Stockholm-İsveç rehberi


Stockholm’de Gezilecek yerler
Stockholm gezilecek yerler listemizin ilk sıralarinda yer alıyor. Zengin bir şehir olan Stockholm kültürüyle dikkat çekiyor. 13.yüzyıldan bu yana kent isveç'in ticari ve kültürel yapısının merkezi diyebiliriz. Şehrin kültürel yönünü tanımakta fayda var. Sizin de ziyaret etmeniz gereken bir şehir olan Stockholm'u gezip tanıdıkça sıcak insanlarını çok seveceksiniz. Şehrin halkı cok cana yakın ve sevecen insanlardır. Ayrıca harika mekanlara sahip olan şehre bayılacaksınız. Dünyanın küre şeklindeki en büyük binası Ericson Globe sizi hayran bırakacaktır.

Şehrin hakkinda bilgi almak ve günlük yaşamı takip etmek için Gamla Stan'a gelip burada halki gözlemlemek  muhteşem bir deneyim olacaktır sizler için. Bir kafede oturup ya da kahvenizi yudumlarken insanların koşuşturmalarını izlemek ayri bir lezzet sunacak sizlere. Kraliyet Sarayı, Stockholm Kadetral'i, Parlamento binası bu harika ihtişamlı yapılar şehrin halkına ve ziyaretçileriné muhteşem bir görsel sunuyor. Tarihi mimari yapılarla dolu Eski Şehir'de Guines Rekorlar kitabına adını yazdıran Dünyanın en eski restaurantı olarak bilinen Den Gldene Freden  ve zengin Vasterglangatan bulunuyor.

Ayrica Stockholm'deki müzeleri unutmamak lazim gezilecekler listemize ekleyelim lütfen. Bu harika müzeler  içinde kent kültürüne ve tarihine karşı sizi hayretler içerisinde bırakacak bazı ayrıntıları göreceksiniz. Müzede 1628 yilında batan ve uzun yıllar sonra 1956'da bulunan bir savaş gemisi sergileniyor bu muhteşem müzede.

Stockholm'de neler yapılır
Stocholm'da gelişmiş ve zengin bir kültüre sahip olan bu şehirde tatilinizi paha biçilmez güzellikte geçirebilir çok özel unutulmaz bir tatil kılabilirsiniz. Şehirde birden çok aktivite mevcut bazı güzel fırsatları değerlendirmekte  fayda var. Bu şehre ilk gelenlerdenseniz aşağıda sizler için aşağıda hazırladığım listeyi yanınızda bulundurmanızda yarar var. Stockholm'de nereleri gezeceksiniz, görecekseniz artık size kalmış siz nereyi tercih ederseniz oraya gidebilirsiniz

Tatilinizde ilk sırayı Gamla Stana'ya ayırıp yapacağınız ziyaret size çok iyi gelecektir. Burdan Vasterlanggatan ve Österlanggatan'da bulunan şaşaalı mağazaları gezebilir alışveriş yapabilirsiniz. Ayrica size Viking Kültürünü animsatan eşyalar  satın alabilirsiniz.  Farklı görselliği ile sizi eski tarihi zamana götürüp o anı hayal edip yaşatacak sizlere bu muhteşem müzeler.


Tekne turuna katılıp farkli aktiviteler yapabilir harika vakit geçirebilirsiniz .


Otobüs turlarına katılıp gezip dolaşabilirsiniz.


Bisiklet kiralayıp şehrin her tarafıni bisikletle pedallayabilirsiniz.


Şehrin doğa güzelliğini görmek isterseniz kampçılara katılıp kano, dağ bisikleti ile gezintiye çikabilir muhtesem doğa güzelliklerini yaşayabilirsiniz.


Gezerken acıkırsanız eğer osmanlı köftecisinden gelen tarifi ile İsveç koftecisinde   soluğü almanıź mümkün.

Etiketler: ,