İtalya'da gezilecek yerler

İtalya'da nereleri gezebilirsiniz?

İtalya Dünya'nın en güzel ülkelerinden biridir. Kuzeyden başlayıp taa Güneyine kadar gezilip görülmesi gereken harika yerleri var. Moda şehrine yakışır görünümü ile ziyaretçilerini cezbedip kendine hayran birakan bir ülkedir İtalya. Şehir hayatını sevmeyenler ise İtalya'nın doğa harikası olan muhteşem, olağanüstü güzelliklere sahip köylerinden ayrılmak istemeyecek, şehri unutup vakitlerinin çoğunu burada geçirecekler .

İsviçre, Avusturya, Fransa ve Slovenya komşu ülkelerine sahip olan İtalya harita görünümü ile çizme seklindedir. Bu da İtalya'nin moda şehrini yani Milano'yu anımsatıyor. İtalya'da gezilecek yerlerin en guzeli muhakkak herkesin en çok merak ettiği yerlerden biri olan Milano'dur. 

Ortaçağdan bu yana Roma İmparatorluğuna ev sahipliği yapan İtalya çok sayıda bazı önemli İmparatorluklara da ev sahipliği yapmış bir ülkedir.
İtalya'da görülmesi gereken onlarca muhteşem tarihi yapı var ki , doğa güzellikleri de cabası.Tarihi eserlere meraklı iseniz mutlaka ilk gideceğiniz yer İtalya olsun.

Blogna
Kızıl Şehir dedikleri Blogna, İtalya'nın kuzeyinde bulunuyor. Ortaçağ yapılarının bulunduğu şehirde nüfus yaklaşık 400.000. Blogna Üniversitesi 1088 yılında kurulup Avrupa'nın eski üniversitesi olarak biliniyor. Eğik Kule, San Domanico Bazilikası, Piazza Maggiore, San Patrino Bazilikası, Plazzo Comunale, Arkeloji ve Lamborghini Müzesi,  ayrica doğa guzellikleri de gezip görülmeye deger bir şehir Blogna.
Cenova
Cenova italya'nın Kuzeyindeki Ligurya bolgesinde yer alıyor. Tarihi bir limana sahip olan Cenova'nın ortalama nüfusu 600.000.'dir. 2004 yılında ise şehir kendini Avrupa Kültür Başkenti olarak duyurmuştur. Cenova'nın kültürü ziyaretçilerinin ilgisini çekmeyi başaran bir kenttir.Ayrıca ünlü kaşif Kristof Kolomb'un doğup buyudüğü yer Cenova'da gezilecek çok sayıda yer bulunuyor. Tarihi mimari yapıları ve Avrupa'nın en büyük görülmeye değer akvaryumu bu şehirde.

Cingue Terre
Muhteşem guzelligi ile baş döndüren bir bölge diyebilirim. Cingue terre doğal güzellikleriyle ünlenen bu bölge masmavi denizi ile de güzelliğine güzellik katiyor. İtalya'nın Ligurya bölgesinde olan Cingue Terre 5 köyden oluşuyor. Kayalık kısmındaki harika ötesi her biri efsane güzellikte rengarenk evleri görülmeye değer. Bölgenin lezzetli yemeklerine diyecek yok, hele deniz ürünlerine doyamayacaksınız. Tatları damağinizda kalacak emin olabilirsiniz. Ve daha önemlisi ise bu ihtisamlı bölge UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alıyor. Bolgede bulunan ihtişamlı evlerin arasında yürüyüş yolları mevcut bu yürüyüş yollarında evlerin arasinda gezebilir bolgenin tüm güzelliklerini görebilirsiniz.

Etiketler: ,