Kişinev/Moldova Rehberi


Kişinev-Moldova 
Kişinev Moldova'nın başkenti olan ve vize istemeyen ülkeler arasında yer alan bir şehir. Oldukça küçük bir ülke olan Moldova'nın nüfusu ortalama 3.5 - 4 milyon arasında. Zor yaşam şartları altında göç oranı yüksek. Yaz aylarında cok sıcak bir ülke olduğundan sokaklarda öğlen saatlerinde kimseyi göremezsiniz.Buradaki insanlar hafta sonu tatilinde deniz severler denize girmek için Odessa'ya gidip denizin tadını çıkarırlar.

Moldova Dili: Moldovca (Rumence) konuşuyor olup ayrıca Rusça'yı hemen herkes konuşabiliyor . Ingilizce ise az kişi biliyor.
Vize: Türk vatandaşlarından vize istemiyor.

Kişinev hakkında bilgiler
Kişinev, Moldova'nın başkenti. Yüzölçümü ve nüfusu açısından oldukça küçük bir ülke. Yaşam koşulları zor ve cok ucuz. Burada herkes düşük  ücretle çalışıyor. Başkent Kişinev'in dışındaki bazı şehirler, şehirden çok kasaba ya da köye benziyorlar ve oldukca şirin harika yerler. Bir dönem Osmanlı İmparatorluğunun hüküm sürdüğü ve egemenliği altına da giren bu ülkede bir cok sayıda tarihi izlere rastlayabilirsiniz Osmanlının izlerini hala üstünde taşıyan bir ülke.
Doğu Avrupa'nın denize kıyısı olmadığı bu ülkede halka genel olarak yasam koşullarını sorduğunuzda ülkelerini çok sevdiklerini ancak yasam şartlarının kötü olduğunu herkes dile getiriyor. Ayrıca Türk vatandaşlarına sempati duyup seviyorlar. Bazi restaurantlara girdiginizde malzemelerin çoğu Türkiye'den oldugu gözden kaçmıyor. Ama ülkeyi çok az sayıda Türk ziyaret ediyor.

Kişinev Gezilecek Yerler 
Kişinev'de görülmesi gereken o kadar cok ve o kadar guzel yerler var ki muhtesem. Ama bu yerleri 2 günde gezebilirsiniz. Kiliseleri müzeleri ile turistlerin gönüllerini fethediyor kısacası görülmesi gereken yerler bunlar.Ama size diyeceğim şu yürüyerek gezin arkadaşlar hepsi yürüme mesafesinde ha belki bazı yerler az uzak olabilir ama siz yine de yuruyebildiğiniz kadar yürüyün şehrin tadına daha çok varabilirsiniz bence.

Great National Assembly Sguare
Kisinev'in ana meydanı olan ve Moldova'nın devlet binası burada mevcut, meydan ismini de bu binadan alıyor. Meydanda bulunan bir onemli yapı Triumphal Arch "Zafer arkı" meydanda bulunan bir ark. Meydanı özel kılan ise Katedral Park ve  devlet binası.

Etiketler: ,