Makao efsane şehir


Asya'nın harikası Makao
Özerk bir bölge olan Makao Çin'e bağli bir bölgedir. Çin'de sadece bu bölgede kumar oynatilmasına izin verilİyor. Asya'nın Las Vegası'i tabiri ile ünlenip yıldızı yukselen Makao turistlerin ilgisini oldukça çekmiş durumda. Hong Kong'dan feribotla 70 dakika uzaklıkta olan ülke günü birlik seyahat edenlere muhteşem bir kaçamak yeri. Portekiz'in himayesinde olan Makao  uzun yıllar Avrupa'dan Çin'e girilen tek yer olarak bilinir. Ülkeyi gezmek en fazla 2- 3 gününüzü alır ama benden söylemesi tatilinizi uzatıp hemen dönmek istemiyeceksiniz. Ayrıca tarihi mimarileri eğlence mekanları sizi cezbedecek.

Makao'da görebileceğiniz  yerler
1.Makao tarihi merkezi
UNESCO Dünya mirası listesine giren ülkenin tarihi merkezi bu noktada.( Historic Centre Of Macau) UNESCO himayesi altindaki tek yer. Makao'nun şehir merkezinde çok sayida tarihi yapı bulunmaktadır. Makao Heritage Walk bölgesini yürüyüş yaparak gezebilir ,şehrin muhteşem atmosferini yaşayabilir, harika ve unutulmaz bir tatil  geçirebilirsiniz.

2.A-Ma Tapınağı
1488 yılında inşa edilen tapınakta  Dua Salonu, Yardımseverlik Salonu, Anıt Kemeri, Zhengjiao Chanlin - Budist Payvonu mevcuttur. Ülkedeki en eskı tarihi mimari olan bu tapınağın efsaneye göre balıkçı sevgilisini ararken boğulan ve tanrıça olarak yeniden doğduğuna inanılan A-Ma için  çevredeki balıkçılar tarafından yapıldığına inanılır.

3.Makao müzesi
17.yüzyılda inşa edilen Macao Müzesi yüzyıllarca  ülkenin  savunmasında önemli rol oynamiş tarihi bir yapıdır. Müzede sanat eserlerinin yanı sıra Çin ve batı egemenliğine ait yöresel  ve geleneksel bazı esya ve eserlere rastlamak mümkündür.1998 senesinde  Müzeye dönüştürülmüş bu bina Monte Hisarlarında bulunuyor. Turistler tarafından oldukca fazla ilgi gören bu tarihi müze kentin simgesi haline gelmiş.

4.Aziz Paulo Katedrali Harabesi
Orijinal ismi  Aziz Paulo Katolik Kilisesi olan bu harabe İspanyol Mimar Charles Spinola tarafından 1602 tarihinde inşa edildi. Bu katolik ibadethane uzak d oğuda yapılan en eski  tarihi  yapı olarak biliniyor. Hiristiyanlığı yaymak için bu Katolik Kilisesi kullanılmıştır.1835 yıllarında çıkan bir yangında harabeye dönüşen bu yapının bir bölümü kurtarılarak günümüze ulaşmış ülkenin en gelişmiş turistik yerlerinden biri haline gelmeyi başarmıştır.


5.Makao Kulesi
Kuş bakışı manzarası olan bu muhteşem kule ziyaretçilerine harika görsel şölen sunuyor. 338 metre yüksekliğinde olan bu kule lüx restaurant, lüx cafeler ve mağazalara sahip olup ayrıca kulenin gözlemleme terasının muhteşem panaromik manzarası yanında tırmanma, bunger, jumping, skywalk gibi adrenalin tutkunlarına adeta meydan okuyor  Makao Kulesi.

Etiketler: ,