Büyük Okyanus Yolu- Avustralya


 Turistler tarafından dünyanın en güzel manzaraya sahip yollarından biri olan Büyük okyanus Yolu
. Avustralya'da bulunan Büyük Okyanus Yolu, eski dönemlerde ( Birinci Dünya Savaşında ) hayatını kaybeden kişileri anma nedeniyle inşa edilmiş. Avustralya'nın 243 km'lik uzunluğu ile ilgi odağı olan anıt, en uzun savaş anıtı olarak adından bahsetmeyi başarıyor. Mükemmel manzarasıyla her ülkeden ziyaretçisi olan Büyük Okyanus Yolu ilgi odağı olmaktan memnun. Büyük Okyanus Yolu ziyaretçilerini memnun etmek için bir çok gezilecek yer alternatifi sunuyor. Peki bu alternatifler neler gelin hep birlikte bakalım.



 Büyük Okyanus Yolunda Görmeniz Gereken Yerler

 *Sörf Yapmak İsteyenler İçin Bells Plajı

 Dalgalarıyla sörf meraklılarını davet eden Bells Plajı Büyük Okyanus Yolunda görmeniz gereken güzel yerlerden biri. Bells Plajı, dünyanın en etkili sörf etkinliğine ev sahipliği yaparak sörf meraklılarını bu güzel yerde topluyor. Rip Curl Pro adıyla sörf etkinliği yapılan plajda kazanan kişilere Bell (Çan) ödülü veriliyor. Büyük Okyanus Yolunda ilerlerken Bells Plajında sörf meraklılarını görmek ve mükemmel şölenler izlemek mümkün.

 *Muhteşem Bir Kasaba Anglesea

 Bells Plajının tadını çıkardıktan sonra Büyük Okyanus Yolu ilerlediniz ve karşınıza minik mi minik bir kasaba Anglesea çıktı. Sakinliği ve yemyeşil doğasıyla ilgi çeken kasaba, Noel gecesi oldukça renkli görüntülere ev sahipliği yapıyor. Genel olarak Noel'in kutlanması için tercih edilen kasaba 1983 yılında çıkan yangın kasabada yer alan bir çok evin ve manzaranın yok olmasına neden olmuş. Tahribatın onarılmasıyla ziyaretçilerin sıklıkla tercih ettiği kasaba olma konumuna tekrar gelmiş.

 *Bir Çok Alternatif Sunarak Ziyaretçileri Mutlu Eden Lorne Kasabası  Anglesea kasabasının aksine sakinlikten, sessizlikten uzak olan Lorne kasabası, ziyaretçilerini mutlu etmek için bir çok alternatifi bünyesinde barındırıyor. Sörften kanoya, golftan balık tutmaya hatta yüzmeye kadar bir çok alternatifi bulunduruyor Lorne kasabası. Büyük Okyanus Yolu boyunca tadını çıkaracağınız bu kasabada lezzetli yemekler yiyebilir mükemmel fotoğraflar çekebilirsiniz. Lorne kasabasında her yıl düzenli olarak düzenlenen müzik ve sanat festivali ziyaretçi akımına uğruyor. Festival dışında doğayla iç içe olmanız açısından kasabanın yakınlarında bulunan parkta kakaduları görebilir hatta yiyecek verebilirsiniz. Daha çok çocukların ilgisini çeken Kakadular papağanın türevlerinden biri. Lorne Kasabı civarında bulunan Erskine Şelalesi de yine ilginizi çekebilecek niteliğe sahip bir şelale.



 *Balina Avlama İstasyonu Apollo Koyu  Sakinliğin hakim olduğu Apollo koyu balına avının başladığı aylarda büyük cümbüş yaşıyor. Rengarenk görüntülere şahit olmak isteyenler Büyük Okyanus Yolu boyunca devam edip Apollo koyunu ziyaret edebilir. Koyun sonunda bulunan kereste fabrikası da ilgi çekici bir manzaraya sahip. Victoria'nin güneyinde bulunan Apollo koyu Avustralya'nın en fazla turist çektiği yerlerinden biri. Dev balinaların ne şekilde avlandığını merak edenleri Apollo Koyunu ziyaret etmesini tavsiye ediyoruz.



 *Uzun Ağaçları ve Mükemmel Doğasıyla Great Otway Milli Parkı

 Büyük Okyanus Yolu boyunca mükemmel manzaralara, rengarenk görüntülere şahit oldunuz. Ve yoruldunuz. Avustralya'nın dinlendirici, huzur verici bir yeri yok mu dediniz ve karşınıza Great Otway Milli Parkı çıktı. Evet sevilen bir insan olduğunuzu hissettiniz çünkü bu milli park uzun ağaçları ve rahatlatan etkisiyle sizi etkisi altına aldı bile. Ülkenin en eski deniz fenerine çıkarak Büyük Okyanus Yolunun eşsiz manzarasının tadını çıkarabilirsiniz. Ateş böceklerinin sizlere eşlik edeceği uzun ağaçların hakim olduğu parkta eşsiz bir yolculuk yapabilirsiniz. İlginçlik arayanlar havada yürüyüş yaparak ağaçları kuşbakışı seyredebilir. Bir çok alternatif ve güzelliğin bulunduğu Great Otway Milli Parkı ziyaretçilerin ilgisini çekerek gönüllerinde taht kurmayı başarıyor.





Etiketler: ,