Tallinn-Estonya


Talinn'de nereleri gezebilirim 
Talinn, Estonya'nın başkenti  ve en büyük şehirlerinden. Talinn, 500 bin'e yakın  nüfusyla sessiz, sakin ve huzurlu bir şehir hayatına sahip.
13. Yüz yıldan günümüze "Reval" ismini kullanan ancak ülkenin  bağımsızlığını ilan ettikten sonra günümüzde kullanılan talinn ismini almistir. Deniz'in mavisi ve doğanın yeşiliyle harmanlanan şehir kendini hayran bıraktırır. Şehir, Baltık  Denizi kıyılarında.2011 tarihinde kültürel bir şehir seçilen şehir  Ortaçağdan kalan tarihi dokularını hâlâ en ıyi şekilde  koruyarak günümüze sapa sağlam getirmiştir Ortacağ'dan  kalan bu sanat eseri mimari yapılar oldukça dikkat çekiyor. İkinci Dünya Savaşı döneminde şehir ağır hasar almıştır ancak tarihi dokusu zarar görmemiştir.1997 yılında şehir UNESCO Dünya Mirası Listesinde bulunuyor

Alexander Nevsky Katedrali
Şehrin eski yukarısında bulunan oldukça değişik bir mimari yapıya sahip olan Alexander Nevsky Katedrali,1894-1900 tarihlerinde Rus Prensinin

onuruna yapılmıştır.  Gelen turistlerin bu mimar'i yapıyı görmeden geçemiyorlar. Bu yapı Mimar Mikhail Preoprazhensky tarafından çizilip inşa edilen bu Katedral sehri ziyaret eden turistlerin uğramadan geçemedikleri yerlerden biri.

Oleviste Kilisesi
Savaş yıllarında hasar alan şehir, restore edilip şimdiki zamana ise popüler bir şehir olarak turistlerin ilgisini çekmeyi başarmıştır. Turistik ünvanına sahip olan bölge  Oleviste Kilisesi'nin inşa'si 12. yüz yıla kadar uzanıyor. 1549 ve 1625 tarihleri arasında dünyanın  en büyük binası olan bu Kilise ortalama 125 metre yüksekliğinde olup Eski Şehir (Old Town)'un.hemen yanında bulunuyor.

Toompea Hill Bolgesi
Harika bir panoromik manzara sunan Toompea Hill Bölgesi'ndeki gezi alanları, Tallinn'in eh şirin mekanlarından en çok fotoğraf severlerin ilgisini oldukça etkileyen bu muhteşem bölge, ortalama 7 hektarlık bir alan üzerine kurulu.  Güzel manzaraların karışısında fotoğraf  Ortaçağ manzaralı harika yerleri görüp ordan Ortaçağ atmosferi eşliğinde sokak 'ta hediye satan esnaflardan hediyelik eşya  almadan dönmeyin.


Eski Şehir Meydanı 
Eski Şehir Meydani uzun yıllar boyunca şehir merkezi olarak kullanılıp turistlerin ilgi odağı haline gelen bir meydan. Bölgenin muhteşem atmosferi hayran kitlesini sürekli artiryor, Ortaçağ  döneminde pazarların kurulduğu bu meydanda günümüzde pek çok etkinlik mevcut festivaller, sanat etkinlikleri yapılıp ayrıca bölgede restaurantlar, kafeler, turistler için hediye satan esnaflardan oluşan çeşitli hediyelik eşya satan dükkanlar bulunuyor.



Etiketler: , ,