Balkanlar'da Kayak Yapılacak Yerlerin Merkezleri


Kış tatili en az yaz sever insanlar kadar heyecanla beklenen bir tatil zamanıdır.
Her yeri kar'ın suslemesine az kaldı ve siz kar severler hala rotanızı belirlemedinizmi? Bu kış kayak nerde kayak yaparım diye düşünüyorsanız sizlere Balkanlar kayak merkezleri listesini sıralayacağım. Soğuğa dayanıklı elbiselerinizi, kayak malzemelerinizi hazırlayıp Balkanlar'da müthiş bir kış gezisine çıkabilirsiniz. Bazı yerler vizesiz kayak turlarına çıkabilir kar' ın o muhteşem atmosferin yaşayın.

Bulgaristan Borovets kayak merkezi 
Avrupa' nın popüler kayak merkezlerinden birine ev sahipliği yapan Bulgarista' nın Broverts kayak pisti oldukça harika karlarla kaplı olan muhteşem Rila dağında yer alıyor.
Bu muhteşem kayak merkezinde geceleri dahi birbirinden harika eğlence aktiviteleriyle eğlenip sıkılmayacaksınız nedeni ise eğlence mekanları, gazino ve bar bulunuyor.
Hayatınızda hiç kayak yapmamışsanız bile 2-3 saatlik bir kayak dersi alıp harika bir maceraya hazırsınız demektir. İstanbul'dan Sofya' ya vardiktan sonra 1,5 saat yolculuktan sonra Borovets'e yetişmiş oluyorsunuz.


Pamporovo Kayak Merkezi 
Kar tatili yapmaya karar verip ve rotanızı Bulgaristan' a doğru düşünüyorsanız ve nerelere gidip kayak yapabilirim diyorsanız. İşte size Bulgaristan'ın ünlü  bir kayak merkezine sahip Pamporovo, Harika bir kış tatili, harika unutulmayacak bir maceraya hazırsınız demektir. Başkent Sofyadan Pamporovo'ya yaklaşık 230 km tahminen 2,5 saat yok gidiyor. Bulgaristan gezilerinin vazgeçilmezi pamporovo'nun Bansko'dan daha cazip bir fiyat sunması tatil imkanlarını daha kolay ve daha güzel geçmesini sağlıyor.

Bansko Bulgaristan
Balkanlar, Bulgaristan gezisinin önde geleni Bansko'nun yaklaşık 65 kilometre kayak pistiyle tatilcilere unutulmaz bir kayak tecrübesi sunuyor. Günün her saati kayak yapabilir, daha sonra ise Bansko'nun gece hayatına akabilir eglencelere katılabilir tatilinizi her şekilde unutulmaz yapabiliyorsunuz. Ayrıca 

Popova Sapka-Makedonya
 Komşumuz olan Bulgaristan'dan sonraki tatil rotamız Makedonya.  Makedonya'nın önemli kayak merkezi olan Popova Sapka kış gezginciler için harika bir seçim olmuş olacak. Burada her bütçeye ama her bütçeye uygun, çok ucuz bir tatil geçirmenizi sağlayıp en güzel şekilde eğlencenize imkan tanıyor. Burda konaklamak ise türk tatilciler için dediğimiz gibi çok cazip geceliği nerdeyse 10-15 euro' ya konaklamak için yer bulabiliyorsunuz. Ayrıca popova Sapka'yı teleferik ile kuş bakışı seyredip harika manzaralar yakalayabilirsiniz.