Polonya gezilecek yerler


Polonya gezilecek yerler 
Polonya ile ilgili hep bir yazı yazmak istemişimdir aslında ve sonunda kaleme aldım en nihayetinde. Degerli takipcilerime umarim yarayacaktır. Polonya'yı hep anlatmak istemisimdir aslında kısmet bu güneymiş. Polonya'yı anlatmaya nereden başlarım diye düşünürken aklıma ilginç yanları, yaşam biçimi, doğal güzellikleri gibi konular geldi.


Zakopane dağ'ı 
Zakopane ; Köy Havası Başka Güzel.
Zakopane Dağı, Polonya haricinde tüm Dünya'da adından söz ettirmeyi başarmış şirin mi şirin bir köy  diyebilirim. Öyle ki köyün dağ evlerine bakmaya doyamayacak kadar renkli bir doğası  ve doğanın muthiş tertemiz buz gibi havası var.Genellikle kış turizmi tercih ediliyor bu köye, ama yaz mevsimi ise bir başka guzellikte her mevsimin kendine özgü muhteşem bir havası var.

Gdansk; Baltık Denizi'nin harikası
Avrupa'yı ortalama olarak 8 yüzyıl kadar zengin gösteren ayni zamanda güçleriyle yakıp, yıkan savaşçı Töton şövalyelerinden hatıra, rönesans mimari yapısıyla da kendini ziyaretçilerine hayran bıraktıran bu muhteşem şehri görmeden Polonya'yı gezdim demeyin. Ve de gezmeden de dönmeyin yani ve buz gibi olan baltık denizine muhakkak girin.

Wroclaw
Batı Polonya'nın büyük şehirlerinden biri olan Wroclow Oder Nehrinde bulunuyor. Şehir çok büyük olmasına rağmen harika bir şehir şehirde bulunan tarihi eserler, tarihi binalar şaşırtıcı bir güzelliğe sahip. Diğer yandan şehir pazarı, Elizabeth Kilisesi, Old Town mutlaka görülmesi gereken yerlerden bazıları. Ayrıca güzel eğlenceli vakit geçirmek isteyenler Wroclaw'da bulunan Polonya'nın en büyük hayvanat bahcesine gidebilirsiniz 

Poznan
Genel olarak halkın öğrencilerden oluşmasının yanı sıra Polonya'nın da akedemik merkezidir. Bir çok Türk Erasmus öğrencisini görebilme imkanınız var. Poznan'ı eşsiz kılan şehrin rengarenk binaları muhteşem sokakları gezilesi bir yer. Kentte  birçok geleneksel etkinlikleri gorebilmeniz münkün yerli ve yabancı öğrencilere şehrin hakkinda kültürel bilgiler veriliyor

Etiketler: ,