Lombardiya-İtalya gezi rehberi


Lombardiya Gezi Rehberi 
İtalya'nın cok ozel bir bölgesi olan ve kuzeyde yer alan Lombardiya, İtalya'nın az bilinen bir tarihi özerk bölgesi. Rönesans bir mimariye sahip olan Lombardiya doğal güzellikleriyle baş döndürmeye aday bir yer. Harika kasabaları, göl kıyılarındaki koyleri, ve muhteşem limon bahçeleri sizlere unutulmaz bir tatil yaşatmaya hazırlanıyor. Ayrica Başkentliğini Milano yapıyor.

Lombardiya kültürü
İtalya'nın ana yasası lombardiya'ya kısmi özerklik verip, başkentiyse İtalya'nın büyük şehri olan Milano'dur. Diğer başlıca şehirleri ise monza, Legnano, Como, Bressica ve Biella. Şehrin ortaçağ mimarisi ve muhteşem kartpostal görünümundeki doğa güzelliğiyle çıtayı yukarı çekmeyi başarmış bir özerk bölge birde göl kıyısındaki köyler'i, üzüm bağları, Limon bahçeleri ile harika bir gorsele sahip bir bölge  buraya gelen tatilciler Lombardiya'dan ayrilmak istemiyorlar yada tatillerini uzatıyorlar o kadar görülesi bir yer. Sanat tarihi kokan sokakları, taş kaldirimları ve modanın kalbide olan Milano ise ayri bir guzel şehir. Ama gezilecek onca yer var. Mesela  harika doğal manzarasıyla romantik bir tatil isteyenlere Como Gölü görülesi bir yer yinede. Como Gölü'nü gezdikten sonra inanilmaz bir tren yolculuğuna hazır olun. Harika baş döndürücü manzaralar ile birlikte Davos'a gidiyoruz bayılacaksınız Davos, Tirano mesafesini kat eden tarihi Bernia Expresi size eşlik etmeyi bekliyor
Alpler'i keşfe çıkmışken trenin güzergahında olan, Avrupa'nın St. Moritz'de bulunan ünlü kayak pistine mutlaka uğrayın. Lombardiya'da daha nice güzel  göreceğiniz yerlerden kısaca sizlere bahsedeyim Santa Maria Della Grazie Kilisesi, Leonardo Da Vinci'nin, isa'yı çarmıha gerilmeden havarileriyle yemek yerken. "Son Akşam Yemeği" adlı eseri görebileceksiniz.

Etiketler: ,