Litvanya gezilecek yerler

Litvanya'da göreceğiniz yerler
İkinci Dunya Savaşı'ndan kalma izleri üzerinde taşıyan bir Avrupa ülkesi olan Litvanya tarihi şehirleriyle gezgincilerin gözlerini üstüne çekmeyi basarmıştır. Yaklaşık üç milyon kişinin ikamet ettiği ülkede hızlı ve renkli gece hayatı ,muhteşem eğlenceleriyle turistlere harika anlar yaşatan mekanları müzeler tarihi insanları büyülemeye yetiyor.

Old Town
Litvanya'nın başkenti olan Vilnius'ta hayat akıcı ve muhteşem. Buradaki insanlar cana yakın olmalarıyla tanınıyorlar. Old Town (Eski Şehir) şehrin en renkli ve akıcı yaşantılarıyla çok dinamikler. Şehirde cafeler, restaurant, hediyelik eşya dükkanları ve şehrin görkemli tarihi yapıları harika bir atmosfer yaşatıyor konuklarına.

Gediminias Kulesi
Gediminias Kulesi başkentin eski yapı mimarilerinin içinde yer alıyor.
15.yüzyıldan günümuze harika mimari yapısıyla hala ayakta durmayı başaran bir kule olan Gediminias Kulesine çikmak için zorlu bir yokuş sizi bekliyor ama çıktıktan sonra bütün o yorgunluğunuzu unutuyorsunuz.


LItvanya Sanat Müzesi
Şehrin  çok büyük koleksiyonlarının sergilendiği  Litvanya'nın populer ve çok özel yeri olan (Lithuanian Art Museum) bu muze 1933 yılında kurulmuş olmasina ragmen hala harika görünüyor. İnsanların müzeye ilgisi  çok yoğun.Binlerce sanat eseri bu müzede sergilenip turistlerin beğenisine sunuluyor. Müze ilk kuruluş tarihlerinde ise şehrin muzesi konumunda yer almıştır.


Uzupis Cumhutiyeti
Uzupio Res Puplika'nın nüfusu çok sayıda sanatçilardan oluştugundan her an bir sanatçiyla karşilaşabilirsiniz. Uzupis Cumhuriyetinin minik bir ordusu var diyebiliriz..15- 20 kişilik bir askeri manga kadar küçük ama çok tatli ve renkli olan semt  olmasına rağmen muhteşem bir yer. Dahası bolgenin kendisine has bir bayraği ve kendine özgü marşı bile var.

St.Annes Kilisesi
Ortalama 500 yıllık ibadethane olan ortaçağ mimarisiyle büyüleyici bir görsele sahip olan  St. Anne Kilisesi Vilnius şehrinde mevcuttur. Kentin ihtişamlı gotik yapısı kilisenin tuğladan oluşan duvarları oldukça muhteşem bir görsel sunuyor.


Katedral Meydanı
Hareketli,canlı ve akıcı turist kitlesine sahip olan Katedral Meydanı paha biçilmez görüntüsüyle Vilnius Katedrali, St.Stanislav Ktedrali, St. Vladislav Kadetrali gibi önde gelen tanınmış tarihi mimarilerine ev sahipliği yapan şehrin önde gelen bölgelerinden birisidir.

Etiketler: ,