Auckland- Yeni Zellanda


Auckland'ta yaşam.
Yaşam standartlarının üstünlük sağladiğı Auckland'a Avrupa ve Polinezya kültürünün güzel bir şekilde sürdürüldüğü bir şehir. Özellikle Auckland'da gezilecek yerleri sizlere bir bir sıralayacağım. Şehrin muhteşem güzellikteki yerleri gezerken sizi etkisi altina alıp enfes bir tatil yaşatacak bir yer. Maori kültürünün varolduğu bu şehir insanların hoş davranışları şehrin muhteşem doğası mistik havası macera sevenlere ise volkanların doğaya nasıl şekil verdigini gozlemleyip sessiz ve sakin Ortam sunduğu muhteşem doğada sessizligiyle tam kafa dinlendirelecek bir yer. İkliminde sürekli değişiklik yaşanilan bir yer olmasina rağmen muhteşem bir yer.  İklim değişikliğı nedeniyle kıyafet seçerken dikkat edin. Her an yağmur yağabilir bu kente tedbirli olmak iyidir. Şehrin çogu cafe ve restaurant ve turistlere hizmet veren bazı mekanları hava koşulları iyiyse yıl boyunca ziyarete açık tutulyor. Şehrin göbeğine yakın olan bu mekanlara ulaşım toplu taşıma ile rahat bir şekilde zorlanmadan sağlanıyor.

Gökyüzü Kulesi "Sky Tover"
Yeni Zelanda'nın en yuksek binası olan Sky Tover 328 metre yüksekliğinde olup şehirden nerden bakarsaniz görme şansına sahipsiniz. Bu Gökyüzü kulesinde alişveriş merkezleri, cafeler, restaurantları, eglence imkanları, kumarhaneler, spor salonları konuklarına çok sayıda otel'ler sunuyor. Ayrıca Kuleden 360°'lik şehir manzarasi sunan bu ihtişamlı yapı görülmeye deger bu atmosferi yaşamak lazim diye düşünyorum. Kulede bu normal aktivitelerden sıkılırsanıź eğer 1,2 metrelik genişliginde olan platformdan adrenalin severlere gökyüzü atlayışı yapabilir yada yürüyüşü yapabilirsiniz.

Kelly Tarlton's Sea Life Aguarium
Yeni Zelanda'nın kaşif'i Kelly Tralton'un 1985 yılında kurulan bu harika akvaryum tesisi ziyaretçilerine Güney Yarımküre'deki okyanus'taki yaşamını gözler önüne serip  detaylı bilgi veriyor. 80 değişik su altı canlıları görebileceğiniz Kelly Tralton su altı dunyasını herkesin ilgisini cekip hayran bırakacak bu dev akvaryum 8 farklı bölümden oluşuyor. Alt-Antartika penguen klonisinide barındıran bu yer de köpek balıkları ile ayni havuza girebiliyorsunuz ama kafesle tabiki, köpek balıklarını yakından görme şansına ulaşyorsunuz.

Etiketler: ,