Lizbon-Portekiz gezilecek yerler


Lizbon Gezilecek Yerler
Tarih kokan tepeler üzerine kurulmuş rengarenk  olan bu muhteşem şehir iki yakayı birleştiren köprüleri ile 7 tepe İstanbul'u animsatıyor. Lizbon şehri gezilecek yerler bakımından Avrupa'nın zengin sehirleri arasında kendine yer edinmiştir.
Gezi severlerin ilgi odağı haline gelen Portekiz'in baskenti olan Lizbon'da rahatça seyahat edebilmeniz icin sizlere gezilecek yerlerin listesini hazırlayıp kolaylık sağlayacağım.

Lizbon gezilecek yerler listesi

Avrupa'nın batısında olan ve Atlantik Okyanusu'nun kıyısında bulunan Lizbon, harika atmosferiyle turistlerine harika anlar yaşatıyor. Lizbon'un tarihi tramvayları şehre harika bir görüntü katmıştır. Taş kaldırımların ilginç dekorları ile turist çekmeyi başarmakta ve yılda milyonlarca turiste ev sahipliğini en güzel şekilde yapmaktadır. Lizbon'un en mukemmel turistik yerlerini keşfetmeye çıkarken size hazirlayacagim listeye göre hareket ederseniz şehri en guzel şekilde gezip görürsünüz.

Belem Kulesi
16. Yüzyılda Portekiz 'de şehrin anısına yapılan Belem Kulesi, ortaçağ döneminden izlere sahip gösterişli ve gotik mimarisi ile turistleri büyülüyor. Belem Bölgesinin simgesi haline gelen ve cok sayıda gezgincilerin ziyaret ettiği rotalardan biri olan popüler kule, UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alıyor. Tagus Nehri' nin ağzını korumak için kullanılan eski rönesans dönemi zamanında savaş suclularının tutulduğu, günümüzde ise sadece gezgincilere yönelik kullanılan kulede ortacağdan kalma toplar bulunuyor.
São Jorge Kalesi
Kaleden tüm Lizbon'u panoramik bir görüntüyle görmeniz mümkün.Lizbon'un en cok turist çeken mimari yapılarından biri olan Sao Jorge Kalesi'nin(Castelo Sao Jorge), 6. Yüzyılda kelterler ve iberler tarafından kullanıldığı sanılıyor. Paha biçilmez tarihi mimarisinden ayrı kaleye çıktığınızda tüm şehri ayaklar altına seren  muhteşem panoramik bir görüntü elde ediyorsunuz. En çok turistler tarafindan tercih edilen kaleyi belli bir ucret karşılığında gezebilmeniz mümkün.

Etiketler: , ,