Bologna Gezi Rehberi


Bologna gezilecek yerler
Italya'nın "Kızıl Şehir" tabiriyle anılan Bologna, ülkenin en önemli  turizm kitlesine sahip bir şehir. Şehir İtalya'nın  kuzeyinde yer almakla birliKte Avrupa'nın en eski üniversitelerinden bir tanesi bu şehirde. Umberto Eco da hala bu üniversitede öğretim gorevlisi olarak ders vermeye devam etmektedir. Bologna'nın muhteşem kültürü oldukca eskiye dayanıyor. Romalılara ev sahipliği yapan bu harika şehrin tarihi yapılarının çoğunluğu kırmızı tuğladan yapıldığından şehir kırmızıya boyanmış gibi harika bir ortaçağ görüntüsü veriyor ziyaretçilerine.

Bologna'da nerede kalınır?
İtalya'nın önde gelen kentlerinden biri olan Bologna'da konaklamak isteyenlerin geneli şehir merkezi ve yakınlardaki otellerde kalıyor nedeni ise otellerin çoğu  şehir merkezi cevresinde hizmet veriyor. Ayrıca her bütçeye uygun oteli küçük bir araştırmayla  bulabilirsiniz aynı zamanda bu bölge tarihi mekanlara yürüyüş mesafesinde olup şehrin sessiz ve huzur verici atmosferiyle harika bir tatil geçireceginizden emin olabilirsiniz. Bu şehirde konaklamak icin size diğer  tavsiyelerim ise fuar alanı yakınlarındaki Bologna otelleri ve tren istasyonu cevresindeki oteller .Ayrica demir yolu ile seyahat eden gezginler tren istasyonundaki otelleri daha cok tercih ediyorlar burası her yere yürüme mesafesinde. Yürümeyi sevenler tam size göre bir yer ve arkadaşlar bence şehrin tadına en çok yürüyerek gezerek varabilirsiniz

Bologna'da ulaşım 
Bologna  rehberi olan yazımda sizlere Bologna'da ulaşım seçerken dikkat etmeniz gereken bazi noktaları anlatacağım: Öncelikle Bologna yüz ölçümü olarak küçük bir memleket olduğundan bisiklet severlere pedallemek düşüyor çünkü bu şehirde ulaşımın çoğu bisikletle sağlanıyor diyebilirim. Hatta kimisi yürüyüp şehri gezmeye çalışıyor hem de rahatca zorlanmadan. Metro hattının bulunmadığı şehirde toplu taşıma ulaşımı sadece otobüsler tarafından sağlanıyor .

Etiketler: , ,