostluğa çağırıyor. Özellikle kahvaltı için ziyaretçi bulan Kozbeyli lezzetli kahvaltılıkları ve zeytinyağlıları ile oldukça meşhur. 190 yıldır var olan ve günümüze kadar gelen kahve, ziyaretçilerin en fazla uğradığı yerlerden biri. Neşeli insanları, rengarenk sokaklarıyla Foça gelenleri memnun halde uğurluyor.



 *Denize Bakan Köy Denizköy-İzmir

 Denizköy adı üzerinde deniz ile sınırı bulunan enfes manzaraya sahip huzurun en mavi hali.. Ege'nin harika köylerinden en mavi olanı ve en huzurlu olanı şüphesiz ki Denizköy. Deniz bilim insanlarına göre huzur anlamına gelir ve insanlar bunu bilmeden denize hayran yaşarlar. Bu nedenle Denizköy herkesin en fazla huzur bulduğu noktalardan en güzeli. Sabah horoz sesleriyle uyanıp sıcacık çayınızı deniz manzaralı bir yerde içmek istiyorsanız bu yer Denizköy olmalı..



 *Dilek ve Söke Yarımadasında Bulunan Doğanbey-Aydın

 Ege'nin harika köylerinden en mücadeleci olanı şüphesiz ki Doğanbey köyüdür. 1924 yılında yaşanan olaylardan dolayı Rumlar mücadeleyi bırakarak bu mükemmel köyden taşınmak zorunda kalmışlar. Sessizliğe terk edilen Doğanbey köyünün eşsiz güzelliğinden etkilenen ziyaretçiler köyü restore ederek eski yapının yaşamasına bir nebze de olsa yardımcı oldular. Sessizliğin hakim olduğu Doğanbey köyü gelenlerin ilgi odağı oluyor.



 *Antik Dönemin En Ünlü Köyü Kapıkırı-Muğla

 Antik dönemin izlerini bünyesinde barındıran Kapıkırı Köyü, Yunan mitolojisinden izler taşıdığı için Hristiyanlar tarafından oldukça kutsal sayılıyor. Genel itibariyle Hristiyanlar tarafından çokça ziyaret edilen Kapıkırı Köyü Ege'nin harika köylerinden en fazla yunan izleri barındıran köyü.



 *Güney Ege'nin Sakinlik Merkezi Yeşilyurt-Muğla

 İpek böcekliği, ipek dokuma ile geçimini sağlayan köy merkezde yaşayan Muğlalıların hafta sonu dinlenmek için tercih ettiği yeşil doğasıyla insanı etkileyen Yeşilyurt Köyü. Pisiköy, Pisi adlarıyla da anılan Yeşilyurt, Türkiye'nin ilk kadın valisi olan Lale Aytaman zamanında büyük bir atılım yaparak iyice gelişmiş ve turistik bakımından çokça tercih edilen yerlerden biri olmuştur.

 *Aydınoğullarına Başkentlik Yapan Köy Birgi Köyü-İzmir

 2012 yılından UNESCO tarafından Dünya mirası geçici listesinde yer alan Birge Köyü, daracık sokakları ve tarihi ahşap evleriyle ziyaretçilerin ilgisini cezbetmeyi başarıyor. Bir çok filmin çekildiği köy sakinliği ve doğayla iç içe oluşu yönüyle bir çok turistin ilgisini çekmeyi başarıyor. Zamana yolcuk yapmak isteyenler Ege'nin harika köylerinden olan Birge Köyünü ziyaret edebilir.



 *Şehirleşmeye Meydan Okuyan Kaynarpınar Köyü-İzmir  Üzüm ve incir yetiştiriciliği ile geçimini sağlayan köy, yemyeşil doğasıyla çamlarla kaplı doğasıyla insanı huzura davet ediyor. Elemecik ve Dombarcık koylarının tertemiz sularında doyasıyla yüzebilir, masmavi denizin tadını çıkarabilirsiniz. Ege'nin harika köylerinden olan Kaynarpınar Köyü yaz aylarında bir çok iş olanağı sağlıyor.