Porto- Portekiz Gezi Rehberi


Porto gezi rehberi
Avrupa'ın bati şehirlerinden olan Porto, harika turistik faaliyetleriyle seçkin bir turistik alana sahip. Her geçen gün çıtasını biraz daha yukseltip popülerliğini üst düzeyde tutmayı başarıyor. Şehrin her köşesine dağılmış tarihi rönesans yapı ve kültürel zenginliklerine Porto gezilecekler listenizde ilk sirada yer verin bence. Porto gezisinden cok keyifle doneceginizden emin olabilirsiniz.
Porto Gezilecek Yerler
Portekiz'in 2. Büyük şehri olan Porto görülmeye değer modern tarihi yapıları, sıcak kanlı ve guler yüzlü halkı, muhteşem mistik havası göz kamaştıran doğası ile turistleri büyülüyor resmen. Surekli uçak seferleri duzenlenen şehre ulaşım basit denecek kadar kolay ulaşımda zorluk çekmezsiniz. Şehir ziyaretçilerinin üstünde harika bir etki bırakıp tekrar tekrar gelmelerini sağlıyor. Bu esnada Porto'da konaklayacağınız yeri kendiniz kolaylıkla ayarlayabilirsiniz ve her bütçeye uygun otel fiyatları mevcut. Porto'da otel konusunda bazi bilgiler ve tavsiyelerimizi göz önünde bulundurursanız az da olsa rahat etmiş olursunuz.


Avenida Dos Aliados
Bizanslıların zamanına ait muhteşem tarihi yapı ve mimari izler ile çevrelenmiş bir bölge olan Avenida Dos Aliados şehrin harika yerlerinin başında. Surekli değişik etkinlikler ve organizasyonların yapıldığı bu "Aliados Meydanında"harika zaman geçirmeniz mümkün ayrıca hediyelik eşya satan çeşitli birbirinden harika alışveriş yerleri mevcut.


Se Do Porto ( Porto Katedral'i)
Şehrin Terreiro Da Se Caddesinde bulunan Porto'nun en eski yapıtlarından olan Porto Katedrali, Romaneks mimarisiyle günümüze kadar başarıyla korunmuş bir katedral. Porto tatilciler için harika bir seçim olacaktır. Göz kamaştıran harika dekorasyonu ve döşemesiyle gezgincileri büyüleyen cinsten bir katedral. 12. Yüzyılda Hiristiyan Haçlılar tarafından inşa edilen bu muhteşem yapı Borak, Gotik, Manuelin ve Romaneks tasarımı tarzı ele alınıp bu muhteşem yapı ortaya çıkmış.

Etiketler: ,